Skocz do zawartości

NieR: Automata

Featured Replies

Opublikowano

Wyniki sprzedażowe na rynku w KKW są tak szeroko dostępne, że akurat nie widzę powodu do czepiania się, podał w zasadzie prawidłową liczbą.

Edit:

To też później doprecyzowałem je.

Edytowane przez Hendrix

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 255,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No ograne, co mogę powiedzieć po 30h, potężne 6+/10.   Może te gra jest dobra ale ja już nie trawię japońszczyzn?   - Cały ten zamysł z route A B C jest o kant ch/uja rozbić, nie w

• Skończyłem skurczybyka i jeśli mam być zupełnie szczery, to gra nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia, jak na niektórych w tym temacie. Ale powiem też, że nie zrobiła na mnie takiego wrażenia, jak

• Ależ można shoty strzelać, idealny tytuł dla zwyroli.    

Opublikowano

93 na meta... po 4 recenzjach xD

Opublikowano

Dobrze ze nie odwalaja kaszany, szybka i porzadna wersja PC dorzuci troche $$$ do wyniku i kto wie - moze nastepny Nier/nowy projekt bedzie juz robiony od razu na wypasie, czego sobie i Wam zycze.

Opublikowano

Zaden potworek, takie animacje + otwarty swiat+ celowane 60 FPS to jest Syzyfowa praca dla procesorow. Nie kojarze drugiego takiego " Devil May Cry " tytulu w otwartym swiecie.

Dla Master Rasy to nie problem a glownie hardkory kupia, wiec sprzedaz powinna byc jak na wersje PC niezla.

Mam nadzieje.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wersja PC zadebiutuje 17-ego marca:

zojAMZa.jpg

Do tego opublikowano wymagania sprzętowe:

<Required operating environment> 
· OS: Windows® 7 64 bit, Windows® 8.1 64 bit, Windows® 10 64 bit 
* It does not operate on 32bit OS. 
· CPU: Intel® Core ™ i3 2100 or more AMD A 8 - 6500 or more 
· Main memory: 4 GB or more free space 
· Hard disk / SSD: Free space of 50 GB or more 
· Graphics card: NVIDIA® GeForce® GTX 770 VRAM 2 GB or more AMD Radeon ™ R 9 270 X VRAM 2 GB or more 
· Sound card: DirectX® 11 compatible 
· Communication environment: Broadband or more 
· Screen resolution: 1280 x 720 
· DirectX®: DirectX® 11 
· Others: mouse, keyboard, game pad (XInput only) 

<Recommended operating environment> 
* It does not operate on 32bit OS. 
· CPU: Intel® Core ™ i5 4670 or higher AMD A 10 - 7850 K or more 
· Main memory: Free space of 8 GB or more 
· Hard disk / SSD: Free space of 50 GB or more 
· Graphics card: NVIDIA® GeForce® GTX 980 VRAM 4 GB or more AMD Radeon ™ R9 380X VRAM 4 GB or more 
· Sound card: DirectX® 11 compatible 
· Communication environment: Broadband or more 
· Screen resolution: 1920 × 1080 
· DirectX®: DirectX® 11 
· Others: mouse, keyboard, game pad (XInput only)

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Materiał o pierwszym Nier od Super Bunnyhop-a w sam przed premierą Automaty dla tych co nie grali ;)

Opublikowano

Easye nie zrazaj sie na samym poczatku, goscie pisze ze niektore misje poboczne sa naprawde dobre i zrobione z humorem, ale to moze w dalszej czesci gry.  Ponoc robiac side guesty odkrywamy l.ore, lepiej poznajemy bohaterow, smaczki itp.

No warto bylo przebrnac przez pierwsze 6-7h, bo im dalej tym lepiej, zwlaszcza, jak jeszcze rozwiniemy troche bronie. Zadan pobocznych jest multum, od najprostrzych po zagadki logiczne - czasami warto je robic, by zbierac materialy do upgradu, ktorych nigdzie nie kupimy! Podoba mi sie to polaczenie strzelanki z bijatyka, fanom polecam takze sprawdzic Furi, ktore kiedys bylo dawane w plusie!

Opublikowano

Ale są jakieś elementy ze slasherów? Misję na oceny, styl, coś takiego?

Opublikowano

easye Ty już masz gierkę? Skąd? Ogólnie trudne to? Ciągle się waham, czy brać czy może przeczekać do kiedyśtam, żeby wziąć używkę. Ale jak już jestem w furii kupowania, to kusi mnie, by i to wciągnąć :P.

Opublikowano

easye Ty już masz gierkę? Skąd? Ogólnie trudne to? Ciągle się waham, czy brać czy może przeczekać do kiedyśtam, żeby wziąć używkę. Ale jak już jestem w furii kupowania, to kusi mnie, by i to wciągnąć :P.

HK PS Store ma juz od jakiegos czasu do kupienia za jakies 300zl jak kupisz zdrapki z play-asia.

Opublikowano

Sorry za offtop, x-kom anuluje preordery na limitke, proponują zwykłą wersję i podkoszulkę WoW Legion :pawel:

Opublikowano

No niestety nie - ba system walki jest taki, ze rownie dobrze Final Fantasy mozna byloby nazwac slasherem - roznic w broniach znaczacych nie zauwazylem, tez wciskasz 2 razy kwadrat+trojkat, unik, ktory wyglada podobnie jak teleport z Finala, jasne ciosow jest wiecej, ale nie jest to Bayoneta, czy DMC. Sa tez levele, gdzie w zasdadzie broni bialej w ogole nie uzywamy.

