Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
26 minut temu, Square napisał:

A TV do ampli optykiem nie możesz podłączyć?

Możesz ale jakość jest gorsza. Beznadziejna decyzja, Sony.

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
3 minuty temu, Figaro napisał:

Jak gorsza? Jest dokładnie taka sama jak z konsoli.

Opublikowano
3 godziny temu, _daras_ napisał:

Czy to prawda, że PS5 nie będzie miało wejścia optycznego? Posiadam słuchawki Turtle Beach 800 i nie zamierzam kupować nowych do PS5, czy będę musiał użyć jakiejś przejściówki?

Jedyne rozwiązanie to konsola>HDMI>tv>optyk>stacja i USB ze stacji pod konsole (jeżeli ps5 będzie kompatybilne z naszymi słuchawkami i będzie działać chat). Większość nowych tv przepuszcza sygnał audio dalej na optyka. Ja mam 800 i 800x pod Xboxa i w dwóch przypadkach klops z podłączeniem słuchawek bez kombinacji. A też jakoś nie uśmiecha mi się kupować nowych.

Opublikowano
W dniu 31.08.2020 o 20:45, kotlet_schabowy napisał:

Zważywszy, że gierki z PS3 (nie mówiąco starszych konsolach, które najlepiej odpalać na CRT) naprawdę marnie wyglądają na telewizorach FHD/4K , to taka wsteczna z podbiciem rozdziałki czy jakimiś innymi efektami podkręcającymi wygląd byłaby świetną sprawą i dla mnie dużym plusem. Tak, nadal grywam na trójce, dwójce i jedynce.

To nieźle wiatr w ciebie zawiewa bo pamiętam jakiś czas temu pisałeś, że co to za problem mieć PS2/3/4 w domu i bez sensu taka wsteczna :usmiech:

Opublikowano

każdy z czasem może pójść po rozum do głowy

Opublikowano
9 godzin temu, Figaro napisał:

Jak może być gorsza jak to cyfrowe źródło dźwięku? XD

Opublikowano

Czy to przez optyk czy HDMI dźwięk jest tej samej jakości. To nie analog. Tak jak kolega wyżej wspomniał.
Podłączałem u siebie i tak czy siak. Nie ma znaczenia.

Opublikowano

Znaczenie jest bo optyk obsługuje dźwięk skompresowany a przez HDMI idzie PCM 7.2.

Opublikowano

No ok ja mam a50, czyli teraz jak będzie update to wystarczy, że podłączę bazę przez USB, a optyk nie będzie potrzebny w następnej konsoli? 

Opublikowano

Nie, na PS5 trzeba kupić adapter pod HDMI, gdzie masz wyjście HDMI + Optyk, do tego musisz mieć ten najnowszy mixamp. Na Xboxie podobno wystarczy tylko update. Ja swoje A50 raczej sprzedam i kupię nową wersję pod PS5 już.

Opublikowano

Ostatnio takie info wyszło

https://konsolowe.info/2020/08/playstation-5-zaoferuje-wi-fi-i-bluetooth-nowej-generacji/

Cytat

PlayStation 5 będzie korzystało z łączności bezprzewodowej Bluetooth w wersji 5.1. Oznacza to, że będzie można podłączyć do konsoli więcej urządzeń, a jednocześnie mieć do czynienia z mniejszymi opóźnieniami niż w przypadku Bluetooth starszej generacji. Co więcej, PS5 zaoferuje wsparcie dla wielu odbiorników dźwiękowych

tu w oryginale

https://sonyreconsidered.com/ps5-offers-next-gen-bluetooth-and-wifi-212e2429800b

Tak więc bym się wstrzymał z wyrokami, bo może być tak że niepotrzebne będą dongle i inne fikołki żeby swoje słuchawki podłączyć

Opublikowano
26 minut temu, Patricko napisał:

Nie, na PS5 trzeba kupić adapter pod HDMI, gdzie masz wyjście HDMI + Optyk, do tego musisz mieć ten najnowszy mixamp. Na Xboxie podobno wystarczy tylko update. Ja swoje A50 raczej sprzedam i kupię nową wersję pod PS5 już.

