Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Devil May Cry 5

Featured Replies

Opublikowano

Tak się składa, że kończyłem Bayo2 w zeszłym tygodniu i akurat jeżeli chodzi o bronie to brakowało mi różnorodności, ale to głównie dlatego że było mało broni na nogi.

@Bzduras

Zawsze dostaje po pysku. Nie wiem po prostu kiedy tego używać.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 129,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Najprościej powiedzieć, że na Ziemi, w każdym przypadku są to miejsca fikcyjne i nie bazujące na żadnych realnych odpowiednikach, w realiach w których przejście między światami ludzi a demonów nie jes

• BrandonLee_z_TheCrow
    BrandonLee_z_TheCrow

Dobra, to może moja pierwsza opinia na tym forum. Devil May Cry 5 to chyba najlepsza gra, w jaką grałem od lat. Serio. Jak napisał jeden z recenzentów: "maksimum gry w grze". Urzekła mnie ta z lekk

Opublikowano

Przeszedłem na SoS, kurde nielatwy był ostatni boss, oj coś czuje meczarnie  na dmd. A jeszcze na S? XD

Edytowane przez XM.

Opublikowano
10 minut temu, estel napisał:

Zawsze dostaje po pysku. Nie wiem po prostu kiedy tego używać.

Odpalasz breakera i szalejesz po planszy, no nic innego mi do głowy nie przychodzi ;) Nie ładuj tylko Charge Shota, bo breaker wejdzie w tryb broni palnej i stracisz mobilność.

A co do broni w Bayo to jest ich sporo, ale imo nie ma sensu używać więcej niż dwoch sprawdzonych kombinacji oręża. Chociaż kumam, że ktoś może czuć inaczej. Bronie w DMC5 dają niemożliwe możliwości, mi to styka.

Skończyłem. Nie będę opisywać wrażeń, pomyślcie jakiś losowy zbiór superlatyw i w sumie to wystarczy za moją opinię. 

PS: sprzedam gry na Xboxa, nie będą mi już potrzebne

Opublikowano

Skończyłem. Nie będę opisywać wrażeń, pomyślcie jakiś losowy zbiór superlatyw i w sumie to wystarczy za moją opinię. 

PS: sprzedam gry na Xboxa, nie będą mi już potrzebne

Hahahahah

-----------------------------

Teraz to się dopiero zacznie prawdziwe granie [emoji106]
Opublikowano

Graficznie to jedna z najładniejszych gier tej generacji.

Modele 3D w ruchu to topka! Nawet nie wiem czy widziałem lepsze (może gow).

Dodatkowo betonowe 60 klatek. Szacunek Capgod.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

W Bayo 2 no niby sa inne bronie, jest ich o kilka wiecej, ale co z tego skoro i tak mozemy tylko 2 gotowe sety miec "on the fly", pomine juz moze moja subiektywna opinie ze tylko 2-3 bronie sa faktycznie uzyteczne w tej grze. Koniec koncow Bayo 1 jednak swego czasu bardziej mi zadek urwalo.

@XM.

cerberus czy kon wg mnie to zaden recykling, jak te walki sa calkowicie inne niz w 3jce, nie rozumiem za bardzo tego zarzutu, calosciowo bossow jest chyba wiecej niz w innych dmc, nawet jesli niektore walki powtarzamy, podobnie summony V, no ok, gryf i shadow moze by sie dalo jakos podciagnac pod recykling, ale Nightmare? Przeciez ta kupa gnoju nie byla w 1nce

Dodatkowo piateczka ma moj ulubiony boss fight od czasu Credo...

Greyon Knight vs Dante, oesu, parry, bloki, uniki, wszystko pieknie wchodzilo

i chyba tez najbardziej wkurwiajaca walka z bossem ostatnio xD

ta trzyglowa pissssda na tym obesranym kuraku

A co do Blitza [nie cierpie tego szmaciarza] to jedyny podobny potwor to chyba ten czerwony jaszczur co sie teleportuje, ogolnie ciesze sie ze zrezygnowali z tego smierdziela i dali troche lagodniejsza wersje.

Platyna/calak to bedzie niezly hardcore, bo za bardzo nie wyobrazam sobie zrobic S ranka na Hell and Hell xD

Opublikowano

@Bansai @XM.

Czy któryś z Was wie, o co kaman w osiągnięciu

Spoiler

A New Job
Accept a new job from Morrison after the Red Grave incident.?

Nie do końca kumam, a poradników do aczików jeszcze chyba nigdzie nie ma.

Opublikowano
9 minut temu, Bzduras napisał:

@Bansai @XM.

Czy któryś z Was wie, o co kaman w osiągnięciu

Ukryj zawartość

A New Job
Accept a new job from Morrison after the Red Grave incident.?

Nie do końca kumam, a poradników do aczików jeszcze chyba nigdzie nie ma.

Mi to pyklo po skonczeniu gierki i obejrzeniu scenki po creditsach bodajze z...

Trish, Lady i Morrisonem

Opublikowano

Ta pisda  Bansai dla mnie łatwa- na SoS nawet Perfect wszedłe. Co innego Pan z 19 misji... 3 złote orby na SoS poszły, że nie wyobrażam sobie w ogóle na ten moment na S.

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Właśnie zje/bała mi się gra XD

Misja druga, zacząłem secret mission i zawiesiło się na ekranie ładownia. Wyłączyłem grę i po ponownym odpaleniu zawiesza się na ekranie sprawdzania save...