Nie jest trudne, kumpel gral wylacznie misje glowne, nawet broni nie rozwijal za specjalnie i przeszedl.

Gre mam z Japonskiego stora.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No nie wiem czy wymagany GTX 770 do gry w 720p zwiastuje dobrą wersję. Chyba ten silnik to potworek jednak.

E tam, GTX 770 to po prostu mniej-więcej taki wydajnościowy odpowiednik układu graficznego z PS4 Pro, podobnie jak wcześniej 660 ze zwykłego PS4, który też był stałym punktem wymagań wielu konwersji z konsol na PC. Nic to nie mówi o optymalizacji. Myślę, że to specyfikacje podane z myślą o wyciąganiu 60fps, a sama gra nie wygląda jakoś obłędnie. Moim zdaniem nie powinno być źle, ale zobaczymy.

Pytanie dla tych, co już grają: da się w opcjach wyłączyć wyświetlanie punktów damage'u po trafieniu przeciwnika? Nie wiem dlaczego, ale strasznie mnie to irytuje w gierkach - imersja pada na pysk. :/ Już mniejszym złem są jakieś dyskretne paski zdrowia, a najlepiej, gdy po prostu widać jak przeciwnik obrywa\niszczeje w miarę łomotu.

Kusi mnie gierka, bo dobry slasher, tym bardziej na PC, trafia się raz na parę lat, ale z tego co np. easye pisze, to nie wiem, czy jest się czym ekscytować. Jeśli za dużo w tym RPG i\lub biegania po dużej mapie wte i wewte, to trochę meh. 

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Materiał o pierwszym Nier od Super Bunnyhop-a w sam przed premierą Automaty dla tych co nie grali ;)

Fajny materiał, warto było sobie odswiezyc.

Sorry za offtop, x-kom anuluje preordery na limitke, proponują zwykłą wersję i podkoszulkę WoW Legion :pawel:

Kogos ostatnio przed nimi ostrzegalem. Oni sprzedaja preordery bez zadnych ograniczen. Nacialem sie tak z limitka Majoras Mask.
Opublikowano

No niestety nie - ba system walki jest taki, ze rownie dobrze Final Fantasy mozna byloby nazwac slasherem - roznic w broniach znaczacych nie zauwazylem, tez wciskasz 2 razy kwadrat+trojkat, unik, ktory wyglada podobnie jak teleport z Finala, jasne ciosow jest wiecej, ale nie jest to Bayoneta, czy DMC. Sa tez levele, gdzie w zasdadzie broni bialej w ogole nie uzywamy

SROTFL

system jest CUDOWNY. sam podczas ogrywania dema nie miałem pojęcia o 90% tych chorych akcji

Opublikowano

No filmik ewidentnie pokazuje ze mozna grac na miare stylish z DMC lub jak malpa wciskac jeden guzik i przejsc gre. Wszystko zalezy od preferencji gracza.

Opublikowano

No sorry, ja nie widze wiekszej roznicy w tym podbijaniu przeciwnikow, robi sie to banalnie, nadal uzywa 2 przyciskow, wiec jak ktos w demie nie podbil zadnego przeciwnika do gory, albo uwaza przystrzymanie ataku za chora akcje to "SROTFL".

Podobnie jest z broniami, gralem 3 ciezkimi roznic znaczych nie ma, w Ninja Gaiden czlowiek bral bron i kazda miala inny feeling, tutaj nie wazne czy z ciezkich grasz dluga katana, greatswordem jak z Finala, czy toporem, no chyba ze trzeba je wszystkie zupgredowac, co idzie jak krew z nosa, po 12h, moze z 1 mam na 3 levelu, pozostale na 2gim...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czyli system walki podobny do MGR. Mi to wystarczy.

Opublikowano

Otoz to, mi tez to nie przeszkadza, w weekend chce nadrobic troche fabuly to jeszcze cos skrobne!

Opublikowano

no i gdy tylko ruszylem fabule mialem wrazenie, ze skonczylem gre w 15 min xD No niestety, jak dla mnie poki co najwiekszy zawod poczatku roku. Przez 3/4 czasu gra sie rozwija by pozniej w chwile sie skonczyc. Jasne, nie jest to koncowy ending, bo mozemy gre rozpoczac raz jeszcze (zakonczen jest podobno pare), a ze sterujemy nowa postacia to niektore misje sie nieco roznia (choc większość pewnie bedzie takich samych). Najwieksza beka, ze gra zapamietuje nasze 1 przejscie - w pewnym momencie myslalem, ze mam glitcha i nie bede mogl kontynuowac fabuly - https://youtu.be/qN2RNhcnIU8?t=35m31s - w tym miejscu gra powinna zaznaczyc Yes, ale przy pierwszym przejsciu pamietam, ze zadzwonil do mnie telefon i zrobilem sobie dluzsza przerwe - grajac 2 raz musialem odczekac te 20 minut by gra dalej ruszyla xD no :dynia:

Z bosow tylko dwoch bym zapamietal, reszta lekki meh. Po demie zapowiadalo sie GOTY, a wyszlo lekkie COTY - takie tam 7/10.

Lece 2 ending - ale poki co gra z tych wszystkich sztosow jakie wyszly podoba mi sie najmniej.

Edytowane przez easye