Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
55 minut temu, blantman napisał:

Pytanko mam jak jest ze skalowaniem w tej grze? Gram mieczem i leveluje heart. Czy jest jakiś próg poza który sie nie opłaca jak w soulsach? A i w co jeszcze warto lvl w walce w zwarciu. Na razie walcze mieczem może później też włócznią (jestem noob i lubię dystans na niektórych wrogach). dałem troszkę w body i heart a także w siłę bo chce średni pancerz a w statsach siły wtedy potrzeba. 

Jeżeli chcesz grać dłużej mieczem, polecam wpakować w serce max, czyli 99 punktów. Bardzo ważne by włożyć trochę punktów w udźwig żeby osiągnąć poniżej 70%, czyli "B"

Potem co najmniej 15 punktów w magię by mieć do dyspozycji trochę talizmanów gnuśności i jakiś buff na miecz. Z czasem możesz wpakować trochę punktów w Umiejętność bo zaraz po Sercu skaluje się z mieczem. Generalnie szybkości i odnawiania staminki nie musisz podnosić bo uzyskasz to przez punkty prestiżu, drzewka skilli i niektórych właściwości armoru itp. Poza tym z Serca masz mnóstwo staminy i szybszy regen nie jest tak potrzebny. Pozdrawiam.

Jeżeli chcesz grać włócznią musisz przełożyć punkty z Serca na Body bo inaczej ucierpi ci dmg. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 973
  • Wyświetleń 149,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• SunaGuidesPL
    SunaGuidesPL

Udało mi się pokonać wszystkich boss(ów) w Nioh 2 bez obrażeń (poza dwoma z Bety - zrobiłem zresztą do nich poradniki i trochę bez sensu to powtarzać), bez Gnuśności, bez umiejętności Yokai czy bez wz

• Skończyłem grę. Ostatnie 2 misje po prostu za(pipi)iste ( )   Widoki to jedno w jednej z tych misji ale wyzwanie i powrót starych znajomych perfect. Ja nie mam nic do recyklingu jeżel

• Jest gameplay, wygląda jak dodatek do jedynki, ale i tak zapewne będzie grane.   

Opublikowano

Dwa miecze skalują się z Umiejętnością i na drugim miejscu z Sercem. To najlepszy wybór.

Opublikowano
50 minut temu, messer88 napisał:

Do mnie jedzie gierka, co tam polecacie na drugą broń przy mieczu żeby się właśnie tak samo skalowało z heart?

Mam w planach grać z nową bronią... Ta kosa w górnej postawie doda klimatu do polowań na Yokai :) wydaje się do tego dosyć uniwersalna we wszystkich postawach. Nie wiem z czym się skaluje xD

@anarom_pl pasuje :)

Edytowane przez Szymek

Opublikowano
3 minuty temu, Szymek napisał:

Mam w planach grać z nową bronią... Ta kosa w górnej postawie doda klimatu do polowań na Yokai :) wydaje się do tego dosyć uniwersalna we wszystkich postawach. Nie wiem z czym się skaluje xD

Z magią

Opublikowano

Dwa miecze?

Toporki

:obama:

Tu cos dla Ninja, ogólnie sprawdźcie sobie te dwa kanał.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

@blantman jest soft cap, tzn. Każdy atrybut i broń leveluje z 3-2 innymi, także sprawdź ile hearth daje Ci buffa , jak 0 do Ki czy coś w tym stylu to ladujesz w inny i tak w kolo Macieju. Na stronce samurai games jest tabelka.

Edytowane przez aph

Opublikowano
2 godziny temu, Szymek napisał:

@anarom_pl pasuje :)

Jak dla mnie switchglaive to taka typowa kosa ze slasherow, pasowalaby do DMC, tutaj jakos nie daje funu. 

Moj build na chwile obecna to 35 w constitution do walki wlocznia bo to byla moja pierwsza bron, oprocz tego daje tone zycia. Do tego mam 35 w dexterity do boostowania nunjitsu dmg, wczesniej nosilem kusarigame jako druga bron ktora tez ma dmg z niego ale teraz nosze katane tylko dlatego ze daje mi bonus z setu. Do tego mam 30 skill ktory tez daje do nunjitsu. W magie nie pakuje wcale bo jest slaba, tak sie sklada ze najlepsza magia w 2 to... nunjitsu ktore ma skille feathers dla kazdego zywiolu ktore sa mega potezne. Od siebie moge polecic noszenie jednej broni wolniejszej ale z wiekszym zasiegiem typu spear/axe i jednej szybkiej ale krotkiej typu tonfy/kusarigama/hatchets.

Opublikowano
3 godziny temu, badzejo napisał:

Kurde tak czytam i czytam i wychodzi ze tylko ja biegam z odachi xD 

Kolos też lata. Ja planuje po pierwszym walktrought w ng+ uderzyc w odachi i heavy set.

Opublikowano

Uff jest nas więcej :D No ja z odachi cały czas od pierwszej części kiedy tylko wlazła w dodatku, z ciężkim setem jeszcze nie grałem, głównie średni z dobrymi statami w zwarciu, teraz np set Kingo który w jedynce tez był zacny 

Opublikowano
6 minut temu, badzejo napisał:

Uff jest nas więcej :D No ja z odachi cały czas od pierwszej części kiedy tylko wlazła w dodatku, z ciężkim setem jeszcze nie grałem, głównie średni 

Dlaczego średni? Przecież main staty pod odachi to Siła i Kondycja, ideał pod tanka. Zbijasz wagę wyposażenia do zielonego, odachi ma najlepszy blok w grze, nawet pasywki do regenu ki podczas blokowania,nie musisz tańczyć. Wywracasz enemy itp. To się powinno grać jak szkielet z toporem, bym powiedział.

