Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, 20inchDT napisał:

Ja jestem zadowolony z tegorocznego lineupu. Poczatek słaby, ale bedzie sporo fajnych AA/AAA (i w gp na dodatek) w drugiej polowie.

Co niby będzie w tej drugiej połowie?

• Odpowiedzi 13,5 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

A ok, myślałem że coś ciekawego będzie. :lapka: 

Opublikowano
38 minut temu, Bigby napisał:

Najbardziej prawdopodobny scenariusz jest taki, że otrzymamy update'y dotyczące już ujawnionych tytułów.

szczerze mówiąc to mnie bardzo podoba się ten scenariusz. 

90 min prezentacji z gameplayami już zapowiedzianymi gier które są na zaawansowanym etapie produkcji jak Halo, Starfield, Everwild czy Avowed. Do tego jedna dwie nowe zapowiedzi na drugą połowę roku (np. Forza Horizon 5) i mamy świetną prezentacje, która zadowoli chyba wszystkich  (nawet Wezyra)

Opublikowano

Wiecie, my tak sobie wyliczamy, że tu Psychonauts 2, MFS, AoE4, Gunk, Scorn, Horizon 5, Halo i Starfield, ale spójrzmy prawdzie w oczy: żadna z tych gier nie ma oficjalnej daty premiery, a Horizona 5 i Starfielda to nawet jeszcze nie zapowiedziano. Jeśli MS na E3 pokaże na 2021 piach to oficjalnie spalili pierwszy rok konsoli, IMO decydujący i będzie się za nimi ten smród ciągnąl już do końca.

Opublikowano

Jak się postarają z FH5 w tym roku, to będą mieli uratowany, tak samo z Halo. Ogólnie to mi bardziej zależy na nowej Forzie.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Starfielda to nawet jeszcze nie zapowiedziano.

:reggie:

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

będzie się za nimi ten smród ciągnąl już do końca.

Nie będzie. Ludzie szybko zapominają. Konsol i tak brakuje w sklepach, to mogliby nic nie wydać w tym roku, a i tak by wszystko sprzedali :dunno:

Opublikowano

Zapomną jak zaczną ukazywać się gry, ale konkurencja nie śpi.

4 minuty temu, ASX napisał:

:reggie:

Dzięki asx, tylko wciąż nic z tego nie wynika. Ta gra istnieje na papierze - nie wiadomo o czym jest, nie wiadomo jaki jest jej gatunek, zamysł gameplayowy, data premiery, platformy nic. 

Opublikowano

I tak wypadną lepiej niż Sony, które może wyda jeszcze Horizona w tym roku. Reszta przesunięta.

Bethesda, jak w przypadku Fallout 4, najprawdopodobniej pokaże gameplay ze Starfielda i zapowie premierę na październik/listopad. Forza z kolei idealnie by pasowała na wrzesień. 

I nie ma żadnej opcji, że Halo Infinite nie wyjdzie pod koniec 2021.

Cytat

Dzięki asx, tylko wciąż nic z tego nie wynika. Ta gra istnieje na papierze - nie wiadomo o czym jest, nie wiadomo jaki jest jej gatunek, zamysł gameplayowy, data premiery, platformy nic. 

Skyrim w kosmosie, premiera w tym roku, exclusive Xbox/PC.

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Elder scrolls w kosmosie. Lepsze teksturki, ta sama drewniana animacja poruszania się po skosie.

Opublikowano

za kilka miesięcy wszystko to będziesz wiedział ;) 

swoją drogą gra jest w produkcji od 2016 roku i wiadomo że pracuje nad nią zespół 4, 5 razy większy niż przy okazji Fallouta 4 i Skyrima

Opublikowano

Zawsze można polegać na insiderasxie. :cool: 5 lat to rzeczywiście dobry czas na stworzenie dużej gry, zwłaszcza przy tak dużym zespole. Jakbyśmy dostali takiego dopieszczonego Fallouta w kosmosie, tym bardziej pod względem RPG-owości bliższego F3/NV niż F4 to już w ogóle segz i koń sam się wali. :notbad: 

Opublikowano

5 lat już w produkcji. Najpierw pod skrzydłami Bethesda Maryland, potem chyba dołączyła jeszcze Bethesda Montreal. W każdym razie duży zespół.

edit: Z innych ciekawostek warto wspomnieć, że The Coalition ma już 2 teamy. Jeden skleja kolejne Gearsy, drugi coś nowego.

