Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GOTY 2017

Najbardziej GOTY gra roku 2017? 132 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najbardziej GOTY gra roku 2017?

• Super Mario Odyssey
    • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
    • Persona 5
    • Nioh
    • NieR: Automata
    • Horizon Zero Dawn
    • Wolfenstein II: The New Colossus
    • Resident Evil 7
    • Cuphead
    • Yakuza 0
    • Destiny 2
      0
    • Forza Motorsport 7
    • Prey
    • Mario + Rabbids: Kingdom Battle
    • RiME
    • Splatoon 2
    • Xenoblade Chronicles 2
    • Assassin's Creed Origins
    • The Evil Within 2
    • Hellblade: Senua's Sacrifice
  2. 2. Najlepszy remake/remaster 2017?

• Mario Kart 8 Deluxe
    • Wipeout: Omega Collection
    • Metroid: Samus Returns
    • Final Fantasy XII: The Zodiac Age
    • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
    • Yakuza Kiwami
  3. 3. Największy fuckup/rozczarowanie 2017

• Gran Turismo Sport
    • Mass Effect Andromeda
  4. 4. Największy rak branży?

• EA - za zabicie Visceral Games i ich singlowej gry z uniwersum Star Wars
    • EA - za forsowanie przegiętych grindfestów/lootboxfestów
    • EA - za to co zrobili z Mass Effectem
  5. 5. Konsola roku 2017

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Nie ograłem jeszcze jedynej gry w moim obecnym zasięgu, która mogłaby wskoczyć na podium - tzn. Niera: A - ale cóż. Terminy to terminy. Zacząłem też obecnie grać w TEW2, ale też nie zdążę do deadlinea. 

GOTY 2017 :ohboy:

1. Persona 5 :trophy_hidden7:- czekałem na taką grę od czasów FFX. Zawsze byłem na bakier z serią i bardzo żałuję. Gra wstrzeliła się w obecny dla mnie czas idealnie, kiedy to zacząłem od kilku lat odkrywać i doceniać anime. Czuję się jakbym oglądał tuze tego gatunku i przy okazji miał wpływ na pewne wydarzenia. Zagrało w zasadzie wszystko - od postaci, system walki, klimatu, wykonania (to najbardziej STYLOWA gra jrpg w historii), udźwiękowienia. Trzyma przy konsoli jak dragi. Gry jeszcze nie skończyłem (ponad 60h za mną), ale już wiem, że nic jej z ogranych do tej pory sztosów nie podskoczy. Personę 5 będzie wspominać jeszcze przez długie lata, wierzcie. 

2. Prey :trophy_gold:- w najśmielszych snach nie spodziewałem się tak dobrej gry, szczególnie od twórców Dishonored, które mnie kiedyś znudziło okropnie. Urzekła mnie swoboda odkrywania stacji, atmosfera i pewnego rodzaju techniczność, nadająca tej wizji wiarygodności. Zdawać by się mogło, że Talos naprawdę dryfuje gdzieś w gwiazdach. Grać i bawić się tym dziełem, bo jest czym. Swobodne dryfowanie poza stacją śni mi się po nocach - orgazm fana eksploracji. 

3. Yakuza :trophy_silver: - moje pierwsze spotkanie z serią (tyle lat, niby "gracz", a nadal odkrywam takie serie po takim czasie xd). Bawiłem się świetnie, szczególnie śledząc główną oś fabularną i zaciskając pięści z chęci zemsty. Po tej grze zapragnąłem odwiedzić Japonię jeszcze bardziej.

