Opublikowano czwartek o 14:273 dni wyjaśnienie wzrostyu liczby wyprzedzańźródło tych słówhttps://www.motorsportweek.com/2026/03/08/oliver-bearman-makes-video-game-comparison-with-ridiculous-f1-cars-after-2026-opener/
Opublikowano piątek o 07:322 dni Rozpoczynamy kwalifikacje do sprintu, zobaczymy co to będzie. Perez już nie jedzie z powodu awarii samochodu, ten Cadillac to będzie nieporozumienie w tym roku.
Opublikowano piątek o 08:262 dni 5 minut temu, Moldar napisał(a):Niesamowicie wyglądają prędkości na długiej prostejszkoda tylko że przed prostą mamy najfanijeszą sekcję szybkich zakrętów w których nie mogą cisnąć :/ serio jak to pokazali z wyświetlaną prędkością to nie wiedziałem czy Antonelli jedzie szybkie kółko czy wyjazdowe :/
Opublikowano piątek o 15:372 dni Co za cyrk się z tego zrobił, obejrzyjcie sobie highlitsy z quali, w 4:04 na prostej jak Antonalli prawie staje w miejscu to, nie uwierzycie, zfreezowali telemetrię, żeby nie było widać dropu prędkośći Ale ludzie ładniew komentarzach ich wyjaśniają, oby przełożyło się to na rzeczywisty spadek zainteresowania, spadek kasy i odwrót z tej pojebanej ścieżki, gdzie kierowcy w miejscu, gdzie mają pokazać swoje umiejętności, czyli podczas zakrętów, zwalniają, żeby mieć magic button na prostą, dosłownie mistrzostwa polskich autostrad lewym pasem.
Opublikowano sobota o 02:292 dni Ni hao, melduję się o dzikiej porze kawunia jest zwłaszcza że nie kładłem się, wcześniej trochę szarej na myszach pędzonej weszło. Także humory dopisują ;) Edytowane sobota o 02:402 dni przez Kaczi
Opublikowano sobota o 03:122 dni wygląda to na zabawę kto zaoszczędzi więcej baterii żeby móc się bronić przez wyprzedzaniem lub na odwrót; 4 okr Ham już dwa lub 3 razy wyprzedził Russella
Opublikowano sobota o 04:292 dni Jak Lewis będzie tak jeździł to raczej nie zdobędzie ósmego mistrza. Sprint nawet nawet, ciekawe jak na pełnym dystansie.
Opublikowano sobota o 08:581 dzień Ten spadek prędkości pod koniec prostej jest masakryczny... Do czego FIA doprowadziła to wola o pomstę do nieba.Przynajmniej była jakaś walka w zakrętach, bo na tej prostej to ciężko mówić o jakiejkolwiek "walce".RB też w ciemnej doopie na tym torze. Różnica 1 sekundy w kwali to jest przepaść. Czyli na chwilę obecną mamy Merca bez konkurencji, Ferrari które może ich podgryzać i w sumie tyle. McLaren też jakoś dobrze nie wygląda, choć i tak lepiej niż RB. Jestem bardzo ciekaw czy w trakcie sezonu zajdą jeszcze duże zmiany.
Opublikowano sobota o 12:191 dzień K wstałem Quali obejrzałem w skrócie pomimo tego że obudziłem się, ale wolałem pospać. Nie wiem czy to ja ale teraz na prostych rzadziej pokazują on boardy z prędkościomierzem
Opublikowano sobota o 15:011 dzień Jedyne co ratuje te wyścigi to bardzo dobre starty Ferrari, słabe Mercedesa i tragiczne Antonellego. Jak tylko Merc ogarnie ruszanie to będą procesje, bo przewagę mają absurdalną.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. fajna ta nowa formuła taka nie za dobra już 7 bolidów out a jeszcze wyścig się nie skończył. W Astonie wibracje były tak mocne że Alonso zaczął tracić czucie w rękach.....