Robię reinstall.

Opublikowano

Nie masz kopii sejwa w chmurze? Bo całkiem prawdopodobne, że to plik z zapisem się posypał. Jaka platforma?

Opublikowano

XOS

w sumie nie wiem czy poszło do chmury, zainstaluje się zaraz to zobaczę

ew. jak sciągnąć sejwa z chmury? Czy sam się pobierze?

Edytowane przez tukan

Opublikowano

No to bajka, jak byłeś podlaczony do XBL to sam się wysłał do chmury :)

Wejdź sobie w bibliotekę gier, wybierz DMC5 i nacisnij Menu na padzie, stamtąd Zarządzanie grami i wywal zapisane lokalnie dane. Przy odpaleniu gry samo pobierze save z serwerów. 

Devils Never Cry w trakcie walk :obama: Aż chce się kręcić rangi na SSS

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał:

No to bajka, jak byłeś podlaczony do XBL to sam się wysłał do chmury :)

Wejdź sobie w bibliotekę gier, wybierz DMC5 i nacisnij Menu na padzie, stamtąd Zarządzanie grami i wywal zapisane lokalnie dane. Przy odpaleniu gry samo pobierze save z serwerów. 

Pokazuje że nie ma żadnych save'ów a gra i tak się zawiesza na ekranie 'checking saved data' :/

Opublikowano

Klasycznie, "u mnie działa"... Spróbuj odpalić gierkę offline i stworzyć nowy zapis, skoro to tylko druga misja to wiele nie stracisz. 

Opublikowano

Spoiler po skończeniu gry

wszyscy liczyliśmy  na możliwość przechodzenia każdej misji trzema postaciami i doopa zbita : (

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Przeciez nie zapowiadano takiej możliwości... 

Opublikowano

Dlatego napisałem "liczylismy"

Opublikowano

Z drugiej strony

widać, że misje są zaprojektowane pod konkretne postaci (oprócz tych w których jest wybór). W DMC4 było gorzej

:kaz:

Opublikowano

Ale brakuje mi tej dowolnosci. 

Nero po koncowce wskoczyl na najtrudniejsza postac. Sparwdzalem w treningu i uzywanie R2 po ciosach zwieksza dmg podstawowego ciosu z 60 do 87. To jest ogromny skok. Do tego jest inny timing niz na exceed.

kozaki co nagrywaja te odjechane filmiki beda mialy ubaw z masterowaniem tego

Do Dante dalej brakuje trzeciej reki. Nie umiem styli wrzucac w trakcie. Trzeba natomiast przyznac, ze bronie ma kozackie i potencjał do trzaskania kombosow jest ogromny.

Opublikowano

Kontroler Elite do klocka tutaj naprawdę się przydaje. Cale szczęście, że najlepsze imo ustawienia łopatek na V i Nero są identyczne, można przerzucić sobie profil w locie przy zmianie postaci.

Opublikowano

Giera wciąga jak diabli :kaz:

Co prawda zrobiłem tylko cztery misje bo  nie mam dziś już czasu ale to rąbanie cholernie przykuwa do ekranu. Jeśli idzie o DMC to jestem raczej noobem i masherem więc cieszę się jak wleci S-combo. Niemniej z 'łapkami' Nero można nieźle namieszać. Szkoda tylko że nie można ich zmieniać 'w locie'. V i jego maskotki okazują się całkiem w porządku i są miłą odskocznią od Pana Rączki. Fabuła póki co to XD imo te durne scenki i suchary jak najbardziej pasują do klimatu tej gry.

2 godziny temu, Bzduras napisał:

Klasycznie, "u mnie działa"... Spróbuj odpalić gierkę offline i stworzyć nowy zapis, skoro to tylko druga misja to wiele nie stracisz. 

Wyczytałem na reddit że wystarczy hard reset konsoli i już śmiga jak należy.

Opublikowano
50 minut temu, estel napisał:

Ale brakuje mi tej dowolnosci. 

Nero po koncowce wskoczyl na najtrudniejsza postac. Sparwdzalem w treningu i uzywanie R2 po ciosach zwieksza dmg podstawowego ciosu z 60 do 87. To jest ogromny skok. Do tego jest inny timing niz na exceed.

kozaki co nagrywaja te odjechane filmiki beda mialy ubaw z masterowaniem tego

Do Dante dalej brakuje trzeciej reki. Nie umiem styli wrzucac w trakcie. Trzeba natomiast przyznac, ze bronie ma kozackie i potencjał do trzaskania kombosow jest ogromny.

Nero jest praktycznie taki sam jak w dmc4 - ta sama frame data, wszystko co wyniosłem z poprzedniej części kosi na dmd aż miło. Ino gra jest trochę za wolna, przydałby się turbo mode bo miałem trochę problemów na początku z wrzuceniem  3 lcl exceed przez za wolną rozgrywke   ale to raczej pewniak na przyszłość.

Jakby ktoś się zastanawiał czy jest grind - po dwóch przejściach nie mam tylko 3 tauntow  po 3 mln sztuka kupionych które nie mają wpływu ma grę. 

Opublikowano

Ze zmiana styli Dante problemow nie mam, ale jakos nigdy nie mialem ochoty uczyc sie wbijania EXow u Nero, wiec jak nim atakuje to napyerdalam jednoczesnie atak i RT liczac ze wskoczy perfect exceed i dosc czesto wpada. xD

Moze 5tka mnie zmotywuje do nauki.