Najlepszy remake

-

Największy fuckup

Wiem, że wiele osób tutaj zachwycało się tą grą, ale mnie osobiście zaczęła mocno nużyć po ok. 20-30 h przy konsoli. Myślę o Nioh. System walki, klimat i co dalej ? Przy takim Bloodborne i dziełach From to niestety, pod względem całościowym, nie leżało. Spodziewałem się o wiele więcej po Team Ninja... i nawet nie zdołałem skończyć przygód "Japońskiego Geralda" :frog:

Największy rak

Konsola roku

• Odpowiedzi 151
  • Wyświetleń 33,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• no masz wybrac switcha kur.wa

• Jak na obecne standardy branży, rok jest rewelacyjny - moim zdaniem najlepszy od lat. Bogactwo wyboru jest takie, że mam problem, by ulokować swoich faworytów na pudle.   1. Yakuza 0 Mi

• To nowy silnik. Nie ma opcji usunięcia głosów z ankiety, ale dodałem możliwość ponownego zagłosowania. Jak zagłosowałeś to pod ankietą z lewej klikasz "pokaż opcje głosowania" i możesz jeszcze raz odd

Opublikowano
W dniu 16.11.2017 o 18:10, balon napisał:

Patrząc co jeszcze mam w tym roku do ogrania to już mogę dać głosy:

GOTY:

1) Nier Automata

2)Mario Odyssey

3) Zelda BotW

remake - Crash

rozczarowanie - Androbieda

rak - EA

konsola - Switch

Zrobiłem mocnego edita (wcześnie było Mario, Zelda i NBA2k18). Na pierwsze miejsce wskoczył Nier. Rozpocząłem ogrywanie w grudniu ale jakoś 3dni temu zacząłem 3 przejście. BOŻESZ TY MÓJ PANIE JEREMIASZKU :banderas:

p.s. Tak mocnego top3 dawno nie pamiętam.

Edytowane przez balon

Opublikowano
29 minut temu, Kinoji napisał:

@_Be_ Dawaj Bartek, podliczaj!

W weekend

Opublikowano

Mozna jescze zmienic glos? Mozna zaglosowac 3 razy na ta sama gre? :yakubu:

Opublikowano

Jeżeli na Nier to tak, jak na Xeno to nie:yakubu:

Opublikowano

GOTY 2017

Miejsce 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 125 punktów 

20170227164146.jpg

Miejsce 2. NieR: Automata - 103 punkty 

20161209103016.jpg

Miejsce 3. Super Mario Odyssey - 85 punktów

mario_odyssey_review_screen_2.jpg

Miejsce 4. Cuphead - 50 punktów

ss_ae3db08c403209d868e52ae513540e1ba0489302.1920x1080.jpg?t=1515602655

Miejsce 5. Persona 5 - 48 punktów

persona-5-king-kamoshida.jpg

Miejsce 6. Nioh - 46 punktów

NiOh-foto-5.jpg

Miejsce 7. Yakuza 0 - 36 punktów

yakuza-0-fight-e1484754053993.jpg

Miejsce 8. Horizon Zero Dawn - 33 punkty 

horizon-zero-dawn-20170211170252-1487609536224-1280w-horizon-zero-dawn-40303378-1280-720.jpg

Miejsce 9. Xenoblade Chronicles 2 - 26 punktów

Xenoblade-Chronicles-2-Unique-Monster-Location-Guide-900x506.jpg

Miejsce 10. The Evil Within 2 - 24 punkty 

Screen_Shot_2017_10_18_at_1.22.42_PM.0.png

Najlepszy remake/remaster 2017

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Znalezione obrazy dla zapytania Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Pamietacie, że tam były aż 3 gry na jednej płycie? Trzy! Nie jedna, nie dwie, aż trzy. Try zremasterowane gry z oryginalnej trylogii. 

Największy fuckup/rozczarowanie 2017

Mass-Effect-Andromeda-funny-faces-625x35

Największy rak branży

f9f.jpg

Konsola roku

10aMfnL.jpg

Dominacja Japonii jak siemasz :obama: 

Opublikowano

Pięknie takie samo top3 jak u mnie (czyste gierki singiel player - bez dodatku multi (pipi)), tylko ciut inna kolejność. Japonia rządzi i dzieli w tym roku. Niezły powrót.

Ps czy ja dobrze widzę ale zero gierek z mp w forumkowym top10? CUDOWNY ROK

@_Be_ THX za podsumowanie. Good job.

Opublikowano

@Perez @Roger mam nadzieję że forumkowe podsumowanie roku znajdzie się w PE :lapka:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Świetne podsumowanie, same sztosy. Japonia wraca na tron :banderas:

Opublikowano
7 godzin temu, MYSZa7 napisał:

@Perez @Roger mam nadzieję że forumkowe podsumowanie roku znajdzie się w PE :lapka:

W Glosie Ludu obowiazkowo!