Edytowane przez aph

Opublikowano

Głównie patrzę na bonusy które dają sety, gram agresywnie i zawsze szukam takiego który daje najlepsze staty do walki w zwarciu i na chwile obecną Kingo jest dla mnie ideolo, wagę mam na zielono, za chwile w sumie wskoczy na niebiesko, siła na 99, reszta w serce i kondycję no i wiadomo trochę ninjutsu i onmyo. Jestem obecnie w 3 regionie ng+ I idzie lajtowo z takim zestawem i rozłożeniem punktów, ale niewykluczone ze pobawię się setami i założę jakiś heavy  który mi przypasuje :) 

Opublikowano

Ja biegam jak zawsze w secie heavy "Tatenashi",  który w połączeniu z klanem Todo daje niezły power. Zwinność mam na poziomie B. W łapach sword, 100lv i jestem prawie na końcu piątego świata.

Trochę mało czasu na granie ale robię co mogę czyszcząc wszystko ;)

Edytowane przez anarom_pl

Opublikowano

Oo Tatenashi w jedynce tez był spoko, Moim drugim orężem też katana, zawsze muszę mieć katane bo inaczej nie czuję się jak Tomek Cruz w ostatnim samuraju :D 5 kraina no to zaraz koniec przygody 

Opublikowano

Głównie patrzę na bonusy które dają sety, gram agresywnie i zawsze szukam takiego który daje najlepsze staty do walki w zwarciu i na chwile obecną Kingo jest dla mnie ideolo, wagę mam na zielono, za chwile w sumie wskoczy na niebiesko, siła na 99, reszta w serce i kondycję no i wiadomo trochę ninjutsu i onmyo. Jestem obecnie w 3 regionie ng+ I idzie lajtowo z takim zestawem i rozłożeniem punktów, ale niewykluczone ze pobawię się setami i założę jakiś heavy  który mi przypasuje [emoji4] 

Jesteś w 3 krainie i masz już siłę na 99,to który Ty masz już poziom?

Ja kończę 6 krainę i mam dopiero 107...

P.S.

Dobra doczytałem, że lecisz już NG+

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, Kolos28 napisał:

Ja kończę 6 krainę i mam dopiero 107...

To dalej jesteś i masz wyższy lvl niż ja ;)

Opublikowano

Tak,
Dziś cisnąłem trochę.
Druga misja, 6stej krainy to kosmos... Chyba z 5h mi zajęło, zebranie wszystkich Kodama i przebicie się do Bossa, który dał mi wycisk i musiałem odpocząć na 2h. Po tym czasie udało mi się go pokonać...
Ten boss jest chory [emoji6]

Opublikowano

Ja się zatrzymałem na tym bossie, kto wie może trzeba będzie pomóc. Czary są bezużyteczne na niego.

No i masa pobocznych do zrobienia;) a pozniej ngplus.

Opublikowano

Po 2 godzinnej przerwie od Nioh padł ale ile mnie nerwów kosztował to szkoda pisać [emoji6]

Opublikowano
1 godzinę temu, badzejo napisał:

Oo Tatenashi w jedynce tez był spoko, Moim drugim orężem też katana, zawsze muszę mieć katane bo inaczej nie czuję się jak Tomek Cruz w ostatnim samuraju :D 5 kraina no to zaraz koniec przygody 

Noszę 4 części Tatenashi bo tyle wystarczy. Piąta część to medium, która w połączeniu z bronią daje mi dodatkowy dwuczęściowy set. Gra się świetnie, chodź czasami nie ma wyjścia i trzeba wyciągnąć kopyta :)

Opublikowano

Zaraz zobaczę na necie jakie bonusy daje Tatenashi może wypadnie lepiej niż Kingo   :) Hehe no niestety czasami trzeba kopnąć w kalendarz, są chwile ze lecę jak przecinak, boss bez użycia leczajki a innym razem padam jak debil spadając w przepaść albo dostając w papę od zwykłego mobka xD 

Opublikowano

Panowie a jak wykuć zbroje czy broń aby była chociaż fioletowa...
Ja dziś sprzedałem wszystkie zbroje bo miałem duży bałagan i biegam w zbroi na 60lvl [emoji23]

Opublikowano
W dniu 3.04.2020 o 00:45, badzejo napisał:

Zaraz zobaczę na necie jakie bonusy daje Tatenashi może wypadnie lepiej niż Kingo   :)

4 części Tatenashi dają ci bonus "A" do dmg skalujący się z wagą wyposażenia. Do tego wybieramy klan "Todo" który ma takie same działanie plus ekstra dodatkowy health.

Do tego dorzucamy 1x medium plus broń z tego samego setu.

http://www.gamersheroes.com/game-guides/nioh-2-armor-set-bonuses-guide/

W dniu 3.04.2020 o 08:30, Kolos28 napisał:

Panowie a jak wykuć zbroje czy broń aby była chociaż fioletowa...
Ja dziś sprzedałem wszystkie zbroje bo miałem duży bałagan i biegam w zbroi na 60lvl emoji23.png

W opcjach wykucia zaznaczasz ostatnie materiały z tabeli i robisz.

Edytowane przez anarom_pl