Opublikowano 11 kwietnia 20251 r Opowieści podręcznej oglądam już tylko w zasadzie z wkurwu, że szkoda mi tego czasu spędzonego z poprzednimi sezonami i chcę wiedzieć jak to się skończy. Nic specjalnie nowego aktualny sezon póki co nie wnosi, ciągle Hanna Hanna Hanna, krzywe miny June i smutne miny innych ludzi. Za to finał The Pitt utwierdził mnie w przekonaniu, że to jeden z nalepszych telewizyjnych tworów ostatnich lat. Mnóstwo emocji, realizmu, życia, wszystko to wplecione rewelacyjnie w klimat SORu. Mocny, ciężki, ale mega satysfakcjonujący.
Opublikowano 12 kwietnia 20251 r Ciekawe, czy są podobne seriale, co The Pitt, w sensie, że cały serial jest kręcony jednego dnia i na tym jest skupiana cała scena, która została podzielona na odcinki. W sumie to nie bardzo kojarzę. Fajnie, że będzie drugi sezon.
Opublikowano 12 kwietnia 20251 r 5 godzin temu, Faka napisał(a):Ciekawe, czy są podobne seriale, co The Pitt, w sensie, że cały serial jest kręcony jednego dnia i na tym jest skupiana cała scena, która została podzielona na odcinki. W sumie to nie bardzo kojarzę. Fajnie, że będzie drugi sezon.24.
Opublikowano 8 maja 20251 r Ja tam gdzieś czytałem, że Cena coś pierdolił, że już nie będzie grał w serialu? Coś się zmieniło czy co?
Opublikowano 9 maja 20251 r "The Pitt", 2025, sezon 1, MAX - niegdyś uwielbiałem ,,seriale medyczne"; oglądałem ,,Black Code", ,,The Night Shift" i inne tego typu produkcje, nawet ,,Chicago Med". Po długoletniej przerwie od ,,tej praktyki" zasiadłem do ,,watchingu" The Pitt od MAXa, którą to produkcję rozłożyłem sobie na jakieś 3 tygodnie oglądania. I nie zawiodłem się; to jedna z najlepszych, najbardziej realnych produkcji serialowych opowiadających o pracy w jakichś dużych ośrodkach medycznych czy szpitalach, jaką w ogóle kiedykolwiek widziałem! Ów sezon, choć na razie tylko 1, konkuruje z ,,Dr. House'em" czy ,,Chicago Med" o miano tego totalnie dla mnie najbardziej wartościowego ,,medyka". The Pitt oceniłem na: 9/10: 15 godzin nie tyle co serialu, a jakby reportażu, choć fikcyjnego i fabularyzowanego, to odpowiadającemu 15 godzinom pracy na SORze w Szpitalu w Pittsburghu. Całość jak na mój gust zrealizowano w każdej warstwie prawie że perfekcyjnie. Mieliśmy kilka easter-eggów, jak chociażby pewna para aktorów z Uniwersum Chucky, która w tym serialu znalazła swoje miejsca, xD.
Opublikowano 14 maja 20251 r Pewnie zobaczyli, że ludzie nie kojarzą marki i myślą, że to jakiś peryferyjny vod, którego nie warto brać, to wracają do znanej i uznanej marki. Ach ten Zaslav
Opublikowano 15 maja 20251 r 6 minutes ago, Rudiok said:Ale tam menedżery musiały przytulić hajsiwa za te wszystkie zmiany.
Opublikowano 15 maja 20251 r Za rok będzie HBO Super Max, żeby się ludziom nie znudziła stara nazwa. Swoją drogą chciałbym poznać tego, który przyklepał usunięcie jednej z najbardziej rozpoznawalnych nazw w świecie telewizji czy streamingu na rzecz słowa "max".
Opublikowano 15 maja 20251 r Może to plan od początku żeby było głośno, bo nie ma co mówić, ale szum zrobili.
Opublikowano 16 maja 20251 r Ciekawe czy znowu coś popierdolą z tymi planami subskrybentów. Ja płacę dalej te mityczne 20 zł za najlepszą opcję.
