Opublikowano 7 godzin temu7 godz. U mnie w rodzinie nikt na raka nie zmarł, ogólnie nie ma nowotworów ani po stronie ojca ani mamy, więc liczę, że mnie to też nie dotknieOglądałem ostatnio podcast jakiegoś typa, rozmawiał z proktologiem, to raz, że mówił o wzroście zachorowań u młodych na nowotwory, to jeszcze mówił o tym, że lekarze pierwszego kontaktu zawodzą, nie zlecaja badan, bagatelizuja i potem przychodzą do niego młodzi ludzie już w bardzo zaawansowanych stadiach raka, gdzie jest za pozno na wyleczenie.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Robią gastro też pod znieczuleniem, miałem jedno i drugie robione na raz. Jak mi gastrolog powiedział, że jest opcja ze znieczuleniem, ale to będzie kosztowało (jakieś 4 lata temu około 1200 zł płaciłem za kompletny serwis) to już więcej nie słuchałem co mówił, bo zapłaciłbym i 10 koła żeby tylko mnie uśpili. Najgorsze z tego wszystkiego to przygotowanie, bo pijesz tego środka na przeczyszczenie kilka litrów i biegasz do kibla co chwilę, ja akurat miałem rano badanie więc nocka z głowy. I po kolon brzuch boli, ci powietrza tam wcisną trochę tą rurą więc potem resztę dnia mnie skręcało, ale już następnego dnia zero dolegliwości. A same badania oba trwały około pół godziny, odlot po zastrzyku (przyjemne uczucie) i pobudka po chwili. Zamiast na gierki to tę kasę odłóżcie na znieczulenie i badajcie rury chłopaki jak mi dali papierowe gacie z otworem na du.pie i wyszedlem z przebieralni a tam całe grono już na mnie czekało to poczułem się wyjątkowy Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez mcp
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Mnie położyli do sali na godzinę, żebym po tym znieczuleniu doszedł do siebie, puściłem kilka bąków i nic mnie nie bolało. Ja płaciłem wtedy 800zł za kolonke ze znieczuleniem.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. No pierdy szły okrutne, ale samo powietrze. Ogólnie przyjemna drzemka, na żywca sobie tego nie wyobrażam.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Też nie za dobrze wspominam gastroskopie bo miałem na NFZ i tam tylko psiknęli żeby odruchu wymiotnego nie było i pretensje „pan tak nie beka”. Po tym znieczuleniu przełyku tak mnie później ścięło, że masakra.Prostatę też by się przydało zbadać bo tylko USG jajek robiłem parę razy.