Edytowane przez Bigby

Opublikowano
11 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Wiecie, my tak sobie wyliczamy, że tu Psychonauts 2, MFS, AoE4, Gunk, Scorn, Horizon 5, Halo i Starfield, ale spójrzmy prawdzie w oczy: żadna z tych gier nie ma oficjalnej daty premiery, a Horizona 5 i Starfielda to nawet jeszcze nie zapowiedziano. Jeśli MS na E3 pokaże na 2021 piach to oficjalnie spalili pierwszy rok konsoli, IMO decydujący i będzie się za nimi ten smród ciągnąl już do końca.

psycho 2 to multiplatforma, starfield obstawiam że też a scorn poza ciekawym designem wątpię żeby to było dobre, jest jeszcze ascent i kilka ciekawych gier na ten rok.

Nie wiem co mieli spalić, skoro konsol ciągle brakuje w sklepach, zapowiedzi mają już od uja, znacznie więcej niż soniak a ten rok? No cóż w obu obozach wygląda to obecnej chwili średnio (nie liczę plot o fh5, itp.) 

Opublikowano

Pytanie, dlaczego Starfield miałby być multiplatformą?

Opublikowano
1 godzinę temu, Bigby napisał:

The Ascent i całą resztę indyków/gier AA

bardziej mnie te mniejsze gierki interesują niż duże tytuły i mam nadzieję że z nimi coś się ruszy w tym roku

Opublikowano
13 minut temu, Bigby napisał:

Umowy, gra jest w produkcji od 5 czy 4 lat i na pewno takie mieli z Sony podpisane

Opublikowano
13 minut temu, Bigby napisał:

Obstawiam że od początku był tak projektowany więc nie wydanie go na inne platformy oznaczałoby że zmarnowali czas na projektowanie gry w ten sposób. 

Opublikowano
15 minut temu, Bigby napisał:

Tego nie wiemy. Spencer mowil, że będzie honorował wcześniejsze umowy a, ze gra powstaje od paru lat to może już jakieś umowy między sony a bethesda weszły w życie a wersja na ps5 jest w toku. Pożyjemy zobaczymy. 

Opublikowano
3 minuty temu, Figuś napisał:

Umowy, gra jest w produkcji od 5 czy 4 lat i na pewno takie mieli z Sony podpisane

Jakiego rodzaju umowa? Sony chciało kupić ekskluzywność tej gierki, to wtedy zostawiliby MS na lodzie. Nie sądzę, że jest jakakolwiek umowa, w ktorej jest napisane, że muszą wydać na playstation.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Chyba wszyscy, z Jeffem Grubbem i innymi na czele, sądzą że na niemal 100% będzie to ex.

Jeśli będzie inaczej, to MS schrzani po całości.

Opublikowano

Patrząc wstecz jak micro nie blokował w żaden sposób wydań gier na ps4, to pewnie i Starfield wyjdzie na ps5 jako jedna z ostatnich takich gier.

Ale też kwestia kiedy to wyjdzie, jak w tym roku to raczej jestem pewny o wersję na konsole sony.

Opublikowano

Nie ma mowy, że coś takiego zrobią.

Playstation: Deathloop, Ghostwire, Doom 3vr, starfield

Xbox: starfield

No fucking way.

1 minutę temu, Moldar napisał:

Patrząc wstecz jak micro nie blokował w żaden sposób wydań gier na ps4, to pewnie i Starfield wyjdzie na ps5 jako jedna z ostatnich takich gier.

Ale też kwestia kiedy to wyjdzie, jak w tym roku to raczej jestem pewny o wersję na konsole sony.

Ms nie był wydawcą tamtych gier.