Opublikowano 14 września 20195 l PRAWILNIE YERBE TYLKO Z TYKWY. ZADNE PALTO SANTO JAK BIEDAK, TYLKO TYKWA. a tak naprawde to jeden benis. Mialem tykwe, z palo santo i teraz ceramiczne naczynko i chyba najlepsze to ostatnie. Dwa poprzednie mi pekly bo zapomnialem przed dluzszym wyjazdem zakonserwowac ;(
Opublikowano 14 września 20195 l konserwowanie kubków żeby po powrocie móc wypić herbatę XD co ja czytam jak w jakimś ku.rwa średniowieczu tyle ludzi się zraża do yerby jak usłyszy że trzeba mieć specjalne naczynie wylepione w timbuktu przez azjatyckie ślepe zakonnice, bombille wyhartowaną w pocie czoła przez afrykańskich robotników z najlepszego stopu metalu w rpa, łyżeczkę ze złota do nasypywania suszu itd a wystarczy siteczko i kubek z małyszem, piję tak z 4 lata już, pozdrawiam hejterów
Opublikowano 14 września 20195 l Były już na forumku młynki do kawy po 1000zl teraz kubki po dwie stówy co nas czeka dalej może susz Yerby ubijany piętami pana Cejroskiego za 5 stówek?
Opublikowano 14 września 20195 l Teraz, D.B. Cooper napisał: plus za Adama. Najlepszego polskiego sportowca wszechczasów. no ku.rwa nikt inny nie skoczył 151,5m w Willingen
Opublikowano 14 września 20195 l 3 minuty temu, maciucha napisał: no ku.rwa nikt inny nie skoczył 151,5m w Willingen no ku.rwa i to przed przebudową skoczni
Opublikowano 14 września 20195 l 1 godzinę temu, Mejm napisał: Nie no troche beka, ze sitko wypomina maciuchowi typ, ktory post wczesniej do pelnego yerba zestawy wymaga... termosu xDDDD Chyba mamy tu syndrom kolarza w pelnym rynsztunku. No przecież yerbe zalewa się wiele razy. Termos służy do tego, żeby temperatura wody była odpowiednia. Piję ją tak jak należy czyli Palo Santo + termos z gorącą wodą do zalewania. Tego nie pije się w pięć minut jak kawę. Edytowane 14 września 20195 l przez chris85
Opublikowano 14 września 20195 l no i Sapporo 2007 STO DWA METRY STO DWA METRY 1 minutę temu, chris85 napisał: No przecież yerbe zalewa się wiele razy. Termos służy do tego, żeby temperatura wody była odpowiednia. Piję ją tak jak należy czyli Palo Santo + termos z gorącą wodą do zalewania. Tego nie pije się w pięć minut jak kawę. ja pije w 15 minut, czy to dość? XD a jak chce więcej wody to idę do czajnika, klikam żeby zagotowało do 80"C i tyle, na chu.j mi termos?
Opublikowano 14 września 20195 l Chris, ja wiem, "że cię stać", ale co się tak uczepiłeś tego palo santo.
Opublikowano 14 września 20195 l 2 minuty temu, Figaro napisał: Chris, ja wiem, "że cię stać", ale co się tak uczepiłeś tego palo santo. Dlatego, że drewno dodaje naparowi dodatkowego aromatu. Piłem raz z kubka żeby porównać i na prawdę z Palo Santo smakuje lepiej. Z resztą matero to koszt 80 zł. A wszelakie sitka to przecież jakiś chiński wymysł. Mate parzy się wielokrotnie, podczas jednego "posiedzenia" Edytowane 14 września 20195 l przez chris85
Opublikowano 14 września 20195 l No ale kto komu broni wielokrotnie parzyć z sitka? Sam często po 3 razy zalewam
Opublikowano 14 września 20195 l 3 minuty temu, maciucha napisał: No ale kto komu broni wielokrotnie parzyć z sitka? Sam często po 3 razy zalewam Nikt nie broni. Jeśli chodzi o mnie to możesz je pić nawet z kibla. Wcześniej ktoś pytał o zestaw więc mu odpowiadam z własnego doświadczenia.
