Skocz do zawartości

Rodzicielstwo

Featured Replies

Opublikowano
9 minutes ago, oFi said:

Nie ma lekko. Musisz się nauczyć więcej grać i mniej spać.

Ja czasem śpię na stojąco jak czekam rano aż jajka się zrobią na miękko. Ale gry same sie nie przejdą, a platyny same się nie wbiją.

Na tym polega odpowiedzialność.

To u mnie bedzie prosciej, bo juz tylko na Switchu pykam i wzdycham do gameplayow z PSXa D

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 190,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Nie po to tyle się czlowiek poświęca by później mieć garba od switcha i gry puszczone na low detalach albo wręcz ziemniaczych.

Powodzenia na szlaku mogę tylko życzyć. Trzeba się przestawić i wychodzi na to, że jeszcze więcej gier się ogrywa niż wcześniej, bo wjeżdża motywacja.

Opublikowano
35 minutes ago, Bud said:

Ktos podniesie na duchu dzielac sie swoja historia sukcesu? Mieszkamy z zona sami poza PL, nasz mlody 3 lata i juz, juz, juz powoli wygramolilismy sie z tych najtrudniejszych lat, a to byl nasz premierowy strzal. Wczoraj na dzien ojca dowiedzialem sie ze bede nim po raz drugi, a dopiero co ukladalem w glowie ze teraz to juz z gorki i wroci wiecej czasu dla siebie samego, co troche rozwalilo wszystkie tego typu marzenia. Oczywiscie generalnie fajnie, wiadomo ze bedzie super itd, a zona mowi ze mozemy nawet dziadkow z mojej strony poprosic o pomoc onsite (zyjemy raczej w swietnych stosunkach wszyscy) zeby sie troche odciazyc, ale jakos tak ciezko mi to ogarnac bo jakos nie bralismy pod uwage ze cos sie TAKIEGO przydarzy D

Coś Ci powiem. Jak pierwsze dziecko połknie monetę to jedziesz do szpitala, robisz prześwietlenie, badania i inne takie. Jak drugie dziecko połknie monetę to obserwujesz kupę kiedy wydali. Jak trzecie dziecko połknie monetę to potrącasz z kieszonkowego.

Konkluzja jest taka, że to pierwsze dziecko jest wykończające i zmienia życie całkowicie. Musisz się uczyć wszystkiego. Przy drugim jesteś mądrzejszy o całe mnóstwo doświadczeń, więc paniki i obaw mniej, wiesz co masz robić, większość rzeczy masz ogarnięte. A już niedługo dzieci będą bawić się ze sobą i nie będziesz musiał wiecznie zabawiać jedynaka, bo mu się nudzi. Tak więc głowa do góry.

Opublikowano
46 minut temu, Homelander napisał(a):

Coś Ci powiem. Jak pierwsze dziecko połknie monetę to jedziesz do szpitala, robisz prześwietlenie, badania i inne takie. Jak drugie dziecko połknie monetę to obserwujesz kupę kiedy wydali. Jak trzecie dziecko połknie monetę to potrącasz z kieszonkowego.

Konkluzja jest taka, że to pierwsze dziecko jest wykończające i zmienia życie całkowicie. Musisz się uczyć wszystkiego. Przy drugim jesteś mądrzejszy o całe mnóstwo doświadczeń, więc paniki i obaw mniej, wiesz co masz robić, większość rzeczy masz ogarnięte. A już niedługo dzieci będą bawić się ze sobą i nie będziesz musiał wiecznie zabawiać jedynaka, bo mu się nudzi. Tak więc głowa do góry.

Najgorzej jak przychodzi dwójka i mówi że się nudzi shout

Opublikowano

Wzięliśmy go na cykl obserwacji u psychologa dzieciecego, mamy pewne zalecenia jak wspomagac jego rozwój emocjonalny, co robic, czego nie robić. Na razie jest w kratke - raz się przytula i wiecznie chce bawic, innego poranka ma ochote mi zajebac jak tylko mnie zobaczy w łóżku i gdy probuje go zmusić do wstania i ubrania się do przedszkola. Na pewno jest trudniej niż ze starszym synem, ale i tak lepiej od czasu gdy opisałem mój poprzedni meltdown.

Opublikowano
4 godziny temu, Bud napisał(a):

Wczoraj na dzien ojca dowiedzialem sie ze bede nim po raz drugi, a dopiero co ukladalem w glowie ze teraz to juz z gorki

no żona chciała Ci taki prezent dać na dzień ojca i zrobiła niespodziankę?

czy po prostu test tak wykazał? Pytam, bo przecież skoro się nie zabezpieczaliście to chyba wiedziałeś co się wykluje prędzej czy później.

4 godziny temu, Bud napisał(a):

wiadomo ze bedzie super itd,

u mnie zonie odjebalo po drugim, depresja poprodowa + tarabanie do rodziców. Iphone wylicza że dziennie siedzi 5 godzin.

nie wiem kiedy będzie super jak teściu iq50 się wpierdala

4 godziny temu, Homelander napisał(a):

zajebiste :)

Opublikowano

Porady na forumku odnośnie ojcostwa

• wisnier - haha, cierp frajerze

• homelander - bo najważniejsze to zrozumieć emocje, ja na przykład mam zaje.bisty kontakt z dziećmi

• grzybiarz - a w jakiej pozycji zrobiliście dzieciaka?

• ofi - yyy eee gierki hehe eee

Opublikowano

Panowie, zmiana tematu.

Nie lubię i wkurza mnie jak chodzę ze swoimi dzieciakami na plac zabaw, a inne kaszojady zadają pytania i chcą się dołączać do zabawy :) albo koło mnie się wypierdalaja.

Po prostu ja, zmęczony pracą idę jeszcze na plac zabaw, staram się aktywnie spędzić czas, a często podłączają się dzieciaki matek które siedzą kilometr dalej z łbem w telefonie. Chciałoby się powiedzieć - babo pilnuj swoje dzieciaki, ja mam dwójkę swoich do zabawy i pilnowania. No i dzisiaj jakaś dziewczynka zadaje sto pytań i za nami łazi. Matka zajęta telefonem. Zbyłem ją.

A potem się dowiedziałem że ta dziewczynka ma pełno guzów mózgu :/// ja pierdole, ona nie wie że za jakiś czas umrze. Poznaje świat i nie zdąży go poznać. Świadomość matki… przejebane.