Opublikowano

Co to był za sztos - rok OMG. A przede mną jeszcze tyle dobra do nadrobienia :banderas:

Opublikowano

Cudowny rok, cudowne gry, tyle dobra, że jeszcze w 2018 nie mam ogranych wsyzstkich sztosów z 2017 :fsg:  Ładne TOP 3, szkoda, że Xeno 2 wyszło pod koniec roku co przełożyło się na małą ilość głosów, zasługuje na więcej niż 9. miejsce 

Opublikowano
8 godzin temu, balon napisał:

Ps czy ja dobrze widzę ale zero gierek z mp w forumkowym top10? CUDOWNY ROK

Zazwyczaj nie wrzucam gier z mp do ankiety - jedyny wyjątek to destiny 2, które i tak powinno ustąpić miejsca ale już pal licho. 

5 minut temu, Wiolku napisał:

Co to był za sztos - rok OMG. A przede mną jeszcze tyle dobra do nadrobienia :banderas:

Bez kitu, gdybym grał tylko w gry z tego roku to i tak bym się nie wyrobił z skończeniem wszystkiego. Zdecydowanie najlepszy rok od 2007 w branży zdecydowanie lepszy niż overhyped 2013 z zachodnimi samograjami

Opublikowano

Piękne wyniki, japończyki dominują! A forumowicze znów pokazali że mają dobry gust, dużo lepszy od konsolomaniaków z innych portali. I dlatego FPE to najlepsze miejsce w polskim internecie.

Opublikowano
4 minuty temu, aux napisał:

Piękne wyniki, japończyki dominują! A forumowicze znów pokazali że mają dobry gust, dużo lepszy od konsolomaniaków z innych portali. I dlatego FPE to najlepsze miejsce w polskim internecie.

Wiadomo JAPAN STRONG i walenie konia pod Platinium <3

Opublikowano

Jedyny sluszny ranking. Wywalilbym tylko horizona na rzecz np. Divinity, no ale i tak jest bardzo dobrze

Opublikowano
Godzinę temu, _Be_ napisał:

Zazwyczaj nie wrzucam gier z mp do ankiety - jedyny wyjątek to destiny 2, które i tak powinno ustąpić miejsca ale już pal licho

Ta ta ale bardziej mi chodziło, że w top10 praktycznie żadna gierka nie ma w ogóle mp. a był takie gierki w zestawieniu (Splatoon, Forza czy Destiny).

Opublikowano
6 minut temu, teddy napisał:

Jedyny sluszny ranking. Wywalilbym tylko horizona na rzecz np. Divinity, no ale i tak jest bardzo dobrze

Na Divinity głosowały dwie osoby także wiesz :kaz: wyjdzie na konsole to pewnie jakoś inaczej będzie to wyglądać ale póki co zdziwiony byłem, że RE 7 było poza top 10 ale dosłownie o włos ale kusiło wyje.bać Horizona z zestawienia wzamian wlasnie Residenta nie powiem :notbad:

Opublikowano

Horizon solidna gra i nowe IP, nalezy sie miejsce w topce. Bawilem sie przy nim wybornie. 

Rok byl bardzo bogaty,  nadal kilka gier czeka w kolejce. 

Opublikowano
8 minut temu, _Be_ napisał:

Na Divinity głosowały dwie osoby także wiesz :kaz: wyjdzie na konsole to pewnie jakoś inaczej będzie to wyglądać ale póki co zdziwiony byłem, że RE 7 było poza top 10 ale dosłownie o włos ale kusiło wyje.bać Horizona z zestawienia wzamian wlasnie Residenta nie powiem :notbad:

Faktycznie horizon do du.py ale re7 to powiew swiezosci, nigdy nie bylo horroru w widoku fpp , fantastyczna gra ktora mozna skonczyc w 6h. 

Normalne zestawienie, przewidywalne. Jedynie beka ze ludzie na yakuze glosowali tak namietnie.