Opublikowano 27 maja27 maj Po udanym, ocenionym na: 8,5/10, watchingu serialu ,,true-crime", który zrobił na mnie solidne wrażenie (naprawdę polecam!), "The Cabin in The Woods", ponownie wziąłem się za jakieś ,,maxowskie" dokumenty, czy raczej reportaże śledcze z motywem kryminalnym etc. Dziwny traf sprawił, że natrafiłem na: ,,McMiliony", mini-serial z 2020 roku' jestem po 2 odcinku z bodaj 6, i jestem dość zadowolony, aby dalej kontynuować tą mini-serię. Wątek przekrętu loterii McDonalda... to tylko w tej produkcji początek ,,zasranego gówna", którego naważyło nie tylko kilku no-name'ów, ale również ,,góra" z wysokich stanowisk McDonalda. Nieźle... :) 5 godzin temu, Donatello1991 napisał(a):Ryje jak z reklamy czokapik.Idylliczne mordy, faktycznie jak z jakiegoś show Disney XD... Nawet tego serialu o HP tknąć nie zamierzam.
Opublikowano 25 lipca25 lip 8-my sezon ,,Rick and Morty" - za nami bodaj 9 odcinków; oglądnałem ,,wszyćkie, Łej Pany, wszyćkie", i według mnie to taka... jakby czarna owieczka w - że tak to ujmę... podziemiu seriali dla ,,dorosłych i świadomych tego, co się ogląda widzów". Nie wiem właściwie, co do końca mi w owym 8-mym cyklu ,,Rickomortozy" nie pasuje, jak i co mi pasuje. To jest dziwne uczucie, bo sam sezon jest krutacko nierówny, zawodzi Jerry, czasami Morty jest jak wrzód na dupie. Rick to wciąż Rick, proste - ten fantastyczny, nieokrzesany, dziwaczny naukowy dziadyga, który sporo ciężaru odpowiedzialności i tak dźwiga na swoich barkach, i który zawsze jest taki sam; dla mnie Rick trzyma to Uniwersum w ryzach. Najgorsze były sezony 5 i 6; 7-ma seria to dla ,,R&M" takie ,,przebudzenie Mocy": było świetnie, a w 8-mym cyklu jest równie nieźle, ale czasami tylko forma niepotrzebnie ,,utyka" i jest niepewna. Ocenię pierwsze 9 odcinków 8-ego sezonu ,,R&M" z MAXa na: 7/10.
Opublikowano 31 lipca31 lip Nadrobiłem We Own This City, znany lepiej, jako "nowy serial kolesia od The Wire". No i czuć tutaj trochę tamtego ducha, raz, że tematyka z grubsza zbliżona (przestępczość w Baltimore, zepsucie systemowe, rasizm i nadużycia władzy), dwa, że pełno tu cameo (ale też większych ról) aktorów znanych z tamtej serii. Żeby było ciekawiej (a dowiedziałem się o tym przy ostatnim odcinku), historia jest oparta na faktach i bohaterowie grają autentyczne postacie: w rolach głównych członkowie skorumpowanej jednostki policyjnej, której przewodzi Jon Bernthal (nie odmawiam gościowi talentu, ale zwyczajnie go nie lubię jako aktora, może to kwestia gęby, może specyficznej maniery i sposobu wypowiadania się, no po prostu mnie drażni, w czymkolwiek go widzę).W skrócie: niezłe, ale raz, że krótkie (6 odcinków po godzinę każdy), dwa, że opieranie się na prawdziwych wydarzeniach ograniczyło kreatywność, trzy, że trochę przekombinowano z formą: przeskoki czasowe są mocno chaotyczne, pokazywanie akcji nagle z jakichś kamer w pomieszczeniu nie ma głębszego sensu, poza zabawą wizualną, a bohaterowie, liczba nazwisk i ksywek, szczególnie na początku, może przytłoczyć, w czym nie pomaga to, że początkowo niczym specjalnie się nie wyróżniają i niektórych ciężko od siebie odróżnić xD. Kolejna sprawa, to polityczne zaangażowanie, które z racji tematyki rzecz jasna było nie od uniknięcia, ale momentami robi się trochę mało subtelne i zwyczajnie drażni (cała postać tej prawniczki SJW jest strasznie mdła i jednowymiarowa). Ale ogólnie byłem wciągnięty, jest brudno, jest autentycznie, jest dobrze aktorsko, są niezłe dialogi. Warto sprawdzić.
