Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 578,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę wrażeń w przerwie bo aż mnie łapy bolą xD   tldr GOTY 2018, nie wyobrazam sobie zeby cos w tym roku to przebilo   - najwyzszy poziom trudnosci jest s(pipi)ysynsko trudny, mo

• Nie wiem, ja plywalem po tym jeziorze łódka i sluchalem bardzo ciekawych historii, nie raz zamiast przybic do brzegu to specjalnie plynalem wolniej zeby wysluchac do konca bo bylo to naprawde mega int

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak sobie teraz walczę z

Spoiler

Królową i trafiłem na ten film. Ja je.bę, co to za kosmita ... 

Opublikowano

Po prostu wykorzystuje w pełni możliwości systemu walki. Tak samo osoby które czaskają niesamowite combosy w DMC czy innych "slasherach".

Opublikowano

Dokładnie. Imo system w nowym god of warze  to czysta poezja, niestety jego geniusz zrozumieją tylko osoby zaliczajacy grę na najwyższym poziomie trudnosci, gdzie trzeba posiłkowac  się większością ataków i umiejętnie operować system przy starciu z większą ilością przeciwników różnych rodzajów.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Ja niestety nigdy nie byłem nawet w 40% tak dobry jak ten gość, bo w slasherach jestem po prostu przeciętny, ale za to cierpliwy i konsekwentny :yeti: tak, więc

Spoiler

ta sucz padnie prędzej czy później. Na początku walka z nią wydaje się być jakimś kosmosem i człowiek jest traktowany jak szmata, ale z każdym kolejnym podejściem odkrywa karty i mózg zauważa, że ma ruchy wszystkich Walkirii i sobie przypomina.

Naprawdę doceniam ten system walki, naprawdę.

Opublikowano

Jakieś tipy co do zaklęć, bonusów w zbrojach, ataków specjalnych itp. co do tej 

Spoiler

Królowej (pipi)a suki valkirii (pipi)onych w dupe? 

Trochę jednak już za długo się z nią męczę, a została tylko ona, oprócz NG+ nad którym się waham.

Opublikowano

Z zaklęć godny polecenia jest powodujacy spowolnienie czasu przy dobrym uniku. Reszta wydaje mi się mało pomocna w starciu z nią

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

Spowolnienie czasu albo Infinity Gauntlet, tylko najlepiej ulepszone na maxa.

Opublikowano

Co do pani V różne szkoły, różne podejścia...

Spoiler

Spowolnienie czasu, perki na cooldown. Bronie i armor na maksa. Kamień wskrzeszający może uratować ci dupe. Na dzień dobry ładuj wszystko co masz, kryształ, ataki toporem i ostrzami, a potem okładaj póki nie skończy się spowolnienie. Nie atakuj na hura, po jej ataku kontra. Nie wal w przyciski, obserwuj, pojedyncze ataki, blok/unik. Wszystkie jej ataki mają słabe punkty, luki, które wykorzystuj. Wiesz jakie to ataki, znasz je. Jak jesteś na dystans będzie walić z doskoku i obszarowe (w tym gwałcić cię będzie mocarnym oślepieniem). Na to ostatnie korzystaj z błyskawicznego odwrócenia. Naucz się jej zachowania (np. po tarczy z piór robi młynek). Korzystaj z gówniarza. Może on przerwać niektóre jej ataki. Nie panikuj, skrob jej pasek kawałek po kawałku :) 

Opublikowano
18 minut temu, Farmer napisał:

obszarowe

(w tym gwałcić cię będzie mocarnym oślepieniem). Na to ostatnie korzystaj z błyskawicznego odwrócenia.

Na to polecam lepsze rozwiązanie, mianowicie wystarczy

skierować kamerę w ziemię. W tym celu najlepiej zwiększyć szybkość obrotu kamery względem domyślnego ustawienia, wystarczy góra/dół.