To po cholere teraz jest ten optyk pod xboxa potrzebny jak po updacie tylko po USB wystarczy? 

Opublikowano

Napisali, że będzie działać, a czy reszta funkcji będzie taka sama? To się okaże. To jest info bezpośrednio od Astro odnośnie tego splittera na hdmi i optyk. Oni jakoś tam współpracują z Microsoftem, więc pewnie znaleźli jakieś obejście, a na Sony mają wyebongo. Czas zresztą pokaże co i jak. Ja i tak mam starą generację A50, więc pakować hajs w nie jeszcze jest dla mnie już mało opłacalne, wolę sprzedać i dołożyć do nowych. Pytanie ile taki konkretny adapter do hdmi będzie kosztować.

Opublikowano
4 minuty temu, Patricko napisał:

Napisali, że będzie działać, a czy reszta funkcji będzie taka sama? To się okaże. To jest info bezpośrednio od Astro odnośnie tego splittera na hdmi i optyk. Oni jakoś tam współpracują z Microsoftem, więc pewnie znaleźli jakieś obejście, a na Sony mają wyebongo. Czas zresztą pokaże co i jak. Ja i tak mam starą generację A50, więc pakować hajs w nie jeszcze jest dla mnie już mało opłacalne, wolę sprzedać i dołożyć do nowych. Pytanie ile taki konkretny adapter do hdmi będzie kosztować.

Właśnie o te funkcje mi chodzi a dokładnie czy ten dźwięk nie będzie stratny, no ale pewnie trzeba będzie zaczekać i samemu sprawdzić. Bez przesady adapter nie będzie droższy niż słuchawki za ponad 1k. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

PS5%20wn%C4%99trzne.jpg

Być może to jakieś spekulacje, ale wygląda to logicznie

Opublikowano

Jak patrzę na te 2 bydlaki to zastanawiam się nad głośnością konsoli ;)

Opublikowano
8 minut temu, lpcl napisał:

Jak patrzę na te 2 bydlaki to zastanawiam się nad głośnością konsoli

Przecież jak właśnie są duże wentylatory to mogą się wolniej obracać (dzięki temu też ciszej), a i tak będą dobrze odprowadzać ciepło. Małe musiałby chodzić na pełnych obrotach przez co byłyby zdecydowanie głośniejsze. 

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Chyba lepiej dwa duże niż jeden mały (czy jak to tam wygląda w PS4), bo mogą pracować ciszej.

Opublikowano

Zaraz się znowu okaże, że Sony nie umie w chłodzenie.

Opublikowano
8 minut temu, MBeniek napisał:

Przecież jak właśnie są duże wentylatory to mogą się wolniej obracać (dzięki temu też ciszej), a i tak będą dobrze odprowadzać ciepło. Małe musiałby chodzić na pełnych obrotach przez co byłyby zdecydowanie głośniejsze. 

Nawet mój xox zrobił się ostatnio dosyć głośny więc albo pasta albo syf w środku więc w przypadku ps5 to różnie może być z tą kulturą pracy :)

Opublikowano

Tam jest napisane, jeżeli dobrze, że rozumiem, że 825GB będzie do wykorzystania przez użytkownika. Czyli może dali 1TB, a 825GB to realne miejsce do użytku. 

Opublikowano

Wątpię, przecież by się jarali wszędzie, że dają 1TB SSD. Nie przepuściliby takiej okazji.

Opublikowano
22 godziny temu, creatinfreak napisał:

Jedyne rozwiązanie to konsola>HDMI>tv>optyk>stacja i USB ze stacji pod konsole

Ja mam PS4 Pro- HDMI- amplituner- HDMI- TV.

Turtle Beach za to z PS4 optykiem do stacji i ze stacji USB do PS4 (notabene fajna sprawa że PS4 automatycznie przełącza wyjście audio po wyłączeniu ampli i włączeniu słuchawek).

Czyli jeśli PS5 nie będzie miało optyka, to muszę stację TB połączyć z TV optykiem i USB z PS5? Nie ma jakiejś przejściówki?