Skocz do zawartości

Console Wars 9: Plują na was a wy się cieszycie

Featured Replies

• Odpowiedzi 39,6 tys.
  • Wyświetleń 988,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• <MÓZG_ROZ(pipi)ANY>, nie wiem czy to trolling, mam nadzieje, że tak, bo jeżeli serio wierzysz w to co piszesz, to nawet nie jest mi ciebie szkoda. W sumie, ok, czas na wdeptania blacharza.   K

• dzieki Figus, niestety nie ma miejsca na creditsy, bylbys chlodzacym ale... no Kaz lepiej pasuje do tej roli, opatruje ich rany i wysyla na kolejna bitwe     "Nie przejmuj sie daddym, do boju"

Opublikowano

Zaraz wleci lemonka bez konsoli z irca i sypnie gifami/fotkami/cytatami. Wait for it. 

Opublikowano

Generalnie zbliżenia twarzy mnie nie rajcują i się nie znam, więc posłużę się DF, od którego zresztą macie te screeny, no i tam piszą że na xbox one brakuje filtrowania, które jest obecne na PS4, w skrócie, zmarszczki itp. będą zależeć od padającego światła, co wygląda bardziej naturalnie. Do tego rozmycie ponoć też jest lepsze na PS4, więc wszystkie twoje punkty są lepiej wykonane na PS4. Dodajmy Full Hd, a nie pseudo srakę i mamy wynik.

A przepraszam, 30 klatek w jakiejś tam scence wychodzi na PS4.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

DF pisało o Wiedźminie 3, że wersja PS4 z 20fps jest lepsza niż 30fps na xboksie. xD

Marny wyznacznik. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No bo jest lepsza oprócz tych bagien w deszczu, które są małym % gry. Natomiast W3 na X0 przez 100% czasu jest guwnem rozmazanym :lapka:

Opublikowano

digital foundry testowal gre w wersji 1.01 na xone i 1.00 na ps4, dzis wyszedl patch 1.01 na ps4 i ponoc juz framarate w scenkach smiga elegancko przez 100% czasu

Opublikowano

Widzę, że szczurek brał koreptycje na ircu od lemonki skoro 20fps>30. :dafuq:

Jestem ciekaw jak wy graliście na ps3 w 720p na tv 1080p. xD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Jak to ps4 mnie wkurza, bez słuchawek nie idzie grać bo to góvno chodzi jakby jakiś silnik odrzutowy był w środku.

Opublikowano

No moja ma nie cały tydzień a chodzi jakby miała pare lat xD

Opublikowano

wczoraj po północy na osiedlu słyszałem jakby ktoś dziurę w betonie wycinał. pewnie mgs'a na pleja w końcu dorwał i ogrywał.

Opublikowano

Niecały panie The.Return.Of.The.Błąd

Pawcio - mówiłeś że Twoja jest cicha :D

Opublikowano

Pawcio - mówiłeś że Twoja jest cicha :D

Pawcio to gimb i próbuje się dostosować do panującego kłamstwa i podlizać starszym kolegą.

wczoraj po północy na osiedlu słyszałem jakby ktoś dziurę w betonie wycinał. pewnie mgs'a na pleja w końcu dorwał i ogrywał.

U mnie wczoraj na osiedlu o północy ktoś krzyknął "ale guwno!!!", pytanie czy udał mu sie tak imponujący stolec czy może odpalił xbona.

Czemu to wygląda jak proteza dla niemowlaka zamiast repliki 1:1? Europejczycy znowu dostają jakieś wybrakowane limitki?

Europa dostała w skali 1:2.

Generalnie zbliżenia twarzy mnie nie rajcują i się nie znam, więc posłużę się DF, od którego zresztą macie te screeny, no i tam piszą że na xbox one brakuje filtrowania, które jest obecne na PS4, w skrócie, zmarszczki itp. będą zależeć od padającego światła, co wygląda bardziej naturalnie. Do tego rozmycie ponoć też jest lepsze na PS4, więc wszystkie twoje punkty są lepiej wykonane na PS4. Dodajmy Full Hd, a nie pseudo srakę i mamy wynik.

A przepraszam, 30 klatek w jakiejś tam scence wychodzi na PS4.

