Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Przeziebilem sie i w goraczce przysnil mi sie poyebany sen:

microsoft organizowal event na zywo, ktory mial pokazac jaki to xbox jest zayebisty, a sony chuyowe. W tym celu po saturnach i empikach szukal posrod polek z grami potencjalnych uczestnikow przedsiewziecia i podpisywal z nimi umowe, placili 50 zl za dzien. 

Pierwsza czesc eventu, streamowana na zywo w internety, odbywala sie w pendolino xd W tym czasie, jakis przegryw z centrali M$ w Polsce, z dupera przy boku, ktora mu ciagle przytakiwala i klaskala jak yebany orangutan podawal niesamowite fakty, ktore niby mialy pokazac jak to Xbox miazdzy Playstation pod kazdym wzgledem. Na monitorach lecialy takie killer jak forza, halo i gearsy.

Nastepnie byla przesiadka i druga czesc eventu - czesc poswiecona yebaniu playstation. Odbywala sie w starym pociagu, typu:

aromia_en57-967_090208_t2.jpg

Prowadzacy show nasmiewali sie z playstation, a na starych Rubinach puszczali jakies totalne crapy, w ktore chcialby grac tylko ping dla kolejnej platynki.

Po jakims czasie pociag zatrzymal sie i wszyscy wrocili do pendolino na 3 czesc eventu - ankiete, w ktorej gracze na zywo, przed calym swiatem, mieli wskazac lepsza konsole, a nastepnie imprezowac do rana.

Wiekszosc ludzi juz trzymala reke nad zielonym guzikiem (nie bylo tego w umowie, ale przy podpisywaniu pracownik sugerowal na co trzeba glosowac), ale nagle wstal... Mendrek, krzyczac: STOP! Zaczal, w swoim stylu, mowic jakie to sony jest zayebiste, a cala ta sytuacja jest manipulacja microsoftu i wcale nie musza wskazywac na xboxa, bo czytal umowe 5 razy i nie ma w niej ani jednego slowa o tym na co trzeba glosowac. "Niech swiat zobaczy, ze Polacy nie sa ciemni i graja na plejstonach!" Nastepnie podlaczyl smartfona pod monitory i zaczal puszczac kozaki: uncharted 4, tlou, niera automate, persone 5, horizona. Janusze zaczely sie wyrywac: "tak, playstation rzadzi", "yebac xboxa", etc.

Niestety dalej nic nie bylo, bo sie obudzilem :(

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 503,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

No (pipi)a.. Przez końcówkę czuję że straciłem czas :(

Opublikowano

:banderas:NIEBIESKIE KRÓLESTWO :banderas:

zbiornik-na-szambo-oczyszczalnia-rsm-poz

Opublikowano

Skonczylem wlasnie Horizona, zeby zobaczyc o co taki dramat na forumku przez ostatnie 3 miesiace i jak to zazwyczaj bywa prawda lezy po srodku :reggie:

Grafika daje rade, chociaz lazac po lesie nerwowo spogladalem na Aloy czy zaraz nie osiwieje.

Widac, ze czerpali garsciami z ostatniego wieska i o ile pod wzgledem terenu wyszlo im to zacnie tak pod wzgledem prowadzenia historii i zadan pobocznych juz nie jest tak kolorowo.

Ogolem fabula calkiem zgrabna i niezle poprowadzona, ale jakosc misji glownych strasznie nierowna, pelno misji z uncharted, idziesz przed siebie i killroom za killroomem.

Mam tez wrazenie nie do konca wykorzystanego potencjalu stworzonego swiata, w niektorych miejscach siedzi sie non stop, a niektorych sie w ogole nie odwiedza jak sie specjalnie nie pojdzie. To samo z robotami, niektore non stop, niektore widzi sie raz przez wszystkie questy.

Aloy troche mdla.

Takie 8/10, fajny pomysl, ale nieco zmarnowany potencjal.

Ci co nazywaja te gre goty powinni sie puknac w glowe xd

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Jak na nowe IP Guerrillasów wyszło bardzo dobrze. Nie jest idealnie ale jakoś spędziłem przy konsoli te bite 40h.

Opublikowano

Klapów co uważają horajzon za goty powinno sie yebac

Opublikowano

Nie rozumiecie co oznacza klejnot, klejnot to jest na tle gier na Xboxa One, a nie ogółu.

