Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

• Odpowiedzi 13,5 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Patrząc jakie ostatnie 5 lat miało Sony i Nintendo - wątpię.

Nintendo to fakt. dla mnie to każda ich gra wielka nowość, ale w nowej generacji sony wcale nie wypada lepiej. No ja mając ps4, wziąłem xa, bo te ich exy nie przekonały mnie, a w tej generacji nic nowego i ciekawego nie mają. Szczerze to najwięcej gier ma teraz PC :)

Opublikowano
1 minutę temu, Sedrak napisał:

Nintendo to fakt. dla mnie to każda ich gra wielka nowość, ale w nowej generacji sony wcale nie wypada lepiej. No ja mając ps4, wziąłem xa, bo te ich exy nie przekonały mnie, a w tej generacji nic nowego i ciekawego nie mają. Szczerze to najwięcej gier ma teraz PC :)

Rozbija się o to, że czy te gry Ci się podobają czy nie to one faktycznie są i Sony widać, że zainwestowało w nowe tytuły, także w te jedynie na PS5. 

A zrobili to praktycznie rok w rok, od 2017 do 2021 wydając mnóstwo świetnego softu. Zaś to co dostarczył na razie MS to jedynie potężny niedosyt i gorzki posmak zmarnowanego potencjału (z przebłyskiem w 2021).

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

nie no już nie zaklijanmy rzeczywistości

Sony też miało/ma swoje problemy, przypomnę tylko że przecież wszystkie ich gry na ten rok (Horizon, Gran Turismo, God of War) to gry które miały pierwotnie wyjść w 2021 r. Przez co przez całą drugą połowę minionego roku nie mieli żadnej swojej gry i zostali bez żadnej gry na okres świąteczny, kiedy gry sprzedają się generalnie najlepiej (tutaj na szczęście z pomocą przyszło Call of Duty, na które Playstation ma umowę marketingową). Ale przeczekali ten okres i teraz mają zajebisty początek tego roku i to trzeba im oddać, ale co by było gdyby te gry jednak nie zostały opóźnione, jakie gry mieliby zaplanowane na 2022 r.? 

aż przypomnę mój post z działu Playstation kiedy to zostały powyższe gry i kiedy broniłem Sony  i tłumaczyłem z czego wynikają opóźnienia:

Opublikowano

Tylko jednak pomimo przesunięć dalej wydali dwie gry oraz załatwili sobie exa na trzecią w postaci deathloop.

Niczego nie przesadzam w przypadku Microsoftu, aż do tego czerwca. Jednak aktualnie oficjalnie to w tym roku "nic nie ma" i raczej szybciej powinni uspokoić fanów.

Opublikowano
39 minutes ago, Paolo de Vesir said:

No Nintendo, same gry z Wii U i co roku pokemony.

Opublikowano
13 minut temu, ASX napisał:

Sony też miało/ma swoje problemy, przypomnę tylko że przecież wszystkie ich gry na ten rok (Horizon, Gran Turismo, God of War) to gry które miały pierwotnie wyjść w 2021 r.

O słodki Jezu, to dobrze dla Xboxa, bo nie byłoby co z niego zbierać. :obama: 

Opublikowano

ten temat to swoją drogą niezła podróż w czasie bo jeszcze niedawno Paolo pisał tak:

W dniu 10.12.2021 o 08:53, Paolo de Vesir napisał:

Zacznijmy od tego, że żeby gry wydawać to ktoś musiałby je zacząć robić, a 1st party Sony jest chyba w najgorszym stanie od lat. 

niesamowite jak wszystko szybko się zmienia 

Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał:

Łatwe calaczki dla @ping

GDZIE?!

Nie no, na dysku mam trochę łatwych gierek ale nie chce mi się wbijać. Raz na jakiś czas w przerwie od konkretów można. Jak patrzę na profile ludzi co mnie poprzeganiali z punkcikami to nie zazdroszczę.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Spencer czytający posty Wezyra dotyczące braku ciekawych gier w GP:

EkmRnLt.jpg

Opublikowano
17 minut temu, ASX napisał:

ten temat to swoją drogą niezła podróż w czasie bo jeszcze niedawno Paolo pisał tak:

niesamowite jak wszystko szybko się zmienia 

To prawda, niesamowitym jest mieć 1/4 studiów konkurencji, a robić 4x więcej gier.

