Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Dziwna sytuacja mi się dziś przytrafiła. Dwa telefony, oba po Wifi 5ghz i na jednym ciągle wyskakiwało, że może być problem z internetem i był (speed test ping20, 300/30)  a drugi wszystko hulało (speed test ping 12, 400/25). Chciałem z mojego Samsunga galaxy a8 zrobić xcloud machine a tu taki psikus. Telefon może nie jest pierwszej świeżości, ale złom to nie jest. Po formacie, zaktualizowany i nic innego prócz apki gamepassa i Xbox nie instalowałem tak więc powinno banglać. Na op7t xcloud działa. Tak więc z tego by wynikało, że moc telefonu też jest ważna. Co o tym myślicie?

• Odpowiedzi 969
  • Wyświetleń 95,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• MaZZeo
    MaZZeo

zgodnie z tą maksymą postanowiłem sprawdzić w końcu co i jak z tą chmurą i czy rzeczywiście to realna opcja na granie na WSZYSTKIM   stało się to przy okazji kupna routera z wifi 6, bo zaczę

• creatinfreak
    creatinfreak

Testuję sobie to i powiem szczerze jestem bardzo miło zaskoczony bo to działa. Z problemów to jak większość uświadczyłem rwanie dźwięku w Forza i lekkie artefakty. Lag lekki jest ale o dziwo da się gr

• ciebie tez powinni najpierw przetestowac zanim wypuscili na rynek   na szczęście ms robi lepsze produkty

Opublikowano
24 minuty temu, creatinfreak napisał:

Dziwna sytuacja mi się dziś przytrafiła. Dwa telefony, oba po Wifi 5ghz i na jednym ciągle wyskakiwało, że może być problem z internetem i był (speed test ping20, 300/30)  a drugi wszystko hulało (speed test ping 12, 400/25). Chciałem z mojego Samsunga galaxy a8 zrobić xcloud machine a tu taki psikus. Telefon może nie jest pierwszej świeżości, ale złom to nie jest. Po formacie, zaktualizowany i nic innego prócz apki gamepassa i Xbox nie instalowałem tak więc powinno banglać. Na op7t xcloud działa. Tak więc z tego by wynikało, że moc telefonu też jest ważna. Co o tym myślicie?

Może po prostu telefon jestsłaby na tyle ze z samą apką sobie nie radzi?

Opublikowano

No a jak to u Was chodzi i w jakich grach? U mnie kicha na Moto One Vision. Tnie się. Mam 5Ghz od niedawna ale net w domu 300Mb i 40 upload. Za mało?

Opublikowano

Wczoraj dalej testowałem i no jednak jedyna opcja pograć mobilnie to switch. Mimo dobrego neta nie zawsze to działa idealnie. Jednak co konsola to konsola.

Jak komuś chodzi dobrze to polecam Razer misji. Wygodne, lag wyczuwalnie mniejszy niż na padzie po bt.

IMG_20201218_151500.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak w apce wyfiltrować gry które działają w XCludzie... Na głównym ekranie można zaznaczyć konsola/pc/chmura, ale w tej ostatniej jak dam pokaż wszystkie to tylko 10 tytułów pokazuje.

Znalazłem w pełnej bibliotece w filtrach Play Anywhere - tototo? Niby znalazłem tam znacznie więcej tytułów, ale imo to dziwne, bo niejasne.

Dostałem na święta uchwyt do pada i zauważyłem że na Huawei P20 żony chodzi znacznie lepiej ta chmura. Moja Motka OneVision chyba nie daje rady :/

W co gracie w chmurze co nie jest zbyt dynamiczne na Chmurę?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Apka na pc coraz bliżej, wg Brada wyjdzie już na wiosne 

Opublikowano

Wszystko będzie odpalane przez przeglądarkę, więc ominą restrykcje apple, ale może to też backdoor do gamepassa na... playstation i switchu.

Opublikowano

Switch nie ma przeglądarki

hqdefault.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Apka na pc coraz bliżej, wg Brada wyjdzie już na wiosne 

Dawać mnie to już. :banderas: 

Opublikowano

PS5 ma ukrytą, Microsoft mógłby w Minecrafcie choćby wymusić do niej dostęp, ale chyba raczej tego nie zrobią. xD

Opublikowano

Jakiś czasem temu wykupiłem za 4 zł gpu na 3 miechy aby właśnie potestować granie w chmurce i wytrzymałem 20 min. Niestety to dalej syf na który szkoda czasu.

Opublikowano

na czym grałeś i z jakiej sieci korzystałeś?

Opublikowano

Na telefonie i oczywiście warunki jakie podają na stronie zostały spełnione. Artefakty, zerwane połączenia, lag. Masakra. Może w 2030 nabierze to więcej sensu.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

Ja grałem na słabym necie w 2,4ghz i nawet dało się pograć. Na jakimś normalnym łączu i 5ghz jest pewnie bardzo spoko.

Opublikowano
1 minutę temu, PanKamil napisał:

Na telefonie i oczywiście warunki jakie podają na stronie zostały spełnione. Artefakty, zerwane połączenia, lag. Masakra. Może w 2030 nabierze to więcej sensu.

grałeś korzystając z LTE czy Wifi? 2,4ghz czy 5ghz?

z własnego doświadczenia mogę powiedzieć bo też mam problem artefaktami i lagami że u mnie to kwestia słabszego telefonu, który nie obsługuje wifi 5ghz, nawet na LTE gra się o wiele lepiej.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

grałeś korzystając z LTE czy Wifi? 2,4ghz czy 5ghz?

z własnego doświadczenia mogę powiedzieć bo też mam problem artefaktami i lagami że u mnie to kwestia słabszego telefonu, który nie obsługuje wifi 5ghz, nawet na LTE gra się o wiele lepiej.

Wifi nie mam pojęcia jakie bo nigdy nie miałem potrzeby się tym interesowac.  Na lte to samo tylko w bonusie pakiet znika w niemiłosiernym tempie xd Co do telefonu to myślałem, że idea grania na każdym sprzęcie to znaczy, że na każdym sprzęcie. tel to Galaxy A51. Chmura to dalej utopia i granie które brzmi dobrze tylko i wyłącznie w teorii.

Opublikowano
7 minut temu, PanKamil napisał:

Chmura to dalej utopia i granie które brzmi dobrze tylko i wyłącznie w teorii.

xd odważna teoria

"mi nie działa więc to syf i utopia"

Opublikowano

A co mam napisać? Sumienie nie pozwala mi tego polecać. Ludzie kłócą się o milisekundy inputlag w tv a gdyby zagrali w chmurze to by za głowę się złapali. Nie wyobrażam sobie jednak abym miał przejść halo czy gearsy w takich warunkach.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

no to napisz że u ciebie słabo działa, a nie nazywasz całą technologie utopią i syfem xd

Ja co prawda mało grałem w chmurze, ale zdarzyło mi się przechodzić całe misje w Halo i grało się ok (porównałem to do grania na tv z wyłączonym trybem gry więc input lag był wyczuwalny ale jeszcze akceptowalny, ale tak jak mówiłem grałem na lte)

Opublikowano

Polecam sprawdzić Geforce Now jeśli ktoś nie wierzy w chmurę :lapka:

Opublikowano

rrzut oka na chmure na PC