Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsteczna Kompatybilność- lista gier, pytania i odpowiedzi

Featured Replies

Opublikowano

Czy ktoś z Was posiada Max Payne 2 na płycie? Mam jedynkę i dwójkę prawilnie na płytach w wersji z pierwszego Xboxa. Właśnie przeszedłem sobie jedynkę i chciałem zacząć dwójkę a tu klops. Konsola twierdzi po włożeniu płyty, że gra nie jest wspierana. O co biega?

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 349,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

A nie jest z tej linii wydawniczej Classics? Coś tam czytałem na reseterze, że komuś jakaś płytka z tej dystrybucji nie gadała z konsolą chociaż moje Classics działają. Max Payne 2 jednak nie mam

Opublikowano

Dobra, gdyby ktoś chciał wiedzieć. Dziś po włączeniu konsoli i zaktualizowaniu jej do wersji z xCloud, Max Payne 2 z płyty również ruszył. Musieli to naprawić.

Opublikowano

Jeśli miałby ktoś na sprzedaż pudełkowe wydania Maxa (wszystkie 3 części) albo Fear to dajcie znać, chętnie odkupię. :ogor:

Póki co zrobiłem pierwsze w życiu podejście do Resident Evil 4 i powiem Wam, że czuć klimat. Wiele dobrego słyszałem o tej grze, pierwszy rozdział pękł dość szybko. Uczciwie trzeba przyznać, że sterowanie jest trochę drętwe ale ma się młodzieńczą radochę z grania. Ogrywam też Spec Ops The Line i jakie to jest dobre..:obama:

Opublikowano
7 godzin temu, teamdox napisał:

Ogrywam też Spec Ops The Line i jakie to jest dobre..:obama:

Spec Ops The Line, to dowód na to, że świetna gra może przejść bez echa i odejść w zapomnienie. Jak kupiłem cyfrową wersję, to później znalazłem nówkę sztukę i chyba cały czas trzymam w folii.

Opublikowano

Spec Ops fabularnie jest to jedna z najlepszych gier ever. Do dziś ja pamiętam, a grałem już nawet nie pamiętam kiedy to było 

Opublikowano

Szybkie pytanie czy mając XSX mogę kupić grę na X360 i później normalnie pobrać ją na XSX? Chciałem kupić Burnout Revange bo widzę że jest we wstecznej a dopiero zaczynam przygodę z XSX :D

Opublikowano

Można tak. Są nawet gry które można kupić tylko na Xboxie 360 żeby grać potem na series x jak np Jet set radio czy Daytona USA

Opublikowano

Oszczedzę wam 30min życia: gry w 60 klatkach działają płynniej niż w 30.

@BRY@N a co do mgsa HD to widzę że najpierw zniknął przez licencje później się pojawił a teraz znowu zniknął.

Opublikowano

Kilka innych fajnych uwag na tym filmie:

- mając XSS, w niektóre z tych back compat tytułów żeby zagrać trzeba kombinować z regionami bo np taki RR 6 jest dostępny tylko w niektórych a jak wiadomo XSS nie ma czytnika płyt

- Sonic Unleashed nie dostał res boosta takiego samego jak Sonic Generations bo na XSX w oryginalnej rozdzielczości przy fps booscie w stress pointach osiąga ~55 fpsów

- Falout 3 na XSS w heavy momentach spada do ~45 fpsów, XSX gubi ledwie 1-2 klatki

- Mirror's Edge 56-60 fps na XSX

- Gears 3 płynne 60 na XSX, XSS lekkie spadki ale tylko cut scenkach

Opublikowano

Witam (piszę w imieniu kolegi, który nie ma tu konta)

Czy ktoś pomoże ogarnąć listę gier, które wyszły na XBSX - i są zrobione przede wszystkim pod tą konsolę. (jak np. Flight Simulator, FORZA HORIZON 5, Resident Evil Vilage, nowy FAR CRY - nie chodzi o gry na wyłączność, tylko gry na next gena, nie we wstecznej kompatybilności ) ? Oczywiście chodzi mu też o gry, które mają "łatkę" pod nową generację. (czyli coś tak jak zapowiedzieli Cyberpunka),

Czy do grania w grę z płyty (konkretnie np. ten Flight) potrzeba konto i abonament ?

Pozdrawiam i przepraszam z góry za infantylne pytanko, ale ja, ani on z produktami zielonych nie mieliśmy styczności :flag_of_truce:

Edytowane przez StaryGraczPegasusa

Opublikowano
W dniu 29.11.2021 o 21:19, StaryGraczPegasusa napisał:

Witam (piszę w imieniu kolegi, który nie ma tu konta)

Czy ktoś pomoże ogarnąć listę gier, które wyszły na XBSX - i są zrobione przede wszystkim pod tą konsolę. (jak np. Flight Simulator, FORZA HORIZON 5, Resident Evil Vilage, nowy FAR CRY - nie chodzi o gry na wyłączność, tylko gry na next gena, nie we wstecznej kompatybilności ) ? Oczywiście chodzi mu też o gry, które mają "łatkę" pod nową generację. (czyli coś tak jak zapowiedzieli Cyberpunka),

Czy do grania w grę z płyty (konkretnie np. ten Flight) potrzeba konto i abonament ?

Pozdrawiam i przepraszam z góry za infantylne pytanko, ale ja, ani on z produktami zielonych nie mieliśmy styczności :flag_of_truce:

dosłownie drugi link z google

https://www.xbox.com/pl-PL/games/optimized

Opublikowano

Czemu dla Maxa Payne 3 mam nieaktywny FPS Boost? W zarządzaniu grą wyświetla napis, że gra tego nie obsługuje.

Opublikowano

Rozumiem. że pudełko F.E.A.R. to rarytas ale te ceny....:wallbash:

https://allegro.pl/oferta/fear-files-f-e-a-r-pudelko-z-fear-xbox-360-11514455506

https://allegro.pl/oferta/fear-files-f-e-a-r-wydanie-uk-xbox-360-11514440170

Moim zdaniem gruba przesada.

Dlaczego nie można zakupić tego w wersji cyfrowej, jeśli będę chciał pudełko to prościej będzie chyba poszukać za granicą.. 

Opublikowano

Sprzedam FEAR, cena 600zł, oferty priv :nosacz3:

Spoiler

Tak, to żart, nie sprzedam