Juz ich zostaw w spokoju, rzeczywistość już ich i tak mocno przeorała. Widzisz, że Wezyr znów zarzucił mocarza, jest na fazie, a ty niszczysz jego wyobrażenie o świecie.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Ale yeti ja Cie proszę żebyś się nie zesrał. Konsola jest głośna i tyle, może to tylko moja ale bez słuchawek wkurza to niesamowicie. No ale nie można przecież nic złego napisać na soni plejstejszon bo już dostajesz piany.

Opublikowano

qrOL7Ti.jpg

No to przyznawać się - kto nakarmił raka?

Opublikowano

Nie będę ciebie karmił. Jesteś dużym chłopcem i powinieneś już sam się żywić.

Opublikowano

Temat zakupowy pokazuje dominacje większą niż za ps2

Opublikowano

Ale yeti ja Cie proszę żebyś się nie zesrał. Konsola jest głośna i tyle, może to tylko moja ale bez słuchawek wkurza to niesamowicie. No ale nie można przecież nic złego napisać na soni plejstejszon bo już dostajesz piany.

Nie, nie tylko Twoja.

Opublikowano

PS4 korzysta z techniki cieniowania skóry subsurface scattering, nieobecnej na Xbox One. Na twarzy Snake'a nie brakuje zmarszczek i blizn, ale na PlayStation 4 poza zwykłą teksturą dodano kolejną warstwę, służącą do filtrowania padającego światła, co przekłada się na bardziej naturalny wygląd. Nadal widzimy niedoskonałości i uszkodzenia skóry, ale to promienie światła czy słońca dyktują, jak bardzo są one widoczne, na wzór prawdziwego świata.

Na Xbox One brakuje tego dodatkowego filtrowania, co widać na naszych screenach porównawczych poniżej. Tekstury na twarzach postaci wyglądają przez to mniej naturalnie, często na poziomie X360 i PS3 (oczywiście w wyższej rozdzielczości). Warto pamiętać, że efekt ten zauważymy jedynie przy zbliżeniach. Nadal jest to jednak małe zaskoczenie, ponieważ w przypadku Ground Zeroes obie wersje obecnej generacji stosowały subsurface scattering.

Druga różnica to efekty post-processingu. PS4 i Xbox One oferują szeroki zakres fotograficznych dodatków, symulując głębię ostrości, świetlne flary czy HDR podczas wychodzenia z ciemnych pomieszczeń do jasno oświetlonych lokacji. Jednak w przypadku sprzętu Microsoftu zmniejszono jakość rozmyć na obiektach w ruchu, co najlepiej ilustruje ten screen. Widać to szczególnie w przerywnikach i podczas szybkich pościgów, gdzie galopujący koń zostawia na Xbox One „rozpikselowany” ślad.

Zauważyć można także małą różnicę w filtrowaniu tekstur, ponownie dającą przewagę PS4.

(...) Wszystko to sprawia, że polecić można edycję PlayStation 4.

Opublikowano

2015 i klapy dalej jarają się że dostają drugie od końca najsłabsze wersje multiplatform. To przesiadywanie na digital foundry to pewnie z braku gier do ogrywania.

Opublikowano

Klapy gorzej niż blachary, GOTY gierka wychodzi na PS3/X360/X1/PS4/PC i zamiast się cieszyć, że wszyscy moga doznawać łaski Mesjasza, to szukają pikseli w jakichś porównaniach zamiast sami grać.

Jeszcze żeby to była faktycznie najlepsza wersja, ale SMOK kładzie na łopatki te laptopowe GPU xd.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

ułomy z głupszego forum rzeczywiście każde prowo omawiają na ircu, pewno planują wszystko na tablicy jak heisty w gta

s5rEl3P.png

:lol:

iras i juras po  udanej akcji

kid-fap.gif

po drugiej stronie lemoniada

Opublikowano

Iras jaki hipokryta. W avku zakaz pedałowania, a sam to czyni z jurasem, lemonidasem i innymi idiotami z GEJonly. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Klapy gorzej niż blachary, GOTY gierka wychodzi na PS3/X360/X1/PS4/PC i zamiast się cieszyć, że wszyscy moga doznawać łaski Mesjasza, to szukają pikseli w jakichś porównaniach zamiast sami grać.

Jeszcze żeby to była faktycznie najlepsza wersja, ale SMOK kładzie na łopatki te laptopowe GPU xd.

Jakieś porównania MGS V na PC i konsolki? Jaki optymalizacja? Serio pytam, bo nie wiem czy mi mój szmelc pociągnie, a średnio mi się widzi wydawać 230 zł na gierkę dla dzieci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.