Opublikowano 16 maja 20251 r Kraven Łowca wylądował w serwisie.do tego pierwszy odcinek Dustera, który zapowiada się zacnie.
Opublikowano 18 maja 202518 maj ,,Cabin in the Woods" - mogę polecać ten serial dokumentalny... aż do zatracenia! Piszę o nim drugi raz w tym wątku, ale naprawdę jako ,,true-crime" tytuł ten sprawdza się zacnie. ,,Zacnie", bo zawiera w sobie ten motyw ,,chatki"/,,domku", gdzieś tam na zadupiu w USA, a'la małomiasteczkowej stephenkingowskiej prowincji, gdzie jakiś tajemniczy morderca/prześladowca terroryzuje mieszkańców tejże chatki. To tak w skrócie. 6 odcinków. I nic lepszego, oryginalniejszego w tej konwencji z dokumentów na HBO MAX nie znajdziecie. Połowa całości za mną; tymczasowo oceniam serię na: 8/10.,,Porządny Człowiek"... oglądał ktoś z Was na MAXie?
Opublikowano 19 maja 202519 maj 14 godzin temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):,,Porządny Człowiek"... oglądał ktoś z Was na MAXie?Ja oglądałem. W sumie ciekawy przypadek z tym serialem, bo można na niego trochę dwojako spojrzeć. Mnie on trochę przypominał początkowo klimaty Fargo, bo obserwujemy bohatera, który przez serię niefortunnych zdarzeń/złych decyzji coraz bardziej pogrąża się w bagnie. Przedstawione to jest w konwencji lekko komediowej, z przymrużeniem oka, bo momentami to, co oglądamy jest mocno absurdalne i odjechane. Więc jeśli spojrzy się na ten serial tak nie do końca na poważnie, to jest nawet spoko, ale jeśli szuka się true crime i ciężkiej historii na serio, to można się odbić. 😀
Opublikowano 20 maja 202520 maj W kwestii nowości ostatni, może nie do ,,Zatoki", ale na ,,MAXa" wjechał ciekawy około 1h czasu trwania dokument, a raczej reportaż z pola walki wielu dobrych, odważnych ludzi ze zjawiskiem kłusownictwa. Nie spoilerując, z tego co słyszałem ,,Krwawe Trofeum" jest jedną z najlepszych reportażowo-dokumentalnych produkcji stworzonych w ciągu ostatni kilku lat. Nie wiem, czy to prawda... ale temat, który podejmują twórcy filmu, cóż, jest dość ciężki... :( https://www.filmweb.pl/film/Krwawe+trofeum-2025-10081765Hue hue... raczej to nie przypadek, że ,,Krwawe Trofeum" umieszczono w zakładce ,,nowości" na pulpicie MAXa jeden film obok ,,Kravena: Łowcy" z SMU. Niby taka drobnostka, ale dość dziwnie to wygląda.
Opublikowano 20 maja 202520 maj 50 minut temu, Sep napisał(a):ciareczki, wreszcie coś dobrego od hbo się szykuje
Opublikowano 24 maja 202524 maj Nadzieje na to, że s08 ,,Rick and Morty" wyląduje na MAXie są w miarę spore. Niegdyś mówiło się, że w Adult Swim sporo się pokiełbasiło - ci najważniejsi twórcy tak kultowej animacji, Rick and Morty, (chyba) odeszli, a co teraz się tam dzieje, ,,Kto, Co i Jak" podkłada komu głosy etc., kij wie. Nieistotne, to kosmetyczna niedogodność, no ale... w końcu i jest ten 8-my sezon... xDW dniu 20.05.2025 o 18:49, Shen napisał(a):ciareczki, wreszcie coś dobrego od hbo się szykujeRównież i Ja jestem tego zdania... Nie wiem, czy to nie będzie o wiele lepsza produkcja w Uniwersum Stephena Kinga w serialu i filmie niż pierwsze dwa filmy ,,It" sprzed kilku lat. Ależ to ma moc, ależ zwiastun! <3