Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

• Odpowiedzi 13,5 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

jak będzie promka na passa za złotówkę to może wezne 

Opublikowano

O hui^2, 

"Microsoft potwierdził – wszystkie wydawane produkcje od Microsoft Studios w dniu premiery będą trafiać do Xbox Game Pass."

https://www.ppe.pl/news/56051/xbox-game-pass-z-tegorocznymi-premierami-microsoft-rozdaje-najwieksze-hity.html?t=1516717283#c_last

Forza Horizon 4, halo 6, Girsy 5, ORI za "frajer" na premiere? jakim cudem im sie to bedzie oplacac?? :O 

Opublikowano
3 minuty temu, Rayos napisał:

O hui, serio? ich trzy największe tytuły na ten rok jakie mają za "darmo" w Xbox Game Pass? o.O no to nieźle 

nie trzy ale wszystkie od tej pory ;) 

następne Halo

Forza Horizon 4 

i Spencer wie co jeszcze :xboss:

Opublikowano

tak, właśnie o tym napisałem.

M-A-S-A-K-R-A!  mozg rozyebany 

Opublikowano

Jak to jakim cudem? Typowa zasada handlu, lepiej sprzedac 5x2€ niż 2x4€

Opublikowano

Widać te kilka miesiecy Xbox Game Pass wystarczyły i MS już wie, że game pass generuje za(pipi)iste dochody i to się zwyczajnie będzie im jeszcze bardziej opłacać. Na bank nie robią tego charytatywnie.

Sam od chwili kupienia koxa mam podpiętą kartę i nie odczuwam tych 29zł/miesiąc. Świetne to jest :)

Edytowane przez Shagohad

Opublikowano

fenomenalny ruch, brawo brawo brawo

Opublikowano

W przyszłym miesiącu na pewno wezmę ten abonament na minimum jeden miesiąc z powodu Rime, przy okazji inne gierki pewnie w międzyczasie się dokończy lub sprawdzi (np. Halo Wars 2)

No generalnie dobry news, ogra się piraty jak człowiek, na premierę, z forumkiem :obama:

W innym przypadku gierka miała by na pewno znacznie mniejsze zainteresowanie i ruch na serverach, co pewnie było jednym z argumentów za wrzuceniem tegorocznych gierek do game passa. Inna sprawa, że w przypadku takiej Forzy czy Halo, na pewno nie odbije się to jakoś znacznie na sprzedaży. 

Edytowane przez Hum

Opublikowano

No i mnie mają - 29 ziko/m-c dotychczas wydawało się mało opłacalne, ale w dobie takich rozwiązań jestem na tak :potter:
Biorąc przy tym pod uwagę fakt tego, że za tą cenę można grę wypróbować i jak mi się nie spodoba, to ew. szukać czegoś co jeszcze jest w bibliotece do ogrania :D Mnie pasuje :D

Opublikowano

Jadą po bandzie. Wbrew pozorom im się to opłaca, w szczególności w przypadku gier, które mają mocny komponent MP i DLC, bo takie gry ludzie i tak kupią na własność, a GP z tego powodu na 1-3 miesiące wykupi sporo osób.

Edytowane przez Pacquiao

Opublikowano

IMO nie ma szans żeby to już teraz im się opłacało, to raczej inwestycja w przyszłość, daleką przyszłość. 

Przykład Netflixa jest tutaj adekwatny bo ten też generował przez wiele lat straty, ale finalnie wszyscy wiemy jak się to skończyło ;) 

Opublikowano

Przecie jak takie nowe Halo czy Girsy wylądują w XGP to serwery eksploduja od nadmiaru ludzi xD 

Opublikowano

Dopiero co kupiłem Xboxa i już MS ogarnia doope. Nie dziękujcie.

Opublikowano

Dokładnie, Takie SoT na bank część dochodów będzie przynosić z mikro transakcji, ale i tak mocny ruch i aż dziwne, że nie wstrzymali się z tym do E3. Znaczy, wiem czemu to zrobili, bo wszystkie te gierki mają mieć premierę przed E3, ale i tak zaskakujące, że nie pochwalili się tym np na VGA. Mocna rzecz Panie Spencer, mocna. :xboss:

Opublikowano

no w koncu ktos tam cos ogarniać zaczął, teraz czekac na jakies pyerdolniecie na e3 i można odkladac siano

Opublikowano

Zastanawiam się co się będzie dziać na E3 skoro taka bomba ląduje między obiadem a podwieczorkiem w jakiś randomowy dzień :P

Opublikowano

Bardzo fajna opcja, sprawdzi sie gierki za mała opłata, a jak beda dobre to sie wykupi na stale 

Opublikowano

game pass to niezalezna subskrycja? mozna to miec i nie miec golda?

Opublikowano

Generalnie jak ktoś kupował nawet dwie gry MS rocznie na premierę (400-500 zł), to teraz bardziej opłaca się mieć wykupiony GP na cały rok.

Opublikowano
2 minuty temu, Ficuś napisał:

Te usługi nie są od siebie zależne. Golda potrzebował będziesz do grania po sieci, niezależnie czy w gry zakupione czy z GP

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
3 minuty temu, Ficuś napisał:

Tak jak piszesz, np. przez www w zakładce subskrypcje masz oddzielne menu dla golda, oddzielne dla game passa, i jeszcze jedno dla EA access.

To samo jest w menu Games&Apps->Membership na konsoli.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Aż zacząłem się zastanawiać czy nie zrezygnować ze sprzedaży One X