Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

A co najlepsze farmer nie widział Get Out xD 

• Odpowiedzi 868
  • Wyświetleń 122,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czarna Pantera jest po prostu słabym filmem, mało angażującym, z miałką historią, drewnianym aktorstwem, dobrą muzyką i kiepskim CGI. To, że film tyle zarobił i został tak odebrany świadczy tylko o ty

• "Czarni stanowiący 7% nominowanych do Oskara popełniają 100% przestępstw na gali."

• Jak tylko zobaczyłem fujaro w temacie to już byłem pewny, że się menda uruchomi

Opublikowano

z nie anglojęzycznych widziałem już wszystkie poza l'insulte. Square najlepszy z tych co widziałem. Film nieźle ryje banie. Z filmów nominowanych w głównej kategorii widziałem na razie tylko get out, call me by your name (zdecydowanie najlepszy z tej 3) i dunkierke. Wkurza że zawsze wszystkie filmy oskarowe u nas są opóźniane. W USA wrzesień a u nas styczeń i luty...  Jak człowiek chce LEGALNIE w kinie obejrzeć to zawsze na styk przed oskarami. 

Tak w ogóle polecam film który nie jest nominowany w głównej kategorii ale za który nominowany jest defoe Florida Projekt.

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Dobre filmy w tym roku. Znów całkiem biało w tym kinie.

A milan stary chłop, a nie wie, że oscary to czysta polityka. 

Opublikowano

Z tym puszczaniem filmów "oscarowych" u nas dopiero w lutym, marcu jest śmieszne. I to przez tydzień w kinie i na razie.

Do teraz, jestem w szoku, że nominowali "Get Out". Dobry film, podobał mi się ale, że nominacja to jest dla mnie mindfuck :blink: Z drugiej strony wolałbym żeby "Uciekaj" wygrało niż np. średniawa Dunkierka.

A oprócz nominacji dla mesjasza (BR2049), fajnie, że Baby Driver się załapał.

Edytowane przez Słupek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Transmisja bez tłumaczenia leci na Pro7, google i pierwsze parę wyników. 

Na razie z ważniejszych nagród : męska rola drugoplanowa dla Sama Rockwella za 3 billboardy. 

Opublikowano

grunt że po niemiecku nie szprechują. obejrzę do poduszki, dzięki.

Opublikowano

żarty nawet nie żenujące i jeszcze nie ziewam

Opublikowano

EHHHH, to błąd, że wybrałem Canal plusa;/ Jakieś skecze i wywiady się ciekawe odpitalają, a ci przerywają i wracają do studia, w którym transmisję prowadzą jakieś stare kobiety i rozmawiają z sepleniący ludźmi, serio, wszyscy tam seplenią;/ 

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Jarek prawie bezbłędnie (tak z(pipi)ać przy filmie dokumentalnym...). Powiedzmy, że nie wygrały moje ulubione filmy, ale nie wygrały też najmniej lubiane. Z mocniejszego bólu pośladków jaki poczułem (chociaż to raczej było do przewidzenia), to oskar dla Rockwella. Kocham gościa, ale ta rola to było pójście w full retard (Dafoe :frog:)

Opublikowano

Największe WTF - Oscar dla Get Out! 

No ale Deakins dostał nagrodę więc się równoważy. 

Opublikowano

ja tam jestem hepi, Get out dobry film, dostałby oskara za najlepszy 2 lata temu, jak było czarno, a tak Szejp of water, który jest chyba oskarem za całokształt dla spaślaka. 

Opublikowano

Get Out za oryginalny scenariusz? Jak najbardziej, ale wiem, że niektórzy patrzą na ten film z innej perspektywy.

Opublikowano

Mówcie co chcecie ale Woodemu Harrelsonowi oskar należał się jak psu zupa.

Opublikowano

Moim zdaniem Sam Rockwell zasłużony oskar za tą rolę. 

Opublikowano

Zdecydowanie, najlepsza jego rola i wcale nie poszedł full retard. 

Nagroda dla Get Out dziwi bo cholera czy ten scenariusz jest w jakikolwiek sposób oryginalny i odkrywczy? To po prostu solidny, rzemieślniczo napisany scenariusz, wykorzystujący trochę trików znanych bardziej z małego ekranu i krótkich form Kay&Peele. Ale żeby od razu Oscar? 

Opublikowano

C'nie debile, że dali jakimś murzynom 

Opublikowano
22 minuty temu, Rudiok napisał:

Nagroda dla Get Out dziwi bo cholera czy ten scenariusz jest w jakikolwiek sposób oryginalny i odkrywczy? To po prostu solidny, rzemieślniczo napisany scenariusz, wykorzystujący trochę trików znanych bardziej z małego ekranu i krótkich form Kay&Peele. Ale żeby od razu Oscar? 

Na tle reszty nominowanych? Jak najbardziej? Końcówka co prawda odstaje (ostatecznie wyszła trochę w stylu Trzech Billboardów) ale Peele wystraszył się pierwotnej, bardziej logicznej wersji (która podobno była bardzo dobrze przyjęta na pokazach testowych). Trochę rozumiem typa, bo dopiero byłby hejt w Polsce.

Opublikowano
Teraz, pajgi napisał:

Na tle reszty nominowanych? Jak najbardziej? Końcówka co prawda odstaje (ostatecznie wyszła trochę w stylu Trzech Billboardów) ale Peele wystraszył się pierwotnej, bardziej logicznej wersji (która podobno była bardzo dobrze przyjęta na pokazach testowych). Trochę rozumiem typa, bo dopiero byłby hejt w Polsce.

W sumie rację masz, że w tym roku konkurencja w tej kategorii była wyjątkowo słaba.

A jakie to zakończenie miało być tak baj de łej? 

Opublikowano

W więzieniu. 

Opublikowano

czyli to było naprawdę? zmuła do spania już mnie brała i miałem wtf ale nie drążyłem tematu.