Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

W Lidlu są duże butle sosów Heinza: Firecracker, Mango Curry, remulada, algierski.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kupiłem dziś w Biedrze czajnik elektryczny, szklany dzbanek, diody led, można ustawić temperaturę, na jaką woda ma się zagrzać. Wszystko fajnie, tylko, że pierwszym gotowaniu pękł xd  

• 6.99 jest piniondz. Mozna bez keczApu. Sentymentem smarować

• Od 6 w górę.   Mejm jaki vinatge man, PS3, Android 5, jeszcze zaraz się okaże, że zamiast auta śmiga na koniu i używa lampy naftowej jako źródła światła

Opublikowano
13 godzin temu, Rozi napisał:

W Lidlu są duże butle sosów Heinza: Firecracker, Mango Curry, remulada, algierski.

Algierski do tortilli z kurakiem i Mango curry do frytek :banderas:

Opublikowano

Mango curry kiedyś podczas likwidacji Almy nabrałem na kilogramy bo buteleczki 300ml były po 99gr xD Lałem do wszystkiego, ale jak to z każdym sosem, w końcu lekki porzyg. 

Zjadłbym znowu.

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy różnych sklepach, bywacie czasami w Aldi? Jest tam coś ciekawego? Bo niedługo pierwsze sklepy pojawią się w Trójmieście i ciekaw jestem, czy coś tam można znaleźć fajnego.

Opublikowano
  • Autor

Byłem pare razy. Ot, coś pomiędzy lidlem a biedrą, tez mają swoje produkty. Jest w miarę tanio i maja np ostre jalapeno w zalewie, czy pesto zielone (lepsze niz w biedrze/lidlu). Alkohole tez maja zamienniki niemieckie. Oczywiście są tez produkty polskie, ale jest dużo niemieckich i tańszych zamienników. Na lodówkach tez czasem znajdziesz jakieś importowane szynki, jakich nie ma np w polo markecie. U mnie sklep dość mały ale wszystko jest, a i nie ma ludzi tyle co w biedrze. Robisz zakupy na spokojnie. Polecam

Opublikowano

Byłem w Aldi w Łodzi dwa tygodnie po tym jak go wybudowali i szczerze to słabo od środka wyglądał. Sporo niezagospodarowanej powierzchni, biało, szaro, smutno i ten niebieski kolor. Coś tam kupiłem, chyba energola i nic szczególnego. Wtedy to wyglądało na taki odpowiednik Biedry, ale Biedra od tego czasu poszła sporo do przodu nie tylko w kwestii wyglądu produktów ale i jakości (oprócz mięsa), a czy Aldi poszedł w przód to nie wiem.

Opublikowano

Warto sprawdzic a nuz cos wpadnie w oko, ale po kilku wizytach na przestrzeni lat nie ma tam czegos po co chcialbym wracac. Cenowo to tez nie wiem nawet jak sie maja, pewnie podobnie do lidla/biedry.

Opublikowano

Do aldiego mam sentyment bo w czasach jak u nas dopiero pojawiały się społemowskie guwnomarkety, to stary przywozil z niemieckich aldich nussbajsera, snickersy, soki w kartonach.

To moje dziecinstwo, a dziś zwykły dyskont :(

Chociaz z Aldiego poletzam Chicken Chips, takie nuggetsy z fileta, w zamrazarce, ale ze swietnym składem. Lepsze niż mielonki z Biedry.

Opublikowano

A to one były w Biedrze, zanim były były modne. Sto pro pierś w panierce, dobry skład miały. Kiedyś regularnie kupowałem, tak samo kabanosy Konspol.

Opublikowano

Ja aldi czasami odwiedzam chociaż częściej jednak lidl i biedra, zawsze sprawdzam tam alkohole bo trafiają się naprawdę spoko ceny. 

Opublikowano

Mnie ciekawi ten ruski dyskont Mere. Podobno 30% taniej niz lidl xDD Poki co tylko Czestochowa.

Opublikowano

Widziałem screeny z noname pasztetowymi uginającymi palety xD. No nie wiem, lubie racjonalizować wydatki, ale trochę bałbym się takich pokarmów czy proszków do prania po 3 zeta za kg.

Opublikowano

W sumie racja. Ale nie mialbym nic przeciwko kilku takim obiektom na dzielnicy coby odtloczyly biedronki i lidle z patusow i wasaczy.

Opublikowano

Ja lubię w stokrotkach kupować, czysto, towary fajnie poukładane, normalny dział mięsny, brak palet na ziemi, regionalne pieczywo i mięsa, masa polskich produktów. 

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano

To jakaś wyjątkowa ta Stokrotka, bo w Galerii Katowickiej syf niesamowity. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rozi napisał:

To jakaś wyjątkowa ta Stokrotka, bo w Galerii Katowickiej syf niesamowity. 

I tak nic nie zastąpi syfu w biedrze na dworcu w Wawie wschód, masakra XD

Opublikowano

Mnie netto odrzuca, ponure jakies te sklepy, wszystkie w ktorych byłem.

Opublikowano

I chyba jest najgorzej zatowarowane ze wszystkich dyskontow.

Opublikowano
W dniu 5.08.2020 o 20:11, Rozi napisał:

Właśnie tak jeździłem do lidla łudząc się, że znowu wrzucą, i się doczekałem. Prawilnie butla Firecrackera kupiona.

Opublikowano

Bywa na półkach z alkoholami specjalnymi. 

Opublikowano
9 godzin temu, messer88 napisał:

Jest Seagrams w lidlu? Nigdy nie zwracałem uwagi.

Dosyć często go widzę, kiedyś chyba mieli go w stałej sprzedaży.

Z biedry moja kupiła "smalczyk" z fasoli chyba i był bardzo dobry, spoko alternatywa jak ktoś nie chce prawdziwego, tylko składu nie zdążyłem zobaczyć bo wywalone opakowanie zostało.

Opublikowano

Głównie fasola i olej roślinny. Lidlowy z jabłkiem chyba najlepszy.