Opublikowano 14 września 20195 l W Polszy jest takie jakieś zamiłowanie do "rytuałów", a przecież jedyne na co trzeba naprawdę zwrócić uwagę przy parzeniu yerby to żeby nie zalać jej za gorącą wodą. Cała reszta zależy tylko od preferencji, czy ktoś pije z kubka parzone w sitku czy palo santo to już raczej kwestia indywidualna. Chociaż @chris85 ma rację, palo santo dodaje trochę aromatu i lekko zmienia smak yerby. Ceramiczne matero jednak jest bardziej praktyczne, ot, zwykły kubek o który nie trzeba jakoś za specjalnie dbać. Edytowane 14 września 20195 l przez Bzduras
Opublikowano 14 września 20195 l No a ja odpowiadam ze swojego, bo zestaw na początek jest do tarcia chu.ja potrzebny
Opublikowano 14 września 20195 l 2 minuty temu, Bzduras napisał: W Polszy jest takie jakieś zamiłowanie do "rytuałów", a przecież jedyne na co trzeba naprawdę zwrócić uwagę przy parzeniu yerby to żeby nie zalać jej za gorącą wodą. Cała reszta zależy tylko od preferencji, czy ktoś pije z kubka parzone w sitku czy palo santo to już raczej kwestia indywidualna. Chociaż @chris85 ma rację, palo santo dodaje trochę aromatu i lekko zmienia smak yerby. Ceramiczne matero jednak jest bardziej praktyczne, ot, zwykły kubek o który nie trzeba dbać. O matero z PS też nie trzeba dbać. Ważne żeby tego nie zostawić na miesiąc. Z resztą moje ma pęknięcie i w niczym to nie przeszkadza. Po to jest metalowe, żeby trzymało się w kupie Edytowane 14 września 20195 l przez chris85
Opublikowano 14 września 20195 l Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie?
Opublikowano 14 września 20195 l Teraz, krupek napisał: Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie? dokładnie tak piekny kawalerze
Opublikowano 14 września 20195 l 4 minuty temu, krupek napisał: Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie? Nie. Kup sobie zestaw, który wkleiłem wcześniej. Dlatego, że sama yerba kosztuje 20 zł. Jak Ci nie podejdzie wtedy taki zestaw będzie Ci łatwiej sprzedać.
Opublikowano 14 września 20195 l 6 minut temu, krupek napisał: Czyli mogę kupić sitko i yerbę , pilnować temperatury i na początek styknie? Jak mu nie podejdzie to wyda 20zł na yerbę i wywali ją do śmieci, a sitko się przyda do herbaty czy kawy
Opublikowano 14 września 20195 l 2 minuty temu, chris85 napisał: Nie. Kup sobie zestaw, który wkleiłem wcześniej. Dlatego, że sama yerba kosztuje 20 zł. Jak Ci nie podejdzie wtedy taki zestaw będzie Ci łatwiej sprzedać. XDDDD trzymajcie mnie ma wziąć zestaw żeby móc go odsprzedać how about nie kupować zestawu żeby nie musieć odsprzedawać? sitko zawsze się przyda do innych liściastych herbat, no a yerbę za 20zł to chyba odżałuje, ew. kupie od niego razem z tym je.banym maxem paynem 3
Opublikowano 14 września 20195 l 53 minuty temu, Bzduras napisał: palo santo dodaje trochę aromatu i lekko zmienia smak yerby Szczególnie na początku, kiedy ma dużo żywicy. Mój kubek okuty aluminium ma lekkie pęknięcia, ale nadal się trzyma. Ok.12 lat ma. Czasem warto oliwą suchy kubek od środka pyknąć, kiedyś tak robiłem. No i bombilla z alpaki, ale tu nie robi różnicy, czy zwykła nierdzewka, czy alpa. Ale kubek zdecydowanie w palo santo fajniejszy i ten zapach... Tykwy miałem, ale pleśnieją.
Opublikowano 14 września 20195 l Godzinę temu, maciucha napisał: od niego razem z tym je.banym maxem paynem 3 Nie ze mną te numery.
Opublikowano 14 września 20195 l 18 minut temu, krupek napisał: Nie ze mną te numery. o ty ku.rwiu mały to ja cię uratowałem od wydania 200zl na ten kubeczek santo subito a ty jeszcze podgryzasz
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.