Opublikowano
3 godziny temu, Bigby napisał:

Mają graczy w dupie bo komuś nie podoba się aktualna wrzutka?

To tak jakbym powiedział, że w miesiącu w którym do usługi wskoczyły same sportowki, z MLB The Show na czele, Microsoft wypiął się na "prawdziwych graczy", kompletnie zapominając że istnieją miliony osób, dla których taka FIFA, NBA lub wspomniany baseball są najważniejszymi premierami roku. I tak samo oni mogą mieć w dupie te wszystkie oczekiwane AAA.

I jeszcze raz, zupełnie serio zapytam. Co miałoby się pojawić w GP czego jeszcze nie było (przy czym rok jeszcze długi więc wiele się może zdarzyć), żeby w pełni uzasadnić opłacenie abonamentu?

Jak tak spojrzałem chociażby na premiery z 2021, to otrzymaliśmy do tej pory:

It Takes Two

Halo Infinite

Psychonauts 2

Forza Horizon 5

Hitman 3

Death's Door

Guardians of the Galaxy

Back 4 Blood

Loop Hero

Artful Escape

The Forgotten City

Age of Empires 4

Unpacking

Life is Strange

Sable

Twelve Minutes

Mass Effect

F1 2021

Scarlet Nexus

Outriders

I pewnie jeszcze o czymś zapomniałem. Właściwie jedynymi wielkimi nieobecnymi z zeszłorocznych gier są Deathloop, który w tym roku wskoczy, RE Village (oby trafił), Far Cry 6, który pewnie pojawi się wraz z zapowiadanym UBI+ oraz Lost Judgement. Reszta to gierki Sony i Nintendo, więc odpadają.

Wiadomo, że chciałoby się dostać Dying Light 2 albo Elden Ring i może w swoim czasie wpadną. Na pewno nie wtedy, kiedy sprzedają się jak świeże bułeczki (szczególnie ER).

Dla mnie same gry MS i Bethesdy są warte opłacania XGP a to że MS ma jakiś burdel z premierami to inna sprawa. Przesunięcie premier to jedno a drugie to że zazwyczaj MS miał pustą pierwszą połowę roku (czasami trafiała się jedna gra od first party/xgsp).

Można jechać po grach w GwG ale po XGP? Tony dobrych gierek tu są, bywa że mi tez dany miesiąc wrzutkami nie podejdzie ale ile razy byłem w błędzie widząc grę na YT ''kto w to będzie grał?'' a później odkrywam fajne gierki jak Unpacking, Touryst, Hades, itd.

Gry AAA? no mało jest dzisiaj takich gier i raczej co miało być w XGP to było/jest, zostały na kiedyś: gry ActiBlizz, pojedyczne sztuki jak RE8, DL2, może C2077, trociny od Ubi....

56 minut temu, messer88 napisał:

Ciekawe czy zamierzają w ogóle jakąś rekompensatę w tym roku za np Starfield i będą chcieli zafundować właśnie jakąś dużą głośną grę do GP. 

Nie zdziwię się jak Gotham Knights wpadnie do XGP bo MS lubi gierki WB Games, może Dying Light 2

23 minuty temu, Sedrak napisał:

Trochę mnie ta rozmowa bawi. Wszyscy na forum walą cebulę za 4 zł miesięcznie albo cenę dwóch kraftowych browarów i narzekają, że chujowe gierki...no ludzie. jest teraz trochę mniej bomb, ale co to przeszkadza. Mam czas by ograć inne gierki z kupki wtydu, która tylko rośnie, a jak wleci mniej znana gra, którą bym w życiu nie kupił, a okaże się dobra to tylko dziękować Spencerowi, a bomba prędzej czy później i tak się pojawi. 

Te cebulowanie i później sranie gruzem to taki sam wstyd jak dzielenie na 5 na PSN czy dzielenie Netlixa na kilka osób i darcie japy.

9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Rozbija się o to, że czy te gry Ci się podobają czy nie to one faktycznie są i Sony widać, że zainwestowało w nowe tytuły, także w te jedynie na PS5. 

