Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metroid Prime 4

Featured Replies

• Odpowiedzi 485
  • Wyświetleń 57,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Despite a few tweaks and new features – motion controls, psychic powers, a nonlinear hub world, and the occasional side character – this is Metroid Prime through and through. It’s without a doubt the closest the series has ever felt to the original Metroid Prime, in terms of tone, gameplay, and quality. Time will tell where I place Metroid Prime 4 in the ranking of the overall series, but fresh off my first playthrough I feel comfortable putting it among the likes of Super Metroid and the original Metroid Prime. It’s the best Switch 2 title yet, and I have to imagine that fans of the series will find themselves captivated by Metroid Prime 4.

tO niE jESt mETrOid dafuq

Opublikowano

Hype wrócił, dzięki girapa!!!!! Obrzydliwe jest to zaniżanie średniej przez redaktorów Sony

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał(a):

@GearsUp no nie gadaj, że hdr nawet chyba lepszy od gier na silniki decima na ps5? Bo jak tak to może Nintendo obejdzie sie bez wersji Oled skoro LCD tak dostarcza.

Oczywiście nie mówił o opcji handheld (tu jak zwykle wspomniał o smużeniu). Kto jak kto ale on analizuje gry pod tym kątem szczegółowo a tu dosłownie powiedział, że najlepszy HDR jaki widział od lat w grach więc coś musi być na rzeczy.

Opublikowano

Obejrzałem material od DF i walić te oceny - trzeba samemu sprawdzić. Wszystko co tam widziałem bardzo mi się podobało, o dziwo nawet grafika zrobiła na mnie spore wrażenie. Ja tam się jaram.

Opublikowano
13 minut temu, wojtas011 napisał(a):

no wygląda jak halo 4, ale nikt nie słuchał :)

To halo 4 wyglądało jak Metroid Prime 3, takie wtedy hasła latały

Opublikowano

Nic w tych recenzjach nie brzmi jak dobry Metroid. Dość liniowy, trzymanie za rączkę, Miles, pustynia, by nie spoilerowac już innymi orzeźwieniami formuły... No nikt nie oczekuje od Metroida akurat tych rzeczy. Tyle widzę dobrego, że niektórzy recenzenci nie mieli ciśnienia by to właśnie dostać. Tak jak wczoraj pisałem, sam nie jestem jakimś fanatykiem niektórych "metroidowych" standardów - do pewnego stopnia lubię znaczniki na mapach i listy do wypełnienia, lubię fast travel i nie za trudne zagadki itd.

Oczywiście odklejency już przylecieli przesadzać masakrycznie w drugą stronę lol.

Grę nadal kupię to pogadamy, no ale raczej kupię jak będzie czas a nie że rzucam wszystko inne i gram day 1.

Opublikowano

Zaraz, skończyłem jedynkę i Dreada, jak widzę minusa - liniowość, to mam pytanie, jest jeszcze gorzej niż w Dread? Pytam, bo chyba bardziej liniowo być nie może - tam w zasadzie latanie po planszach nie miało żadnego sensu, nowa umiejętność odblokowywała dane przejścia, trzeba było ich szukać i tyle. Inaczej po prostu nie było innych dróg.

Nie żeby liniowość = minus, ale zastanawiam się na czym w metroidach poprzednich polegała nieliniowość, nawet śladowa.

Chyba ze dla kogoś nieliniowość to jedna droga z setkami odnóg które są ślepe.

Edytowane przez Rtooj