Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

FF9, Crash Bandicoot, Tony Hawk, Pro Evo i to w sumie tyle, jeśli chodzi o przereklamowaną "świetność" psxa.

Coś w tym jest, że przy Sony i Xboxie umarła zabawa kanapowa, a już na pewno ta czteroosobowa. 

Nintendo podejmuje sporo guwnianych decyzji, ale chociaż wciąż wierzą w lokalne multi i jego zalety.

No wizja kontynuacji rozgrywki bez wifi (jedynie poprzez wcześniejsze zsynchronizowanie sejwów) to kozak pomysł. No i koniecznie nowy, "prawdziwy" Metroid,

p.s. sorka za lekki OT ale to odpowiedź na delikatne bzdury. Nie czaję stwierdzenia, że przy PSX umarł kanapowy mulit. U mnie (i chyba nie tylko?) wręcz odwrotnie to był sprzęt w którym najwięcej grałem kanapowego multi. Pamiętam jak całe podwórko w 1 pokoju nawalało w Tonego, Tekena, Colina, GT, V-rally, Pesa czy NBA Live. Rozumiem, że twierdzisz to na podstawie tego, że nie było w standardzie 4 wejść na pady czy masz jakieś inne mroczne dane? Multi kanapowe umarło podczas 6 generacji i wprowadzenia usług sieciowych na konsolach.

No i wymienić tylko 4 gry jakoś killery z PSX to trzeba być Figarem. Chociaż znając życie może on nie kupił jeszcze PSX, a jedynie te 4 gierki poszły mu na emulatorze na swoim PC, na któym ogrywa tyle tytułów ?

Edytowane przez balon

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w styczniu - Słiczer towarzyszył nam w kolejnej wyprawie i spisał się (jak zawsze) znakomicie. Fantastyczna konsola. Tym razem padło na Florydę i powiem wam, że o ile w takiej Ja

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

Opublikowano

Faktycznie świetny pomysł, Michaelis, gdy go tak przedstawiłeś. To mógłby być dobry sztos dla ludzi pracujących na wyjazdach. 

A może konsola, która jest też padem :> Grasz sobie na wyjeździe, trafiasz do hotelu z TV i podłączasz pada do TV i grasz dalej. <genius>

Opublikowano

FF9, Crash Bandicoot, Tony Hawk, Pro Evo i to w sumie tyle, jeśli chodzi o przereklamowaną "świetność" psxa.

Coś w tym jest, że przy Sony i Xboxie umarła zabawa kanapowa, a już na pewno ta czteroosobowa. 

Nintendo podejmuje sporo guwnianych decyzji, ale chociaż wciąż wierzą w lokalne multi i jego zalety.

+ Medievil, Vagrant Story, Chrono Cross, Tekkeny, Parasite Eve II, Spyro, no błagam :) PSX był genialny, a multi na 4 bawiło niezmiernie m.in w CTR czy drugim Quake'u. To Microsoft zabił kanapowe granie mieszając z usługami sieciowymi w pierwszym Xboksie. Dzisiaj faktycznie, Nintendo przoduje w rozgrywce wieloosobowej.

Opublikowano

Nom, trochę zaszalałem z tym postem. Z tym kanapowym MP bardziej kierowałem się w stronę PS2, ale i na PSXie nie było MNÓSTWO gier na czterech. Konieczność zakupu multitapu to kolejna przeszkoda.

Opublikowano

Kurde a ile tych gierek zacnych wyszło na Nintendo 64?

Opublikowano

Dyskutujesz z fanbojem N64, nie oczekuj logiki. Choć nigdzie nie mówię, że PSX ma mniej fajnych gierek. Wypowiadam się o czteroosobowym multi, które przymarło przy PS2 i Xboxie.

Opublikowano

Kurde a ile tych gierek zacnych wyszło na Nintendo 64?

Lekko około 40 - czyli tych najlepszych była podobna ilość co na PSXie

Opublikowano

W zestawie sensor bar - czyżby kompatybilność z Wii i Wii U? Jeśli będzie jeszcze Mario Kart 8 NX (z DLC) i Splatoon NX to biere na premiere.

