Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Wyświetleń 239,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sharp Objects.  Niestety na Netflixie nie ma co liczyć na takie seriale. Biała obsada,  prawdziwe duszne południe, bez wyciskania na siłę czarnych aktorow, flagi konfederacji, brak przedstawiciel

• w fortnite w każdej sekundzie gameplayu dominuje gó.wno ale na to jakoś nie narzekasz

• W pierwszym odcinku najpierw 45 minut yebania białej rasy i gloryfikacji czarnej a potem 15 minut niezłej akcji. Każdy kolejny odcinek coraz gorszy, ale ileż można patrzeć na ciągłe hejtowanie bi

Opublikowano

Po udanym, ocenionym na: 8,5/10, watchingu serialu ,,true-crime", który zrobił na mnie solidne wrażenie (naprawdę polecam!), "The Cabin in The Woods", ponownie wziąłem się za jakieś ,,maxowskie" dokumenty, czy raczej reportaże śledcze z motywem kryminalnym etc. Dziwny traf sprawił, że natrafiłem na: ,,McMiliony", mini-serial z 2020 roku' jestem po 2 odcinku z bodaj 6, i jestem dość zadowolony, aby dalej kontynuować tą mini-serię. Wątek przekrętu loterii McDonalda... to tylko w tej produkcji początek ,,zasranego gówna", którego naważyło nie tylko kilku no-name'ów, ale również ,,góra" z wysokich stanowisk McDonalda. Nieźle... :)

5 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):

Ryje jak z reklamy czokapik.

Idylliczne mordy, faktycznie jak z jakiegoś show Disney XD... Nawet tego serialu o HP tknąć nie zamierzam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

The Alto Knights wylądowało na maxach, trza znaleźć wolny wieczór.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

8-my sezon ,,Rick and Morty" - za nami bodaj 9 odcinków; oglądnałem ,,wszyćkie, Łej Pany, wszyćkie", i według mnie to taka... jakby czarna owieczka w - że tak to ujmę... podziemiu seriali dla ,,dorosłych i świadomych tego, co się ogląda widzów". Nie wiem właściwie, co do końca mi w owym 8-mym cyklu ,,Rickomortozy" nie pasuje, jak i co mi pasuje. To jest dziwne uczucie, bo sam sezon jest krutacko nierówny, zawodzi Jerry, czasami Morty jest jak wrzód na dupie. Rick to wciąż Rick, proste - ten fantastyczny, nieokrzesany, dziwaczny naukowy dziadyga, który sporo ciężaru odpowiedzialności i tak dźwiga na swoich barkach, i który zawsze jest taki sam; dla mnie Rick trzyma to Uniwersum w ryzach. Najgorsze były sezony 5 i 6; 7-ma seria to dla ,,R&M" takie ,,przebudzenie Mocy": było świetnie, a w 8-mym cyklu jest równie nieźle, ale czasami tylko forma niepotrzebnie ,,utyka" i jest niepewna. Ocenię pierwsze 9 odcinków 8-ego sezonu ,,R&M" z MAXa na: 7/10. obama

Opublikowano

Nadrobiłem We Own This City, znany lepiej, jako "nowy serial kolesia od The Wire". No i czuć tutaj trochę tamtego ducha, raz, że tematyka z grubsza zbliżona (przestępczość w Baltimore, zepsucie systemowe, rasizm i nadużycia władzy), dwa, że pełno tu cameo (ale też większych ról) aktorów znanych z tamtej serii. Żeby było ciekawiej (a dowiedziałem się o tym przy ostatnim odcinku), historia jest oparta na faktach i bohaterowie grają autentyczne postacie: w rolach głównych członkowie skorumpowanej jednostki policyjnej, której przewodzi Jon Bernthal (nie odmawiam gościowi talentu, ale zwyczajnie go nie lubię jako aktora, może to kwestia gęby, może specyficznej maniery i sposobu wypowiadania się, no po prostu mnie drażni, w czymkolwiek go widzę).

W skrócie: niezłe, ale raz, że krótkie (6 odcinków po godzinę każdy), dwa, że opieranie się na prawdziwych wydarzeniach ograniczyło kreatywność, trzy, że trochę przekombinowano z formą: przeskoki czasowe są mocno chaotyczne, pokazywanie akcji nagle z jakichś kamer w pomieszczeniu nie ma głębszego sensu, poza zabawą wizualną, a bohaterowie, liczba nazwisk i ksywek, szczególnie na początku, może przytłoczyć, w czym nie pomaga to, że początkowo niczym specjalnie się nie wyróżniają i niektórych ciężko od siebie odróżnić xD. Kolejna sprawa, to polityczne zaangażowanie, które z racji tematyki rzecz jasna było nie od uniknięcia, ale momentami robi się trochę mało subtelne i zwyczajnie drażni (cała postać tej prawniczki SJW jest strasznie mdła i jednowymiarowa).

Ale ogólnie byłem wciągnięty, jest brudno, jest autentycznie, jest dobrze aktorsko, są niezłe dialogi. Warto sprawdzić.

Opublikowano

Finał 8-ego sezonu ,,R&M" za mną. Tak jak wyżej pisałem, że forma troszku na przestrzeni sezonu w tej serii, ot no.8 utykała, tak odcinek 10-ty ją z deczka zrehabilitował. Ogólnie ten cykl wyniósł jakość fantastyczno-naukową serialu na ten sam ton jakości w fabule i grafice tytułu z serii 3, 4 i 5, a także z sezonu no.7, który okazał się dla mnie ,,regeneracją" starego dobrego Ricka i Morty'ego. I szczerze: niesamowita jest ta nonszalancja twórców, ta ich umiejętność tworzenia plastycznych światów dzięki plastycznej i mocno ewoluującej wyobraźni, a to widać w abstrakcyjnych pomysłach na fabułę i samej ,,kresce". xD... Całe 8 sezonów Ricka i Morty'ego ocenię na: 9/10.

Opublikowano

O, Bunkerowi w końcu udało się usunąć tatuaże.

Opublikowano
12 godzin temu, messer88 napisał(a):

od twórców Mare z Easttown + Mark Ruffalo, może być niezłe

Dobrze sie zapowiada. Mare z Easttown to bylo solidne 8/10, a Mark Ruffalo w miniserialu To wiem na pewno po prostu wymiatał. Bardzo polecam jak ktos nie wiedzial, mocny dramat, również HBO oczywiście.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na medyczne zawiłości! ,,Ostry Dyżur" i te całe inne ,,Chicago Med" mogą pozazdrościć jakości realizacji i pomysłu na rzetelne oddanie 1h czasu pracy oddziału ratunkowego szpitala w 1h odcinku serialu. A to mamy w ,,The Pitt"! I weź tu czekaj na s02 do stycznia czy lutego! xD Krótka i ciekawa teaserkowa zapowiedź!