Opublikowano

Exact, ale pierdzielisz farmazony. Nie dziwię się już stałym bywalcom CW.

Opublikowano

Ładnie zapiekło, o to chodziło, dla równowagi napisze ze forumek to chyba śmiga na serwerach PSN.

Opublikowano

Czyli i tak musisz mieć PS4. Obowiązkowy zakup w tej generacji. Przynajmniej jak włączysz, to fajna muzyka leci. Nie sorry, w ogóle muzyka leci XDDDDDDD

Ale ping, skoro chcesz zostać growym szambonurkiem, to przygotuj się przynajmniej. Oswój się ze swoim wyrażeniem: "przejściowe problemy". To jest motto pc-towców, jedno z wielu. Oni zawsze mają jakieś "przejściowe problemy". A to ktoś nie chce portu zrobić, a to sterowniki, a to skopany port z konsoli, a to cheaterstwo w online (to akurat permanentny problem), etc.

No ale spoko, ostatnio rycerzyki w piwnicach siedzą, to przynajmniej będę miał z kogo toczyć bekę w CW, zwłaszcza przy kolejnych premierach zrypanych portów z konsol, do których kupiłeś maszynę za 7 tysięcy i nawet po patchach wyglądają jak na konsoli za 1750 bo wydawcy nie opłacało się robić coś więcej dla cebulacko-złodziejskiej pctowej podrasy (albo wręcz zablokuje ci mody i shadery, żeby nie wyglądało lepiej, bo nie dla psa kiełbasa).

Swoją drogą, wiesz że nieoficjalna emulacja gier to piractwo? Czyli złodziejstwo. Chyba, że masz te gry na półce, choć nawet wtedy prawnicy wydawców kręciliby nosem ;)

Odnośnie opcji numer jeden - no nie, nie wyglądają jak na konsoli za 1750zł. Mam porównanie.

Odnośnie opcji numer dwa - złodziejem nie jestem, mam coś ponad 5000 pudełek/cartów na różne platformy, począwszy od Famicoma na arcade boardach kończąc.

Chciałbym żyć w takiej bańce, może wtedy bym się ograniczył do jednej konsoli, ale skoro gry to jedno z moich głównych hobby, lubię mieć wybór. Może w 2021 na PS5 doświadczysz podobnej jakości, jak ja w 2017 na moim nowym rigu :).

Opublikowano

Proponuję żeby ludzie wieszczący miłość i multiplatformowość wy(pipi)ali z tego tematu. Tu jest wojna, wybierasz strone i jechana aż któryś statek zatonie. Dla was powstała tęcza tam sobie piszcie jak gracie jednocześnie na pc i playstation siedząc na n64 dotykając sie kartridżem z famicona bo tacy jesteście g r a c z e elitarni co jako jedyni w kraju pc posiadają xd

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Sam wypier.dalaj konsolorzu. Tylko PC, a konsola do ogrania kilkunastu exów na rok :dynia:

Opublikowano

wojna juz sie dawno skonczyla, temat istnieje juz tylko po to zeby triggerowac ludzi

Opublikowano

Sam wypier.dalaj konsolorzu. Tylko PC, a konsola do ogrania kilkunastu exów na rok :dynia:

Ale dupy nie spinaj, też sobie na PC forze horizon i killer instincta ograłem ale nie uważam tego za powód do dumy i robienia z siebie multikultiplatformowca. Tylko Playstation, od zawsze na zawsze.

Opublikowano

Kilkanaście exów na rok xD pinger to nie czasy ps2

Opublikowano

Kilkanaście exów na rok xD pinger to nie czasy ps2

Wliczam Wii U.

A nie, przecież ta platforma jest martwa jak Dreamcast :dynia:

Opublikowano

wii u zyje na zniczu patrzac na lineup tej konsoli

Opublikowano

Ale dupy nie spinaj, też sobie na PC forze horizon i killer instincta ograłem ale nie uważam tego za powód do dumy i robienia z siebie multikultiplatformowca. Tylko Playstation, od zawsze na zawsze.

haha jaki smieciarz, do sunseta pewnie tez było slinione na yt 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

yebane cioty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.