Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FIA Formula One World Championship

Featured Replies

Opublikowano

Merc ma taką przewagę, że w fabryce nie mi już co robić, więc Toto zabrał się za modeling obama

IMG_9515.jpeg

• Odpowiedzi 8 tys.
  • Wyświetleń 659,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cały sezon był ustawiany przez FIA ewidentnie pod merca i cHama. nie raz sędziowie pokazali jakimi szmatami są. tu się zgodzę że zmiany są potrzebne. obiektywnie również patrząc Max odzyskał to, co pr

• Dzis wrzuce tylko bardzo duzo zdjec     W poniedzialek filmy i opowiesci   

• Mam nadzieję że schabowy smakował. 

Opublikowano
  • Autor

inne ujęcie lepsze. jak jakaś yebana yakuza obama

653704341_1369323658572500_4325338592133833948_n.jpg

Opublikowano

cudowne są te nowe bolidy

a poza tym aż dziwne że jeszcze nikt tu nie pojechał po Maksiu za jego wyczyn na konferencji, bo przegiął chyba dość mocno

Edytowane przez gtfan

Opublikowano

Bolidy są spoko, tylko silniki chu..we. Mam nadzieję, że jak najszybciej zmienią proporcje energii z obu jednostek na tyle, żeby nie było odpuszczania na prostej. Już na qual mają zmniejszyć z 9 na 8 megadżuli odzysku na okrążenie. Zobaczymy czy to wystarczy.

Edytowane przez Luqat

Opublikowano
2 minuty temu, Luqat napisał(a):

Bolidy są spoko, tylko silniki chu..we. Mam nadzieję, że jak najszybciej zmienią proporcje energii z obu jednostek na tyle, żeby nie było odpuszczania na prostej. Już na qual mają zmniejszyć z 9 na 8 megadżuli odzysku na okrążenie. Zobaczymy czy to wystarczy.

tylko szczerze nie wiem jak to ma pomóc jak tu nie ma odpuszczania? po prostu bateryjka się kończy szybko i na pełnym gazie auto zwalnia jeszcze przed zakrętem 130R i tak sobie zwalnia do szykany, i to się nie zmieni.

Opublikowano

Chodzi o to, że będą mieli mniej energii do zebrania, więc będzie mniej odpuszczania celem harvestu. Niech próbują, bo to jest najszybszy i najłatwiejszy sposób na w miarę znormalizowanie jazdy. Myślę, że będą musieli to dostosować pod każdy tor osobno.

Edytowane przez Luqat

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, gtfan napisał(a):

a poza tym aż dziwne że jeszcze nikt tu nie pojechał po Maksiu za jego wyczyn na konferencji, bo przegiął chyba dość mocno

jebanie brytyjskich dziennikarzyn? nigdy Maxa bardziej nie szanowałem banderas

Opublikowano

Mercedes oszukuje ukrywając formę. Powody to 2% i 4%.

Jeśli ktoś traci wystarczająco dużo jak Ferrari to ma prawo do 1 poprawki (a że nie traci to nie ma, a inni będą mieć 1 a nie 2). Całkiem realne, że ta przewaga w kwalifikacjach 0,8 sek która nagle znikła wynikała ze skręcenia osiągów silnika.

5 godzin temu, Luqat napisał(a):

Myślę, że będą musieli to dostosować pod każdy tor osobno.

Problem to nieoczekiwaność zmian. Mówili o tym Leclerc (0,5s) i Ocon (0,3s). Wystarczy malutki pseudo-błąd odpuszczenie gazu ze 100 na 97% "drżenie stopy" (z niemal zerowym wpływem przed 2026) i od razu czas okrążenia leci na pysk (bo komputer źle to zinterpretuje i źle zarządzi energią).

Opublikowano

Formuła 1, a oni mówią o mega julach i lift and coast podczas kwalifikacji.... Idzie to w złym kierunku......

Opublikowano

I oczywiście po burzy kubiców, F1 się tłumaczy że podczas okrążenia Kimiego był problem techniczny z kamerąD.

Ch*j tam, że każdy subskrybent F1tvpro, może przejechać z Kimim całe okrążenie bez problemulol.

Ta nowa formuła to jest jakiś żart.

Opublikowano
2 godziny temu, Moldar napisał(a):

Pokazali onboard z pole Kimiego i już beka w necie, bo w momencie potężnego clipingu zmieniają kamery aby nie było tego widać reggie

Przecież już od pierwszego GP tak robią

gayos

Opublikowano

Bearman pierwszą ofiarą nowych regulacji, różnica w prędkości bardzo duża przez zużytą baterie Franco. Wyścig bez większej historii, Kimi fart z SC, z pozytywów sfrustrowany Rusell

Opublikowano

No ciężko się na to patrzy. Co z tego, że ktoś ładnie wyprzedzi jak zaraz zostaje objechany bo nie ma baterii. Co to khurwa, Formula E?

Opublikowano

No ja jestem bez kitu wkurwiony, bo zawsze czekałem na weekend F1, a teraz się tego oglądać nie da. Jak ktoś to ładnie podsumował w komentarzach pod skrótem, "its not overtaking anymore, its just passing by".

Edytowane przez tjery

Opublikowano
4 godziny temu, Moldar napisał(a):

Kimi fart z SC, z pozytywów sfrustrowany Rusell

Nie tak duży, bo i tak by wygrał, ale odebrał nam walkę.

Kimi był 3-ci i miał ogromną przewagę nad Georgem ok. 0,3 sek jak w kwalifikacjach. Co mu dawało szansę na łatwiejsze wyprzedzanie rywali, gdy George-owi brakowało odrobinę. To nawet nie zmieniło lidera mistrzostw bo to tylko 6 pkt dodatkowego zysku (a nawet 3 bo George nie dałby rady Oscarowi, przecież lekko do niego tracił jadąc 2 sek z tyłu).

4 godziny temu, Moldar napisał(a):

Bearman pierwszą ofiarą nowych regulacji, różnica w prędkości bardzo duża przez zużytą baterie Franco.

Sebastian Majtczak śmieje się, on lubi 50 m/s a nie 50 km/h (czyli 3,6 raza mniej). Większość polskich kierowców też się śmieje: średnia szybkość 71 km/h w zabudowanym, największa w całej Europie (nr2 to Litwa 63 km/h), dane oficjalne z Inspekcji Ruchu Drogowego.

Opublikowano

ja na 10 okr przed końcem wyłączyłem i poszedłem spać, dla mnie walka między sobą Ferrari była najlepsza.

Opublikowano
  • Autor

Max ma już bardziej wywalone niż kiedykolwiek. jeśli serio czegoś nie zrobią i te regulacje przejdą na kolejny sezon (ten już powoli można spisywać na straty) to Maxio chyba na serio rozważy zmianę ligi. biorąc pod uwagę jak bardzo lubi GT3, a jaką chujnią obecnie jest F1 to wybór dla niego będzie prosty.

Kimi miał mega farta z SC ale szczęście też trzeba umieć wykorzystać. Ferrari znowu na podium, Oscar też na plus. nie można też zapomnieć że w końcu Aston przejechał pełny dystans teehee

no to teraz miesiąc ferii i widzimy się w Miami.

Opublikowano

Do przewidzenia, że będzie miał największy ból dupska. Niech spierdala grać w Mario Kart.