A zrobili to praktycznie rok w rok, od 2017 do 2021 wydając mnóstwo świetnego softu. Zaś to co dostarczył na razie MS to jedynie potężny niedosyt i gorzki posmak zmarnowanego potencjału (z przebłyskiem w 2021).

Rok temu też tak pisałeś Paolo  :) Ratchet i Returnal to też takie gry -/+ AA a tobie chyba rozbija się o magiczne AAA, zresztą poprzedni rok to była bieda na plejce, ten zapowiada się biednie dla Xboxa. No ale żeby nie było to w tym roku masz duże szanse trafić z tym marudzeniem, pierwszy raz :/ MS magicznie nic nie wyczaruje na ten rok poza kilkoma dealami które znamy jak Scorn, Warhammer, Atomic Heart, itd.

Grubby i Jez nie dają żadnych informacji o grach na 2022....o FH5 w Meksyku to już w styczniu 2021 trąbiono.

@ASX robisz przerwę od forum kilka dni przed ''E3'' jak rok temu? :xboss:

Opublikowano

jeśli już to zrobię sobie przerwę ale od pierdzielenia Paolo, a nie z powodu E3

Opublikowano
14 minut temu, Daddy napisał:

zresztą poprzedni rok to była bieda na plejce, ten zapowiada się biednie dla Xboxa

Było kilka dobrych gier na Plejkę, kilka dobrych na Xa i sumarycznie mnóstwo świetnych multiplatform. Ten rok zapowiada się wyśmienicie w multipaltformach, świetny rok PS, ale ulaniec nie dostarczył. :/ Kurcze, jebane PlayStation i Nintendo, znów ogarnęli gry i nie poczekali na MŚ. :(

Opublikowano

Nieważne jak zaczynasz - ważne jak kończysz i myślę, że posiadacze ps3/ps4 się zgodzą.

Szczególnie, że pamięć konsumenta jest strasznie krótka.

Edytowane przez wojtas011

Opublikowano

Rekompensata za starfielda xd co ja czytam. Chlopaki uspokojcie sie juz z tym, bo dopiero maj, wiec nie placiliscie 4 zl za listopad.

Opublikowano
45 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Było kilka dobrych gier na Plejkę, kilka dobrych na Xa i sumarycznie mnóstwo świetnych multiplatform. Ten rok zapowiada się wyśmienicie w multipaltformach, świetny rok PS, ale ulaniec nie dostarczył. :/ Kurcze, jebane PlayStation i Nintendo, znów ogarnęli gry i nie poczekali na MŚ. :(

A co takiego zajebiste go wypuszcza w tym roku Nintendo?

Opublikowano
21 minut temu, 20inchDT napisał:

Rekompensata za starfielda xd co ja czytam. Chlopaki uspokojcie sie juz z tym, bo dopiero maj, wiec nie placiliscie 4 zl za listopad.

11zł/msc piękny kawalerze, przecież mam prawo za to oczekiwać najwyższej jakości :sapek:

Opublikowano
34 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Bayo 3, Poczki, Mario Strikers, Kirby, Metal Sług Tactics.

To tak chciałbym ograć w tym roku.

I jeszcze chyba Xenoblade 3 :)

Opublikowano

Skończyłem Citizen sleeper. Super gra polecam fanom disco elysium. Następna perełka w gp której kompletnie nie śledziłem a jak zagrałem to oderwać się nie mogłem. Akurat skończyłem triangle strategy i jestem przed 13 sentinels więc taka mała gierka idealna. Dobra fabuła, ciekawa mechanika z kośćmi i wspaniale było grać na pc a potem na tv dzięki Play anywhere. 

IMG_20220517_211750.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

To prawda, niesamowitym jest mieć 1/4 studiów konkurencji, a robić 4x więcej gier.

Studia Sony wydały w zeszłym roku, jeśli dobrze liczę całe DWIE gry. Reszta to podkupione gry third party, które wyjdą też na X'a. MS w tym samym czasie wydał 3 gry (Psychonauts 2 nie liczę).

W tym roku studia Sony wydadzą całe TRZY gry. MS w tym samym czasie wyda w obecnej sytuacji realnie jakieś dwie gry. 

Tak więc te "4x więcej gier", to w rzeczywistości od 2-3 lat stosunek 1 do 1.