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Wyścig nuda. Coś tam Ferrari powalczyło między sobą, ale to wszystko do czasu aż jeden wjedzie w drugiego i skończy się rumakowanie. Merc może sobie spokojnie zajmować dalsze miejsca w kwali, bo takim bolidem i tak to wyciągną.Ogólnie 4 bolidy nie wyjechały, a 3 się zesrały w trakcie... Piastri w tym sezonie jeszcze nie przejechał okrążenia w wyścigu.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Ogólnie bieda wyścig. Dobrze, ze w kwietniu przerwa, może inni coś nadrobią.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Do pizdy to wszystko. Oglądam bez żadnych emocji, może poza startem.Czasy okrążeń czy sektorów nic nie mówią bo nie wiadomo czy ktoś baterii nie oszczędza. Jeszcze te Mercedesy na kodach też nie sprzyjają widowisku. Chociaż to aż tak bardzo mi nie przeszkadza, zrobili najlepszy bolid to mają, kierowcy też dowożą.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 20 godzin temu, Chmielinski napisał(a):Jedyne co ratuje te wyścigi to bardzo dobre starty FerrariI zapowiadane wyprzedzania w nieoczekiwanych miejscach. Więc nawet na nudnych torach powinno być ciekawie.Kierowcy cieszą się z walki koło w koło, mają dużo frajdy, kibice też. A że realizator pokazuje tylko Ferrari to już jego wina, bo wyprzedzeń i walki była cała masa. I obaj którzy fatalnie trafili (zjazd tuż przed SC) Liam i Max szli do przodu, ale Max lepiej. Z czasem stawka się ściśnie, ale już teraz walka Ver, Ber, Colapitno to jest coś. No ale powtórki poprzednich sezonów a szczególnie 2024 nie będzie, za duże różnice. Merc jest najlepiej przygotowany więc będzie robić małe postępy, gdy inni ogromne.2 godziny temu, Patricko napisał(a):Ogólnie 4 bolidy nie wyjechały, a 3 się zesrały w trakcie...Biedny Perez, ten wynik Bottasa będzie ciężko pobić, a nie wątpię że Perez jest lepszy (przy 0 pkt w klasyfikacji liczy się najlepsze miejsce). Ale ogólnie obaj mają fajny cel: "dojechać do mety". Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez Arek_
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 3 minuty temu, Arek_ napisał(a):I zapowiadane wyprzedzania w nieoczekiwanych miejscach. Więc nawet na nudnych torach powinno być ciekawie.tylko co z tego, bo jest tak jak pisał @D.B. Cooper nie idą za tym emocje. ten stary DRS też nie był idealny (a procesje wynikające z DRS train to już było przekleństwo ścigania w poprzedniej generacji aut), ale wiedziałeś że jak poszło wyprzedzanie to był to manewr nie tylko przygotowany ale też często ryzykowny. a teraz? wiesz że to nie skill ale przycisk na kierownicy, a poza tym zaraz będzie ping pong bo pewnie drugi kierowca użyje bateryjki w innym miejscu. i jeszcze to jechanie 50km/h mniej w szybkich sekwencjach żeby bateryjkę podładować na prostą albo ten nieszczęsny super clipping, no bądźmy poważni :/ F1 wyróżniała się tym jak szybko pokonuje się zakręty zakręty i opóźnia hamowania, a teraz mamy przeciętne w zakrętach bolidy, ogromną moc na prostych i zwalniające przed końcem prostej bo bateryjka :/ nawet mój 10-cio letni gówniak mówi że to bez sensu i pierwszy raz od dawna wolał sobie coś innego porobić niż oglądać ze mną wyścig. do piekła z tą całą F1 :/ Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez gtfan
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Wytrzymam z bolidami zasilanymi na dynamo rowerowe, jeśli będzie to oznaczać, że Maksiu nie będzie się nawet liczył w walce o podium. Nareszcie coś nowego.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 2 godziny temu, D.B. Cooper napisał(a):Do pizdy to wszystko. Oglądam bez żadnych emocji, może poza startem.A rok temu oglądałeś z emocjami? Mówię o samych wyścigach, bo sezon dzięki pogoni Maxa w drugiej połowie zrobił się ciekawy. Liczyły się kwalifikacje i start, potem jak juz sie ustawili tak zazwyczaj dojeżdżali do mety. Obecny format też mi się nie podoba, nie premiuje dobrych kierowców za skilla i ryzyko, ale akurat pod względem emocji nie widzę dużej różnicy. Dalej wygrywa najlepszy bolid.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Niech zmniejsza udział silnika elektrycznego i powinno być lepiej.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. No, ale właśnie za tym lobbowali producenci, żeby były takie hybrydy 50/50, co już i tak nie jest prawdą, bo elektryk daje mniej niż tą połowę, a i tak musi być "dopalany" paliwem, żeby miał energię. Zajebiste "eko" i reklama, że F1 ma przełożenie na cywilne drogi. Już w poprzednich latach było około 20/80 na rzecz silnika spalinowego, ale koniecznie musi iść w świat ekopropaganda. Audi w sumie zastrzegało, że dołączy tylko jeśli wejdą te przepisy i Honda chyba też tego chciała. Trzeba im było powiedzieć "nara" i zostawić tylko tych, którym te poprzednie pasowały, a do tego po prostu przerobić bolidy na mniejsze i z aktywnym aero jak są teraz. No, wystarczyło wywalić jeszcze mgu-h, tak jak to teraz zrobili i byłoby ok.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor Fajnie że Kimi wygrał. Poza jedną blokadą pod koniec to ładnie wytrzymał ciśnienie. Przewaga bolidu jest ewidentna ale młody dobrze sobie radzi. Fanem oponiarza nigdy nie byłem ale nawet się cieszę że w końcu wskoczył na podium w czerwonym kombinezonie. Widać było po nim, ile to dla niego znaczy. Teraz Japonia i miesiąc wakacji.