Albo jak prawdziwy Bóg Wojny rzucić w nią toporem.
Opublikowano

Dzięki E-koledzy wojny. Myślę, że na kolejnej sesji już padnie. Już kilka razy miałem ją na parę hitów i koniec, ale łapa śliska od potu, jakiś mini błąd (np. danie się temu nieszczęsnemu oślepieniu) i papa. Głównym problemem jest tutaj to, że siuka jest mocarnie wytrzymała. Nawet w szale jej się zbytnio nie uszczupla krwi i w ogóle szał w tej części jest słaby :frog:

Opublikowano

Ogolnie jak widzisz ze cos odwaliles..np to oslepienie lub wiesz ze nie dasz rady z jakims ciosem to odpalasz szal,  przerywasz jej atak i wylaczasz furie.Tak jak piszesz ze szal w szczegolnosci na najwyzszym poziomie zadaje malo obrazen wiec nie ma sensu nim walczyc a korzystac z niego w obronie . Nie raz mi uratowal dupe w takich kryzysowych sytuacjach.

Opublikowano

Ogólnie najprostsza metoda to build na cooldown i spamowanie atakami runicznymi. Jak wspomniał Farmer, odpalasz na start, potem uniki i zwykłe kontry, jak się odnowią to znowu.

Opublikowano

No i nie panikuj. Atakuj metodycznie, a do przerywania jej ataków używaj pupciokratosa.

Opublikowano

PADŁA :yeti: Faktycznie kluczowy był spokój, chociaż jak miała już malutko hp to oczywiście popełniłem błąd i sama końcówka była mega potliwa xd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Płaczek opowiada historyjki z czasów tworzenia gowa2

Opublikowano

Tak troche poza tematem czy ostatnio Santa Monica nie rozroslo sie i nie tworza dwoch projektów?

Opublikowano

Ja pier.dole  - kozacka figurka 

Opublikowano
32 minuty temu, Ma_niek napisał:

Tak troche poza tematem czy ostatnio Santa Monica nie rozroslo sie i nie tworza dwoch projektów?

Taki jest plan, jak ostatnio patrzyłem, mieli powyżej 40 otwartych ofert pracy, ale trzeba pamiętać, że to raczej będzie wyglądało tak, że jest grupa pre-produkcyjna i grupa produkcyjna, Cory chce robić nowe IP, więc podejrzewam, że trochę to zajmie, w między czasie wyjdzie kontynuacja GoW.

Tak w ogóle to niektóre teamy strasznie się rozrosły (i nadal rekrutują): Naughty Dogs to obecnie ponad 430 osób, GG chce w ciągu roku dobić do 400 (wcześniej 200-250), Sucker Punch to coś ok 180-190 (podczas prac nad I:SS byli w okolicach 100), Bend zaczął pracę nad Days Gone mając 30 osób, do 2017 dobili do 90, obecnie to dokładnie 136 pracowników.

Opublikowano

GG nie kryje się z tym, że w przyszlosci chce wydawać duże gry co 2-3 lata. Sony obrało dobry kierunek, inwestują w obecne już ekipy, które w tej generacji spisał się świetnie. 

Jest też zupełnie nowe studio w San Diego. @Hendrix orientujesz się może ile tam pracuje osób, bo z tego co można znaleźć w necie, to sporo developerów tam pracujących ma za sobą przygodę min. w ND. 

Ciekawe co porabia Straley, wróci do gierek, czy zajmie się czymś nowym, bo nadal na wakacjach. 

Kolejne GOTY. 

Edytowane przez YETI

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe ile kontynuacja zerżnie teraz od sekiro - bo zakładam że większość kopiujących gry FS nie umiala wrzucić dobrze zaprojektowane "skoku" do swoich gier wiec pewniakiem kolejna fala klonów soulsopodobnych gier będzie już go miała, a akurat w nowym god of warze przyda się jak najbardziej po jego patologicznym braku w jedynce.

Nowa strona wiec chyba możecie to brac jako insajderskie info.

Opublikowano

ten ficzer ładnie by odswiezyl kontynuacje nioha i bb

Opublikowano

Nie wyobrażam sobie dobrze zaprojektowanego skoku i w ogóle jakiś rozwiniętych elementów platformowych w takiej formie w jakiej był ostatni GOW. Lepiej niech się skupią na innych aspektach, np. walkach z bossami, które urwią jajeczka. Ale to będzie się prezentować na nowej generacji, aż strach.