Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Opowieści podręcznej oglądam już tylko w zasadzie z wkurwu, że szkoda mi tego czasu spędzonego z poprzednimi sezonami i chcę wiedzieć jak to się skończy. Nic specjalnie nowego aktualny sezon póki co nie wnosi, ciągle Hanna Hanna Hanna, krzywe miny June i smutne miny innych ludzi.

Za to finał The Pitt utwierdził mnie w przekonaniu, że to jeden z nalepszych telewizyjnych tworów ostatnich lat. Mnóstwo emocji, realizmu, życia, wszystko to wplecione rewelacyjnie w klimat SORu. Mocny, ciężki, ale mega satysfakcjonujący.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 226,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sharp Objects.  Niestety na Netflixie nie ma co liczyć na takie seriale. Biała obsada,  prawdziwe duszne południe, bez wyciskania na siłę czarnych aktorow, flagi konfederacji, brak przedstawiciel

• w fortnite w każdej sekundzie gameplayu dominuje gó.wno ale na to jakoś nie narzekasz

• W pierwszym odcinku najpierw 45 minut yebania białej rasy i gloryfikacji czarnej a potem 15 minut niezłej akcji. Każdy kolejny odcinek coraz gorszy, ale ileż można patrzeć na ciągłe hejtowanie bi

Opublikowano

Ciekawe, czy są podobne seriale, co The Pitt, w sensie, że cały serial jest kręcony jednego dnia i na tym jest skupiana cała scena, która została podzielona na odcinki. W sumie to nie bardzo kojarzę. Fajnie, że będzie drugi sezon.

Opublikowano
5 godzin temu, Faka napisał(a):

Ciekawe, czy są podobne seriale, co The Pitt, w sensie, że cały serial jest kręcony jednego dnia i na tym jest skupiana cała scena, która została podzielona na odcinki. W sumie to nie bardzo kojarzę. Fajnie, że będzie drugi sezon.

24.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam gdzieś czytałem, że Cena coś pierdolił, że już nie będzie grał w serialu? Coś się zmieniło czy co?

Opublikowano

"The Pitt", 2025, sezon 1, MAX - niegdyś uwielbiałem ,,seriale medyczne"; oglądałem ,,Black Code", ,,The Night Shift" i inne tego typu produkcje, nawet ,,Chicago Med". Po długoletniej przerwie od ,,tej praktyki" zasiadłem do ,,watchingu" The Pitt od MAXa, którą to produkcję rozłożyłem sobie na jakieś 3 tygodnie oglądania. I nie zawiodłem się; to jedna z najlepszych, najbardziej realnych produkcji serialowych opowiadających o pracy w jakichś dużych ośrodkach medycznych czy szpitalach, jaką w ogóle kiedykolwiek widziałem! Ów sezon, choć na razie tylko 1, konkuruje z ,,Dr. House'em" czy ,,Chicago Med" o miano tego totalnie dla mnie najbardziej wartościowego ,,medyka". The Pitt oceniłem na: 9/10: 15 godzin nie tyle co serialu, a jakby reportażu, choć fikcyjnego i fabularyzowanego, to odpowiadającemu 15 godzinom pracy na SORze w Szpitalu w Pittsburghu. Całość jak na mój gust zrealizowano w każdej warstwie prawie że perfekcyjnie. Mieliśmy kilka easter-eggów, jak chociażby pewna para aktorów z Uniwersum Chucky, która w tym serialu znalazła swoje miejsca, xD.

Opublikowano

Pewnie zobaczyli, że ludzie nie kojarzą marki i myślą, że to jakiś peryferyjny vod, którego nie warto brać, to wracają do znanej i uznanej marki. Ach ten Zaslav turned

Opublikowano

Ale tam menedżery musiały przytulić hajsiwa za te wszystkie zmiany.

Opublikowano
6 minutes ago, Rudiok said:

Ale tam menedżery musiały przytulić hajsiwa za te wszystkie zmiany.

D6Nbw3.gif

Opublikowano

Za rok będzie HBO Super Max, żeby się ludziom nie znudziła stara nazwa. Swoją drogą chciałbym poznać tego, który przyklepał usunięcie jednej z najbardziej rozpoznawalnych nazw w świecie telewizji czy streamingu na rzecz słowa "max".

