Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
43 minuty temu, Carles napisał:

Od dawna chciałem spróbować tego specyfiku, możecie rzucić linkiem do jakiegoś zestawu startowego czy brać po prostu coś najpopularniejszego z allegro? Chodź mi bardziej o naczynia, smak yerby może być tylko jeden na początek 

Weź sobie starter paka z naczynkiem, bombilla i jakimiś próbkami różnych odmian Yerby, potem sobie kupisz tą która Ci podejdzie. Również od jakiegoś czasu pije i do smaku trzeba się przyzwyczaić. Najbardziej lubię te owocowe, obecnie mam marakuje oraz limonka z miętą.

• Odpowiedzi 477
  • Wyświetleń 82,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• konserwowanie kubków żeby po powrocie móc wypić herbatę XD co ja czytam jak w jakimś ku.rwa średniowieczu   tyle ludzi się zraża do yerby jak usłyszy że trzeba mieć specjalne naczynie w

• dobra ch.uj pójdę do lidla i sprawdzę o co w tym wszystkim chodzi   

• W ten sposób.   1. wstawiasz wodę w czajniku do zagotowania 2. stawiasz sobie matero na stole, bombillę (tę rułkę z sitkiem na końcu) kładziesz gdzieś obok 3. nasypujesz yerby do n

Opublikowano
50 minut temu, Carles napisał:

Od dawna chciałem spróbować tego specyfiku, możecie rzucić linkiem do jakiegoś zestawu startowego czy brać po prostu coś najpopularniejszego z allegro? Chodź mi bardziej o naczynia, smak yerby może być tylko jeden na początek 

Kurupi Menta y Boldo. Mieszanki owocowe nigdy mi nie smakowały, nawet na samym początku. Oczywiście yerba mate tylko z naczyń z Palo Santo, ale dobre matero i bombilla to koszt od 150 do 200 zł więc na pocztek polecam Ci to https://dobreziele.pl/sklep/zestawy/na-poczatek-2/paraguay-verde

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Dzięki za linka! Biorę, rozejrze się jeszcze moze za jakims zestawem kilku owocówek jak pisał bartiz na spróbowanie. Ale właśnie głównie mi chodziło o konkretny zestaw z naczyniami. No i dobrze że nie od Januszy z allegro :D

Opublikowano

Jakieś zalety poza pobudzeniem i smakiem odczuwacie przy regularnym piciu Yerby?

Opublikowano
2 minuty temu, bartiz napisał:

Zapomnieli napisać o raku krtani

To nie ma nic wspólnego z yerbą, a z temperaturą picia danego napoju.

Yerba o odpowiedniej temperaturze ma również działanie przeciwnowotworowe.

Opublikowano

Prawie tak doskonala jak sol emska. Prawie.

Opublikowano
44 minuty temu, Carles napisał:

Dzięki za linka! Biorę, rozejrze się jeszcze moze za jakims zestawem kilku owocówek jak pisał bartiz na spróbowanie. Ale właśnie głównie mi chodziło o konkretny zestaw z naczyniami. No i dobrze że nie od Januszy z allegro :D

Chłopaki z tego sklepu zawsze wrzucają mi jakieś próbki, napisz im w formularzu zamówienia, że jesteś nowy i czy mogli by ci coś polecić i  wrzucić jakąś próbkę owocówek. Pewnie dostaniesz kilka :)

6 minut temu, krupek napisał:

No, ale ja pytam, jakie Wy odczuwacie, a nie jakies regułki.

Mi poprawia humor. Na prawdę, relaksuje i ogólnie czuję się jakoś lekko. Picie to dla mnie rytuał od lat, najczęściej przed konsolką. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano
8 minut temu, krupek napisał:

Lepiej się czuję, lepsze samopoczucie, lepsze libido, nie mam już żadnej ochoty na słodkie, kawy też już prawie nie tykam. Więcej energii i mniejsze uczucie zmęczenia po pracy.

Opublikowano

Sprobuj krupek i sam ocen. Ciezko powiedziec czy to kwestia krzaka czy autosugestii. Na pewno ci nie zaszkodzi. Ja nie widzialem zadnych glebokich przemian u siebie.

Opublikowano
28 minut temu, bartiz napisał:

Zapomnieli napisać o raku krtani

Zapomniałeś dopisać, że  w połączeniu z papierosem. Tak samo jak pet z kawą czy herbatą. 

Opublikowano

No to chyba spróbuję, bo potestowalbym coś nowego.

Opublikowano
24 minuty temu, krupek napisał:

Głównie serducho przestało wariować u mnie. Nieczęsto, ale zdarzało mu się zakłuć czy "skip-a-beat", od dłuższego czasu już tego nie robi.

Opublikowano
4 minuty temu, krupek napisał:

No to chyba spróbuję, bo potestowalbym coś nowego.

Ty krupek jesteś chyba aktywny fizycznie, to tym bardziej powinieneś. Tylko nie poddawaj się po pierwszym razie.

Opublikowano

Nie zapominajcie o dobrym termosie, bo to podstawa jak matero i bombilla. 

Nie polecam tych "oryginalnych" z Ameryki Południowej, najlepiej 0.5l smukły, szklany w środku

Sam od lat używam tego modelu. https://www.amazon.co.uk/Thermos-Stainless-King-Flask-Midnight/dp/B001ET6P96/ref=sr_1_15?keywords=thermos&qid=1568450921&sr=8-15 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

jak komuś się nie chce bawić w matera i inne cuda za milion baksów, to polecam zwykły kubek + 7c45c9acabae93296c646490188ad827.jpg

i gra gitarka

koszt 20zł, zero pie.rdolenia się z jakimiś naczyniami z murzyńskich lepianek itd :notbad: 

Opublikowano
1 minutę temu, maciucha napisał:

jak komuś się nie chce bawić w matera i inne cuda za milion baksów, to polecam zwykły kubek + 7c45c9acabae93296c646490188ad827.jpg

i gra gitarka

koszt 20zł, zero pie.rdolenia się z jakimiś naczyniami z murzyńskich lepianek itd :notbad: 

Halina trzymaj mnie mam zawał. 

Opublikowano

no czekam na buldupy yerbowych purystów z kubeczkami za 200zł 

no dawajcie :banderas:

Opublikowano

Nie no troche beka, ze sitko wypomina maciuchowi typ, ktory post wczesniej do pelnego yerba zestawy wymaga... termosu xDDDD

Chyba mamy tu syndrom kolarza w pelnym rynsztunku.

Opublikowano

O ch.uj, to teraz ogarnąć się w sprzęcie do picia i gdzieś za miesiąc pierwszy łyk.

Opublikowano

Ale że co, że sitko nieprawlne? Jak komuś się nie chce bawić to napar zrobi, propsuję podejście. 

Opublikowano

dobra ch.uj pójdę do lidla i sprawdzę o co w tym wszystkim chodzi 

f-loyd-yerba-mate-herbata-aromatyzowana-