Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
6 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Zrobią remaster deremastera papierowego Mario tym razem znowu w 60 fps na Switcha 2? 

Fixed

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Niech już to wydają, żeby w miarę chodziło, wiadomo, że u Nintendo ma być tanio (ale remaster Xeno X na start poproszę). 

Opublikowano

I bayo3 w więcej niż 480p bez pływających 30-60fps poproszę 

Opublikowano
45 minut temu, Szajka napisał:

Jeśli kupiłbym sobie kolejnego switcha(obecnie mam lite) tym razem byłby to np oled to czy gierki które zakupilem na lite będę mógł mieć na kolejnym switchu? Zakładam że bezproblemowe będzie zalogowanie się na obecne konto na nowym switchu.

Tak, można odpalić cyfrowo kupione gry na kolejnej konsoli.

Nie wiem tylko jak wygląda kwestia używania obydwu na raz, u mnie to była przesiadka z V1 na oled i ta pierwsza od razu poszła na sell.

Edytowane przez jar3czek

Opublikowano
5 minutes ago, jar3czek said:

Tak, można odpalić cyfrowo kupione gry na kolejnej konsoli.

Nie wiem tylko jak wygląda kwestia używania obydwu na raz, u mnie to była przesiadka z V1 na oled i ta pierwsza od razu poszła na sell.

Używanie dwóch na raz polega na tym, że ta która nie jest konsolą domową może być używana tylko online i tylko na koncie na którym zostały zakupione te gry. 

Opublikowano

czy pudełkowe gry z japońskiego rynku będą miały angielskie napisy? chodzi mi o gry, które miały też premierę w europie 

Opublikowano
2 minuty temu, qvstra napisał:

czy pudełkowe gry z japońskiego rynku będą miały angielskie napisy? chodzi mi o gry, które miały też premierę w europie 

Zależy, loteria, trzeba sprawdzać każda grę co cię interesuje

Opublikowano

Przyda się nowa konsola od Nintendo. Jak kupowałem Switcha i otworzyła się cała biblioteka gier na tę konsolę to grało się świetnie. Bardzo dobrze wspominam Metroid Prime czy też Breath of the Wild ale jak nadrobiłem te sztosy, to obecnie Switch leży i się kurzy. Oczywiście, że coś ciekawego by się znalazło, tylko, że nie ma chyba już takich gier, w które jakoś bardzo chciałbym zagrać. To co obecnie wydaje Nintendo zupełnie do mnie nie trafia, chodzi mi o Peach czy te gry RPG (chodzi mi o te od Nintendo związane z Mario), no słabo to wygląda. 

Edytowane przez KJL

Opublikowano

Nie przeszkadzajcie sobie wylewając żale na obecnego Switcha :) Ja też wam nie będę przeszkadzał skoro to jakaś forma terapii :)

Opublikowano

Ciekawe czy jakoś będą inne gry paczować na Switcha2 i czy za free. Mówię zarówno o Niny jak i reszcie. I co na start na zachetę? Mario3D pewnie, możę Kart? Bo Metroid to nisza. I czy rzeczywiście bezpiecznie, magnetycznie łączone joye. Bez żadego gimmicka? No ciekawe.

Plus co z marketingiem

Opublikowano

Na to jestem ciekawe czy Metroid Prime 4 wyjdzie na Switcha 2 czy jednak na Switcha 3. Ciekawe czy zagra mój syn czy dopiero wnuk.

Opublikowano

Ja bym i tak czekał na rewizję V2/OLED ale taki nowy Metroidek 2D na start konsoli no może być ciężko wytrzymać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, KJL napisał:

Przyda się nowa konsola od Nintendo. Jak kupowałem Switcha i otworzyła się cała biblioteka gier na tę konsolę to grało się świetnie. Bardzo dobrze wspominam Metroid Prime czy też Breath of the Wild ale jak nadrobiłem te sztosy, to obecnie Switch leży i się kurzy. Oczywiście, że coś ciekawego by się znalazło, tylko, że nie ma chyba już takich gier, w które jakoś bardzo chciałbym zagrać. To co obecnie wydaje Nintendo zupełnie do mnie nie trafia, chodzi mi o Peach czy te gry RPG (chodzi mi o te od Nintendo związane z Mario), no słabo to wygląda. 

Za rok na następcy będziesz też kupował Peach i te gry RPG ale przynajmniej w nowym standardzie cenowym :obama:

Opublikowano

dzięki mordeczki, ale się obkupię w gierki :D 

Opublikowano

Wspieranie finansowo takich firm jak Nintendo to nie tylko przyjemność ale i obowiązek

Opublikowano

Spodziewałem się jednak zapowiedzi odrobinę wcześniej. Jak to oznacza premierę dopiero na święta 2025 to już słabo. Dużo muszą poprawić jak chodzi o Switcha 2. To ile faktycznie zrobią będzie dla mnie decydujące czy i kiedy kupię następcę. Przydałoby się żeby w koncu realnie była konkurencja dla hybryd PC na polu multiplatform.

Opublikowano
17 minut temu, pawelgr5 napisał:

Spodziewałem się jednak zapowiedzi odrobinę wcześniej. Jak to oznacza premierę dopiero na święta 2025 to już słabo. Dużo muszą poprawić jak chodzi o Switcha 2. To ile faktycznie zrobią będzie dla mnie decydujące czy i kiedy kupię następcę. Przydałoby się żeby w koncu realnie była konkurencja dla hybryd PC na polu multiplatform.

Nie będzie tak, switch był ewenementem bo choć były już pecety mobilne to były one tak niszowe, że switch był praktycznie ekskluzywny jeśli chodzi o granie w duże gierki przenośnie/hybrydowo. Przez te lata jednak sytuacja na rynku zmieniła się diametralnie, teraz stare AAA sportowane na switch2 w pełnej cenie nowej gierki będą miały całkowicie inny wydźwięk 

Opublikowano

Ludzie i tak będą kupować te AAA na Switcha 2 bo to nie będą te same gry co na tamtych maszynkach. Wersje steamowe mają szereg wszelakich ustawień, suwaczków a taka gra przeportowana na Switcha 2 będzie miała w sobie już automatycznie zdefiniowane te ustawienia (być może też jakieś udogodnienia związane z czcionką i od razu ze wszystkimi DLC jeżeli mówimy o wersji fizycznej). Nie mówię, która wersja będzie lepsza, a która gorsza to już kwestia indywidualnych preferencji, dla niektórych wygra wygoda związana z tym, że takiego karta się wsadzi i nawet instalować nic nie będzie trzeba tylko plug&play a dla innych wygra grzebanie w suwaczkach.

Opublikowano

To i tak będzie ziemniak, nie napalajcie się na moc jak Assus Rog Ally Z1E na 30W. Ale do portowania gier z PS4 wystarczy w dobrej jakości + pewnie porty z PS5 jakościowo dorównujące Wiedźmin 3, Kingdom Come czy Nier na Switchu 1. To będzie maszynka przede wszystkim do eksów i indyków. 

Mnie bardziej interesuje podejście do kartridży na następcy. Już na Switchu dostaliśmy niepokojący trend obcinania gier i dociągania brakujących danych z neta bo wydawcy szkoda na kartridża o większej pojemności. Ciekawe jak to będzie tutaj wyglądać.