Opublikowano

Może to plan od początku żeby było głośno, bo nie ma co mówić, ale szum zrobili.

Opublikowano

Ciekawe czy znowu coś popierdolą z tymi planami subskrybentów. Ja płacę dalej te mityczne 20 zł za najlepszą opcję.

Opublikowano

Kraven Łowca wylądował w serwisie.

do tego pierwszy odcinek Dustera, który zapowiada się zacnie.

Opublikowano

nadchodzące filmy:
23 maja Mickey17

1 czerwca Mountainhead

Opublikowano

,,Cabin in the Woods" - mogę polecać ten serial dokumentalny... aż do zatracenia! Piszę o nim drugi raz w tym wątku, ale naprawdę jako ,,true-crime" tytuł ten sprawdza się zacnie. ,,Zacnie", bo zawiera w sobie ten motyw ,,chatki"/,,domku", gdzieś tam na zadupiu w USA, a'la małomiasteczkowej stephenkingowskiej prowincji, gdzie jakiś tajemniczy morderca/prześladowca terroryzuje mieszkańców tejże chatki. To tak w skrócie. 6 odcinków. I nic lepszego, oryginalniejszego w tej konwencji z dokumentów na HBO MAX nie znajdziecie. Połowa całości za mną; tymczasowo oceniam serię na: 8/10.

,,Porządny Człowiek"... oglądał ktoś z Was na MAXie?

Opublikowano
14 godzin temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

,,Porządny Człowiek"... oglądał ktoś z Was na MAXie?

Ja oglądałem. W sumie ciekawy przypadek z tym serialem, bo można na niego trochę dwojako spojrzeć. Mnie on trochę przypominał początkowo klimaty Fargo, bo obserwujemy bohatera, który przez serię niefortunnych zdarzeń/złych decyzji coraz bardziej pogrąża się w bagnie. Przedstawione to jest w konwencji lekko komediowej, z przymrużeniem oka, bo momentami to, co oglądamy jest mocno absurdalne i odjechane.

Więc jeśli spojrzy się na ten serial tak nie do końca na poważnie, to jest nawet spoko, ale jeśli szuka się true crime i ciężkiej historii na serio, to można się odbić. 😀

Opublikowano

W kwestii nowości ostatni, może nie do ,,Zatoki", ale na ,,MAXa" wjechał ciekawy około 1h czasu trwania dokument, a raczej reportaż z pola walki wielu dobrych, odważnych ludzi ze zjawiskiem kłusownictwa. Nie spoilerując, z tego co słyszałem ,,Krwawe Trofeum" jest jedną z najlepszych reportażowo-dokumentalnych produkcji stworzonych w ciągu ostatni kilku lat. Nie wiem, czy to prawda... ale temat, który podejmują twórcy filmu, cóż, jest dość ciężki... :(

https://www.filmweb.pl/film/Krwawe+trofeum-2025-10081765

Hue hue... raczej to nie przypadek, że ,,Krwawe Trofeum" umieszczono w zakładce ,,nowości" na pulpicie MAXa jeden film obok ,,Kravena: Łowcy" z SMU. Niby taka drobnostka, ale dość dziwnie to wygląda.

Bez tytułu.png

Opublikowano
50 minut temu, Sep napisał(a):

ciareczki, wreszcie coś dobrego od hbo się szykuje

Opublikowano

Nadzieje na to, że s08 ,,Rick and Morty" wyląduje na MAXie są w miarę spore. Niegdyś mówiło się, że w Adult Swim sporo się pokiełbasiło - ci najważniejsi twórcy tak kultowej animacji, Rick and Morty, (chyba) odeszli, a co teraz się tam dzieje, ,,Kto, Co i Jak" podkłada komu głosy etc., kij wie. Nieistotne, to kosmetyczna niedogodność, no ale... w końcu i jest ten 8-my sezon... xD

W dniu 20.05.2025 o 18:49, Shen napisał(a):

ciareczki, wreszcie coś dobrego od hbo się szykuje

Również i Ja jestem tego zdania... Nie wiem, czy to nie będzie o wiele lepsza produkcja w Uniwersum Stephena Kinga w serialu i filmie niż pierwsze dwa filmy ,,It" sprzed kilku lat. Ależ to ma moc, ależ zwiastun! <3

Opublikowano

Potter, Wesley i brudas Granger

img_1_1748358958019.jpg