Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

Opublikowano

Gothic 1 był wspaniały. Gigantyczny świat (jak na tamte czasy), pełna swoboda i klimat. Jedna z tych gier które zostaną w pamięci. Dwójka juz tylko ok i na niej Gothic sie kończy

Klimatem dwójka może i odbiegała od jedynki, ale była lepsza pod każdym innym względem, nawet fabularnie ;) No i Noc Kruka też palce lizać.

Faktycznie trójkę i całą resztę trzeba głęboko zaorać, nie powinno to nigdy ujrzeć światła dziennego.

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Gothic 1 był wspaniały. Gigantyczny świat (jak na tamte czasy), pełna swoboda i klimat. Jedna z tych gier które zostaną w pamięci. Dwójka juz tylko ok i na niej Gothic sie kończy

Klimatem dwójka może i odbiegała od jedynki, ale była lepsza pod każdym innym względem, nawet fabularnie ;) No i Noc Kruka też palce lizać.

Faktycznie trójkę i całą resztę trzeba głęboko zaorać, nie powinno to nigdy ujrzeć światła dziennego.

właśnie brak klimatu i to że już nie robiła takiego wrażenia
Opublikowano

brak klimatu lol co ty bredzisz ;d

Opublikowano

ktos tu gadal o Gothicu? 

Gothic 2 > Gothic 1 > Gothic 3 >>>>> Arcania

Cudowna seria <3 G3 również super po wszystkich community patchach, ale już niestety nie to samo co G1 i G2 

Opublikowano

właśnie brak klimatu i to że już nie robiła takiego wrażenia

Gdzie brak klimatu? W dwójce?!

Już sam początek w tej wieży Xardasa narzucał taki za(pipi)isty klimat, że można go było nożem kroić, a dalej wyprawa do Khorinis była jeszcze lepsza (swoja drogą, jak porównam dziś to miasto do Novigradu np... :P).

Obóz najemników, a potem wejście do Górniczej Doliny, albo klasztor magów ognia... Ci poszukiwacze z trzeciego rozdziału, gdzie jeśli nie wszedłeś z wystarczająco mocną postacią to kładli Cie dwoma kulami. Generalnie epickie.

Klimat był kosmiczny przecież.

Opublikowano

Brakuje mi dzisiaj takich gier. :(

Tylko nocy Kruka nie przeszedłem, bo z tego co pamiętam znacznie podniesiono poziom trudności w dodatku i np. jak trzeba było się dostać do zamku z jedynki to w podstawce był do kupienia czar, który zmieniał cie w wilka i na luzie można było przejść, a w dodatku już tego czaru nie było. :P

Opublikowano

w Nocy Kruka najgorsze były smoki, które leczyły się cały czas ;) 

Opublikowano

Nie wiem...w pamięci mam tylko część pierwszą. Sam nie wiem czemu.

Opublikowano

Zapytaj sie grających w SFV :yao:

Opublikowano

Jest (pipi)owo, ale stabilnie. To najwazniejsze, jak czasami rozlaczy, to chyba jeszcze nie koniec swiata konsolomaniaki. Za to jakie to miodne, gralem chwile i gra jest naprawde dobra. Lepiej mi sie w SF gralo niz swego czasu w Killer Instinct. Do tego jeszcze mam zamiar wrocic do MK, to bedzie dopiero bomba.

Opublikowano

Akurat Capcom nigdy nie miał problemów z robieniem kodów sieciowych. No prawie nigdy.

Opublikowano

Ta pomoc sony z racji "exa" to była pomoc w online, użyczyli swoich usług, a że ich serwery są chuyowe to wyszło jak wyszło. :kaz: 

Opublikowano

Co ma piernik do wiatraka? Nie wiem, może wyraziłem się niejasno, ale nie mogłem grać w pierwszą część ze względu na problemy techniczne, na jakie trafia się odpalając ją na dzisiejszym sprzęcie. Problemy te to między innymi skaszaniony dźwięk, którego najczęściej w ogóle nie ma oraz fizyka gry, która z niewiadomych przyczyn nawala i np. skakanie postacią było niemożliwe. Wyglądało to tak, jakby postać kładła się na ziemii zamiast wybijać się w powietrze, bo w ogóle nie wybijała się do góry, a jedynie poruszała się w poziomie.

pcmasterrace i "wsteczna kompatybilność" w praktyce na przykładzie pierwszego Max Payne  :yao: 

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

Nie ma to jak ogrywać klasyki z psx i ps2 na ps4 :banderas:

Opublikowano

Nie to co gierki z PS1, PS2 i PS3 na PS4, wszystkie po włożeniu płyty do czytnika w 60fps i 1080p :banderas:

a nie, czekaj, tylko niektóre z PS2 i to za 80 zł

xdddd

Opublikowano

Nie ma to jak ogrywać klasyki z psx i ps2 na ps4 :banderas:

No i co w tym zabawnego?

A to nie wiedziałem, że wkładasz płytkę z psx, ps2 do ps4 i sobie grasz, sony jednak dobre

Opublikowano

aha, Vice City jest w 30fps xDDD

kąsolomaniaki chyba nigdy nie doświadczyły GTA w 60fps, nawet płacąc za tą samę grę $20 dwie generacje później

smutne życie :(

Opublikowano

nie założysz że konsolomaniaki też mogli grać też na pc? spójrz nawet na takiego Mendrka w czasach VI gen. zamiast kupić ps2 był full pro blacharzem :obama:

Opublikowano

na Xdrona nie ma gier, wiec MShit się musi posiłkowac wsteczną kompatybilnością  :pawel:

Ach ten MS, tyle przegrac.

Edytowane przez KacperKing

Opublikowano

W odróżnieniu od dobrotliwego Sony, w obozie Xone wkładasz płytkę z poprzedniej maszynki M$ i grasz. U Sony zaś wyciągasz kartę kredytową z kieszeni i płać po raz drugi czy trzeci za to samo :yao:

Opublikowano

idz kupić season passa do fallouta, slyszalem ze jestes wielkim fanem

ps. to do kacperka

Edytowane przez kermit

Opublikowano

i pomyśleć że cały forumek czekał na opinie kruczego kruka odnośnie spiraconego GTA V. Szczyt popularności tego chłopaka.

Od tamtej pory jednak kruk pikuje w dół. Pecetowy atencjusz. Gardze :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.