Opublikowano 20 lipca 20168 l hdr robi różnicę ale zrozumieją to tylko ci co zobaczą to na żywo. Oglądałem mad maxa w 4k z hdr i potem mad maxa bez hdr . Ta ostrość światła, cieni czy kolorów. Słońce szczególnie dla mnie robi wrażenie i na pustyni to widać idealnie.
Opublikowano 20 lipca 20168 l W halo 5 ta rozdzialka wariuje. 60fps jest stabilne, ale na mapach, gdzie sa jakieś ploty, barierki etc te zabki z 720p naprawdę bola. Ale to zalezy od mapy, np ta w śniegu wygląda dobrze. W doomie prawie w ogóle nie mamy poszarpanych krawędzi i nie widać skalowania rozdzielczosci w locie. W H5 cienie się 3m pezed Toba spawnia, to samo tekstury z LOD. Nie wspominając już o kamieniach na podłodze i "kratkownicy" pod nimi. Tej grze przydałby się DX12 i stale 900p zamiast tej skaczacej rozdzielczosci, ktora przez większość czasu i tak na 720p siedzi.
Opublikowano 20 lipca 20168 l Niektórym to by się przydał kontrolny wperdol za patrzenie się na ząbki na płotach zamiast grania. Edytowane 20 lipca 20168 l przez hav7n
Opublikowano 20 lipca 20168 l Kriss pcmasterace wraz z gabenem czekają na Ciebie. Po co Ci ten xbox jak Ty na nim widzisz tylko ząbki i rozdzielczość.
Opublikowano 21 lipca 20168 l Na pc musialbym gry chyba w 320x240 odpalać by mieć 30fps chociaż w sumie dalej gram na pc. W sumie poza steamem to prawie rynek na pc nie istnieje. Niby sa gogi i originy ale to nie to samo... pal licho optymalizacje, teraz co roku trzeba "low enda" za 1000zl kupować bo midrange za 1200-1700zł... Swoja droga odpalam gry z x360, taki tron, deus ex, xcom, rdr i wiele innych z gwg wygląda świetnie. A to przecież gry z poprzedniej generacji. Jednak od gier z następnej generacji wymaga się troche więcej. Niestety tylko niektorym się udalo( mgsV, far cru, bsttlefront, doom, diablo 3). Nie brakuje tez wpadek jak ark:survival evolved i watch dogs czy the crew bez dodatku. Edytowane 21 lipca 20168 l przez Kriss_Hietala
Opublikowano 22 lipca 20168 l o GURWA jaka promocja w muve https://muve.pl/promocje/xbox-one-s?utm_campaign=Muve_Internal&utm_medium=post_muve.pl&utm_source=facebook.com&utm_content=XboxOneS Xbox One S w wersji 1TB z XBL na 6 miesięcy, ea access, trzema grami (np. z Forzą Horizon 3, Fifą 17 i Doomem) za 1749zł. Zakładając że wartość Forzy i Fify to 200zł, Dooma 100zł a EA Accessa 60 zł to wychodzi około 1200zł za konsolę ja już zamawiam
Opublikowano 24 lipca 20168 l Drogo powinni te konsole rozdawać za pół darmo by dogonić sony. Opcja odpalania homebrew i piratów też zwiększyłaby sprzedaż.
Opublikowano 26 lipca 20168 l Autor Wersja 500GB i 1TB 23 lipca, do 500tki będzie dorzucane H5 i HMCC.
Opublikowano 26 lipca 20168 l Wersja 500GB i 1TB 23 lipca, do 500tki będzie dorzucane H5 i HMCC. Ale jak to, poza tymi 3 gierkami jeszcze dorzuca H5 i HMCC?
Opublikowano 27 lipca 20168 l pierwsze opinie mówią że jest jeszcze cichszy niż poprzednik, tylko jak to możliwe?
Opublikowano 28 lipca 20168 l Mnie tam sie bialy podoba, o ile nie zżółknie Nie jestem kompletnie na biezaco, XO S nie ma oddzielnego zasilacza i wszystko jest w srodku konsoli?
Opublikowano 30 lipca 20168 l Padzik osobno do sprzedaży bedzie dostępny wraz z premierą S-ki, rozumiem?
Opublikowano 30 lipca 20168 l On raczej pyta o to, czy wraz z premiera ski, bedzie mozna kupic samego pada z tejże serii.
Opublikowano 31 lipca 20168 l Na X-komie juz mają pady z S-ki, wiec zapewne dostępne będą 2-go sierpnia.
Opublikowano 31 lipca 20168 l Pady z ski współpracują ze starą konsolą? Bo mówili coś o zmianie łączenia z konsolą
Opublikowano 31 lipca 20168 l A dlaczego mają nie działać? Mają mieć większy zasięg i dodany Bluetooth do łączności z PC. Na stronie Microsoftu można kupić ten kontroler taniej - X-kom ma za 269 zł a sklep MS za 239 zł z wysyłką gratis: http://www.xbox.com/pl-PL/xbox-one/accessories/controllers/xbox-wireless-controller Ja wybiłem sobie z głowy Elite Gears of War Controller i czekam na czerwonego Crimson Omen. Chętnie takiego sobie sprawię. Powinien się fajnie komponować z czerwonymi słuchawkami Siberia 200, które mam zamiar kupić. Edytowane 31 lipca 20168 l przez Kris77