Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 211

Oceń okładki PSX Extreme 211 36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 211 (Sub-Zero / biała)

2. 2. Oceń okładkę PSX Extreme 211 (Scorpion / czarna)

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

PSX Extreme #211

001okl_211_a.jpg

001okl_211_b.jpg

Marcowy numer dostępny od 25.02 (środa)

Prenumerata - wysyłka 22.02 (niedziela)

​Uwaga! Numer marcowy dostępny w wersji z jedną z powyższych okładek.

E3 2013, koniec targowego dnia. Idę korytarzem-łącznikiem między halami i dostrzegam jakąś bibkę w bocznej jego sekcji. Wbijam najkrótszą drogą, czyli po prostu schodzę z trasy, mijam jakieś słupki ze sznurkami i jestem. Trwa doroczna wystawa Into the Pixel – po paru minutach odkrywam, że te słupki i sznurki to było ogrodzenie terenu, a wejście jest tylko za zaproszeniami, od drugiej strony. Ach, to dlatego częstują mnie szampanem.... OK. Spaceruję, popijam, podziwiam arty z gier i propsuję koncepciarzy. Po chwili trafiam na grupkę 5-6 facetów w koszulkach The Last of Us i Naughty Dog. No przecież! Skończyli swoje dzieło i świętują. Zagaduję, upewniam się, że to oni, prezentuję na ekranie smartfona nasz najnowszy cover PSX Extreme #190 – oczywiście z Joelem i Ellie – zdradzam ocenę. Podoba im się – oferuję im przekazanie egzemplarza w papierowym oryginale, ale... jutro, bo mam w hotelu. Umawiam się z jednym z nich pod salką SCEE na dzień kolejny. I spadam z wystawy do hotelu, odpocząć po 12h na nogach. Na drugi dzień mój rozmówca stawia się na spotkanie – Mike Yosh, główny animator TLoU. Odbiera PE, tłumaczę mu oceniaczkę, śmiejemy się z SI w grze, wspólna fota, rąsia i narka.

Dzisiaj, bogatszy o prawie 2 lata doświadczeń z ich arcydziełem, najważniejszą i najlepszą dotąd grą mojego życia, to spotkanie wyglądałoby zupełnie inaczej. Fota grupowa z Psiakami, fota z każdym z osobna, autografy, wspólny browar, kolacja, potem jakieś du..., ekhm – steki... No dobra, rozmarzyłem się. Gdy ich spotkałem, nie grałem jeszcze w ich opus magnum. Rok temu byłem już mądrzejszy, zabierając ze sobą okładkę wersji prasowej z PS3. Dorwałem Ellie (Ashley Jonhson) i reżysera, Neila Druckmanna – fotki, autografy (niestety, pod Troya Bakera „podszywał się” jego brat, korzystając z jego wejściówki). Byłem wniebowzięty. Tak, mam 42 lata i tak, wciąż mnie cieszą takie rzeczy. Mam swoich idoli (już nie tylko muzycznych) i jestem zajarany takimi spotkaniami. Czy to lamerskie? Dziecinada? Mam to w (pipi)e. Wciąż kocham, to co robię, wciąż gram dla własnej przyjemności i wciąż cieszą mnie rzeczy tak „małe i śmieszne” dla innych. Dla mnie bezcenne.

Na wspominki wzięło mnie nie bez powodu. Zapraszam do lektury nowego, wypchanego po brzegi numeru – i wszystko będzie jasne. [Grzegorz 'Butcher' Drabik]

PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!

TEMATY NUMERU

30 lat Naughty Dog
Redakcyjny TOP 20 gier PlayStation

CO NOWEGO

Aer
APB: Reloaded  
Distance
Dragon’s Dogma Online 
Final Fantasy XV
Ride
Vampyr
WRC 5
Xenoblade Chronicles X

PLAYTESTY

Battlefield Hardline
Mortal Kombat X
Project CARS

RECENZJE

Evolve 
The Order: 1886

NETWORK

Apotheon
Fire Emblem: The Sacred Stones
Game of Thrones – Ep. 2
Grim Fandango Remastered
Life is Strange – Ep. 1
Resident Evil: Revelations 2 – Ep. 1
Riptide GP2
Shantae and the Pirate’s Curse
Super Stardust Ultra
The Escapists
Unmechanical: Extended Edition

POCKET

Criminal Girls: Invite Only
Monster Hunter 4 Ultimate 
The Legend of Zelda: Majora’s Mask

HARDKOR

Krótka historia przemocy
It’s dangerous to go alone!
Gdy 500 GB to za mało...
Abyśmy po polsku grali
Polityka i gry
Poza ekranem – Rakieta na plecach
O co chodzi jakby... – Assassin’s Creed – cz. 2 
Kartoteka – Ken Levine
Unplugged – Teatralne gry

RETRO

Trzeba znać
Czytelnia – All your base are belong to us
Pegasus zone – Złota Piątka
Kult plastiku – Aiwa Mega CD
Extremalne historie
Kącik kulturalny – „Grom w raju”
Moje retro – Marcin „Koso” Kosman
Powrót do przeszłości – Video Challenger 
Historia gier wideo w Polsce (cz. III)
Made in Poland – Doman: Grzechy Ardana
Zapraszamy do reklamy
To było grane – The Thing
Martwa strefa – Infogrames

FELIETONY

Z dziennika gracza [Dżujo]
Fabularna tawerna [Zax]
Od gracza dla graczy [Mazzi]
New Game Plus [Mielu]
Z uKosa [Koso]
Savepoint [Michał Walkiewicz]
Okiem maniaka [butcher]

STAŁE RUBRYKI

Co nowego 
Ohayo Nippon
Testy
Hyde Park
Co ja gram?!
Graczpospolita
Region Filmowy
Listy

PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!

PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 22.02. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj.

Zapowiedź nowego numeru również na PPE.pl. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym.

cars.jpg

evolve.jpg

historia_konsol.jpg

MKX.jpg

ND.jpg

occhj.jpg

popolsku.jpg

TOP20.jpg

• Odpowiedzi 58
  • Wyświetleń 17,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat w temacie  działu Headshot mam całkowicie odmienne zdanie. Ten typek z jutuba jest na maksa irytujący na wizji, i dokładnie, a może nawet bardziej, irytujący na pismie. Nie chcę, żeby PE szło w

• Popieram (z tym typem z YT). Facet co trzecie słowo wrzuca przecinek w postaci "kur.wa". Nie żebym był jakiś świetoje.bliwy, ale to jest już prostactwo, mogące zimponować chyba tylko gimberom w bluzac

• Bądźcie poważni. Porownywac CDA do PE? Extrim jest kilka klas wyżej, co to za herezje w ogóle? Inna kategoria wagowa. NIech CDA zrezygnuje z dodawania gier i spróbuje wytrwać na rynku rok. Wtedy pogad

Opublikowano

Zapowiada się ciekawy numer, ale właśnie przez to retro:

30 lat Naughty Dog, pewnie będzie coś o Crashu i wcześniejszych tytułach

Top 20 gier na PSXa + widać Mr. Ścierę na screenie:)

Tekst o spolszczonych romach (FFVII po polsku i inne kultowe gierki)

No i cały dział retro.

Nie wiem, jak nowym czytelnikom podchodzą takie rzeczy, ale w sumie z drugiej strony, są tylko dwie recki "dużych" gier.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

świetne okładki!

Opublikowano

od nowego roku miałem zrezygnować z kupowania PSXE, bo ogólnie słabo, ale ze względu na retro póki co pozostałem. okładka z Sub Zero 10/10

Opublikowano

Ja bym wolal jedna. Nie lubie wyborow kiedy oba sa bardzo dobre.

Opublikowano
  • Autor

Test n3ds już był?

Jest w numerze. 

Opublikowano

Pakują jak leci. 50 na 50 idzie w świat. Nigdy się nie zdarzyło, żeby w jednym kiosku mieli do wyboru okładki. Nawet cały region ma raczej jednakową okładkę.

Opublikowano
Dylemat okładkowy jak zwykle rozwiąże Perez(prenumerata:)

Obie okładki bardzo klimatyczne.

W ramach retro chętnie zobaczyłbym rubrykę PSX NOT DEAD.

Ciągle czekam także na tekst o Tenchu w To było Grane, oraz na podsumowanie Hitów poprzedniej generacji jakieś top 20

Opublikowano
  • Autor

grzybiarz, nie siej defetyzmu :P. On mówi o wysyłce przy zakupie na stronie. 

PiotrekP: tak, jeśli kupujesz na stronie, to wysyłamy tę wybraną (trzeba zaznaczyć w uwagach do zamówienia). Jak dotrze zła, to będę wiedział, kogo ścigać :).

Opublikowano

Pakują jak leci. 50 na 50 idzie w świat. Nigdy się nie zdarzyło, żeby w jednym kiosku mieli do wyboru okładki. Nawet cały region ma raczej jednakową okładkę.

Sprawdziłeś wszystkie kioski? U mnie w kiosku zawsze mam wybór, co do okładek. Raz nawet pani kioskarka zszokowana wypytywała mnie, po co te dwie okładki dają i jaki to ma sens :D

Opublikowano
  • Autor

Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży. Do kupienia w formie papierowej tradycyjnie w kioskach i salonikach prasowych lub poprzez sklepik PPE. W wersji cyfrowej do nabycia na platformach e-Kiosk lub eGazety.pl i na PPE (jako PDF). 

Opublikowano
Podoba mi się idea -Headshota.Fajnie zobaczyć znajome twarze w Top20 na Szaraka

Kiedy powróci Hiv, Monika?

Opublikowano

Na razie przejrzałem kilka artykułów, i drobna uwaga co do tekstu  "Krótka historia przemocy" Death Trap pojawiły się w Deception, nie Deadly Alliance :) Zgadzam się o tzw. bólu d.py, że jakaś gra jest popularniejsza od innej, gry casualowe istniały już na NES-ie, na jednego Mario, przypadały dziesiątki klonów Monopoly czy innego Jeopardy.

Opublikowano

30 lat ND bardzo świetnie się czyta, polecam. Chyba jeden z lepszych tekstów w tym numerze.

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcami, tekst o ND rewelka, wyśmienicie się czytało. Bardzo fajny jest HeadShot. Mielu świetnie podsumował hejty na The Order. Fajnie że Perez i spółka czytają opinie czytelników. Chciałem retro i ciekawe felietony i dostałem to.

Opublikowano

Akurat w temacie  działu Headshot mam całkowicie odmienne zdanie. Ten typek z jutuba jest na maksa irytujący na wizji, i dokładnie, a może nawet bardziej, irytujący na pismie. Nie chcę, żeby PE szło w stronę promowania jutuberów-celebrytów, choć zapewne decydujący jest fakt, że koleś zapewne jest idolem w grupie 10-14 lat, więc jakoś mlody narybek trzeba przyciagnąć. A już try-hardy miela wybielania przekrapiastego The Order sa niczym żywcem wyjęte z forumkowego "Console Wars".  Zenujące fanbojstwo i traktowanie czytelnika jak kretyna, któremu pan redaktór musi objawić prawdę.