Opublikowano 31 lipca31 lip Finał 8-ego sezonu ,,R&M" za mną. Tak jak wyżej pisałem, że forma troszku na przestrzeni sezonu w tej serii, ot no.8 utykała, tak odcinek 10-ty ją z deczka zrehabilitował. Ogólnie ten cykl wyniósł jakość fantastyczno-naukową serialu na ten sam ton jakości w fabule i grafice tytułu z serii 3, 4 i 5, a także z sezonu no.7, który okazał się dla mnie ,,regeneracją" starego dobrego Ricka i Morty'ego. I szczerze: niesamowita jest ta nonszalancja twórców, ta ich umiejętność tworzenia plastycznych światów dzięki plastycznej i mocno ewoluującej wyobraźni, a to widać w abstrakcyjnych pomysłach na fabułę i samej ,,kresce". xD... Całe 8 sezonów Ricka i Morty'ego ocenię na: 9/10.
Opublikowano 13 sierpnia13 sie 12 godzin temu, messer88 napisał(a):od twórców Mare z Easttown + Mark Ruffalo, może być niezłeDobrze sie zapowiada. Mare z Easttown to bylo solidne 8/10, a Mark Ruffalo w miniserialu To wiem na pewno po prostu wymiatał. Bardzo polecam jak ktos nie wiedzial, mocny dramat, również HBO oczywiście.
Opublikowano 22 sierpnia22 sie Na medyczne zawiłości! ,,Ostry Dyżur" i te całe inne ,,Chicago Med" mogą pozazdrościć jakości realizacji i pomysłu na rzetelne oddanie 1h czasu pracy oddziału ratunkowego szpitala w 1h odcinku serialu. A to mamy w ,,The Pitt"! I weź tu czekaj na s02 do stycznia czy lutego! xD Krótka i ciekawa teaserkowa zapowiedź!
Opublikowano 24 sierpnia24 sie Pierwszy odcinek 2 sezonu Peacemakera też obejrzany i już by się chciało kolejny obejrzeć z powodu końcówki. Bo reszta jest taka sobie.
Opublikowano niedziela o 15:472 dni Deadwood i Oz znikają z maxa z końcem września :/ Trzy billboardy za Ebbing, Missourijeszcze ten film jak ktoś nie widział to bdb
Opublikowano wczoraj o 16:51 1 dzień Nagroda Emmy wleciała Cristin Milioti za rolę w Pingwinie, zasłużona
Opublikowano wczoraj o 17:05 1 dzień W dniu 14.09.2025 o 17:47, messer33 napisał(a):Deadwood i Oz znikają z maxa z końcem września :/Trzy billboardy za Ebbing, Missourijeszcze ten film jak ktoś nie widział to bdbAleż szkoda tego Deawood. Jedno ze szczytowych osiągnięć HBO, ale chyba nie wyrobię z powtórką. Oby The Wire nie tykali, bo rzecz święta.
Opublikowano wczoraj o 17:59 1 dzień W dniu 14.09.2025 o 17:47, messer33 napisał(a):Deadwood i Oz znikają z maxa z końcem września :/Trzy billboardy za Ebbing, Missourijeszcze ten film jak ktoś nie widział to bdbPierdolnięci tam w tym HBO.Dobrze, że oba seriale mam też spiracone lata temu i tak sobie leżą na dysku external hdd.
Opublikowano wczoraj o 18:40 1 dzień Ciekawe czemu usuwają, skoro to ich seriale? Co oni wymyślili? Może jakieś lepsze wersje wrzucą?
Opublikowano wczoraj o 19:58 1 dzień Godzinę temu, Faka napisał(a):Ciekawe czemu usuwają, skoro to ich seriale? Co oni wymyślili? Może jakieś lepsze wersje wrzucą?panie, oni już wyrzucili tonę swojego dobrego kontentu. chwdLogice, to ich motto. Deadwood na Showtime jest jakby co.
Opublikowano wczoraj o 20:27 1 dzień Najlepsza wersja Deadwood i tak jest na piratebay z dobrymi napisami z napiprojekt, bo te oficjalne od HBO są zbyt ugrzecznione.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 5 godzin temu, Faka napisał(a):Ciekawe czemu usuwają, skoro to ich seriale? Co oni wymyślili? Może jakieś lepsze wersje wrzucą?Prawdopodobnie posiadają tylko licencję na serial, a nie prawa autorskie, za które muszą płacić co jakiś czas.