Opublikowano

Liczę, że wsteczna kompatybilność na pewno się pojawi. Przecież Nintendo z tego jest właśnie znane, ja mam ogromnego smaka na tą konsolę i nie mogę się doczekać jak znów wróci magia Nintendo do mojego salonu, po upływie roku z bólem muszę stwierdzić, że moim głównym growym błędem roku 2015 było pozbycie się Wii U na rzecz ps4( które bardzo szybko wymieniłem na X1) Dobrze, że nie rozstałem się z handletem od N.

Opublikowano

Liczę, że wsteczna kompatybilność na pewno się pojawi. Przecież Nintendo z tego jest właśnie znane, ja mam ogromnego smaka na tą konsolę i nie mogę się doczekać jak znów wróci magia Nintendo do mojego salonu, po upływie roku z bólem muszę stwierdzić, że moim głównym growym błędem roku 2015 było pozbycie się Wii U na rzecz ps4( które bardzo szybko wymieniłem na X1) Dobrze, że nie rozstałem się z handletem od N.

O widzisz, ja wymieniłem Wii U od razu na X One. Biała skrzynka wymieniona na inną białą skrzynkę. Generalnie to jestem bardzo zadowolony, ale 150 godzin w Mario Kart 8 odcisnęło piętno na mojej psychice... Dalej mi mało tej gry... Jak znajdę Wii U za 500 zł to biorę od ręki. 

Opublikowano

sam jeszcze pare tygodni temu mowilem ze nie warto brac Wii U skoro za rogiem jest NX, cale szczescie ze zmienilem zdanie i dalem szanse Wii U bo poki co jest to swietna konsolka 

Opublikowano

+ Medievil, Vagrant Story, Chrono Cross, Tekkeny, Parasite Eve II, Spyro, no błagam :) PSX był genialny, a multi na 4 bawiło niezmiernie m.in w CTR czy drugim Quake'u. To Microsoft zabił kanapowe granie mieszając z usługami sieciowymi w pierwszym Xboksie. Dzisiaj faktycznie, Nintendo przoduje w rozgrywce wieloosobowej.

Ciekaw jestem z kim byś grał na tej kanapie w wieku 30 lat wracając o 18.00 z roboty pracując 5-6 dni w tygodniu. Z tymi znajomymi co mają rodziny i siedzą w pieluchach itp.? Niestety człowiek nie ma przez całe życie 14 lat i dla dorosłego gracza online to jedyna możliwość żeby jeszcze mieć jakiś kumpli z którymi można w coś pograć.

Opublikowano

:pawel:

Chłopaki,następne czeskie granie robimy przez Neta - nie da się!

Opublikowano

Ok otwieram, jeszcze raz taki smietnik sie tu zrobi (szczegolnie to CW czy teksty o zamykaniu ryja) i go schowam do ujawnienia konsoli.

+ Dodał MODERATOR
A delikwentow surowo ukarze oczywiscie
Opublikowano

A mi na dział PC :Coolface:

Wiadomo cos czy ten NX bedzie w tym samym czasie na calym swiecie czy np JP + US w przyszlym roku a EU cholera wie kiedy?

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Nie wiadomo. Mało co wiadomo. W sumie nic nie wiadomo.

Coś pokażą na e3 albo wcześniej, tyle wiadomo. I że bedą gry z Mario.

Opublikowano

Wątpliwe aby olali tak Europę co jawnie pokazało jak to się skończyło wobec MS'a który wydał XOne tylko w wybranych krajach =_= 

Opublikowano

Na pewno będzie dostepne normalnie tak jak teraz Wii U. Oczywiscie mowimy o normalnych sklepach a nie jakichs marketach.

Opublikowano

no tak, przeciez wii u bylo normalnie dostepne, czyli 10sztuk na polske, z czego wszystko na warszawe.

Opublikowano

no tak, przeciez wii u bylo normalnie dostepne, czyli 10sztuk na polske, z czego wszystko na warszawe.

Może tak było w okresie w którym byliśmy bez dystrybutora Ninny na PL, ale teraz nie ma problemu, żeby kupić konsolę :facepalmz:

Opublikowano

Wypłynęła solidna plotka, że Namco tworzy kilka gier na NX, w tym Smash Bros jako launch title (port zapewne).