Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie będzie długo trzeba czekać od zapowiedzi i już w przyszłym roku ją dostaniemy.

• Odpowiedzi 25,3 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Ja zdecydowanie wolę jak coś jest zapowiadane najwcześniej rok przed premierą. Śmieszą mnie ogłoszenia w stylu The Elder Scrolls VI, gdzie pokazali teaser 6 lat temu i dalej nic nie wiadomo ;) 

Opublikowano
5 minut temu, jimmy napisał(a):

Ja zdecydowanie wolę jak coś jest zapowiadane najwcześniej rok przed premierą. Śmieszą mnie ogłoszenia w stylu The Elder Scrolls VI, gdzie pokazali teaser 6 lat temu i dalej nic nie wiadomo ;) 

Tak masz rację bo takie zapowiadanie gier 5 lat wcześniej też lipa. Ale takie Sony powinno mieć tak poukładane gry i ich wydawanie, że 2 razy w roku powinna jakaś solidna pozycja wpadać od nich bo mają tych studio trochę plus multiplatformy, a jak to wygląda w praktyce widzimy w tym roku. Co prawda wpadł Stellar i Ronin, ale to jednak gry nie dla każdego.

Opublikowano
1 godzinę temu, mario10 napisał(a):

Co prawda wpadł Stellar i Ronin, ale to jednak gry nie dla każdego.

A jaki tytuł jest dla każdego? W tym roku ma chyba jeszcze być Wolverine, ale fakt, od swoich studiów to cienko w tym roku się szykuje ogólnie.

Opublikowano
10 minut temu, Square napisał(a):

W tym roku ma chyba jeszcze być Wolverine, ale fakt, od swoich studiów to cienko w tym roku się szykuje ogólnie.

Wolverine nie wyjdzie w tym roku

Opublikowano

Przed Wolverinem jeszcze Venom ma wyjść ale to też dopiero w przyszłym roku. Ze studiów wewnętrznych to może coś od Bluepoint na premierę PS5 Pro żeby pokazać graficzkę? No i w tym roku powinny być zapowiedzi od Bend (ponad 5 lat od wydania Days Gone) i Sucker Punch (prawie 4 lata). Jak żadne z tych studiów nie zapowie gry z datą wydania na przyszły rok to słabo bo wyjdzie że jedną grę lepią przez całą generację.

Opublikowano
Godzinę temu, Square napisał(a):

A jaki tytuł jest dla każdego? W tym roku ma chyba jeszcze być Wolverine, ale fakt, od swoich studiów to cienko w tym roku się szykuje ogólnie.

Chodzi mi o takie tytułu bardziej znane większości nawet niedzielnym graczom. Nie wiem,ale z większości ziomków mało kto grał w Ronina czy Stellara.
Tak czy inaczej jest bieda.

Opublikowano

Sony powiedziało że dopiero po kwietniu 2025 coś się ruszy z większymi tytułami od nich. Wtedy wyjdzie pewnie Wolverine i Death Stranding 2, a w 2026 r. możliwe że wyjdą gry od Sucker Punch (Ghost of Thusima 2) i inne.

Na ten rok mają jeszcze Concord i Astro bota, być może wyjdzie też ten długo plotkowany remake/renaster pierwszego Horizona i Gravity Rush 2.

Z latami 2017-2020 nie ma porównywać, ale coś tam wychodzi i każdy coś tam dla siebie znajdzie. 

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał(a):

Sony powiedziało że dopiero po kwietniu 2025 coś się ruszy z większymi tytułami od nich.

Z kontynuacjami dużych istniejących IP z tego co pamiętam.

Opublikowano
9 minut temu, Square napisał(a):

Z kontynuacjami dużych istniejących IP z tego co pamiętam.

tak, te duże tytuły na 2025 to będą kontynuacje znanych IP.

W międzyczasie będą przecież nowe IP AAA jak Concord, ale chyba nie o tego typu gry chodziło mario10

Opublikowano

Czyli pewnie jutro zapowiedź 

Opublikowano

Kolejny wyłom od tego czego nie będą wydawać na PC albo nie będą wydawać day one na PC ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał(a):

Zobaczymy co to będzie.

A tego nie robi jak wszystkich Lego Traveller's Tales? Jak tak to wiadomo czego się spodziewać.

Opublikowano

W gry LEGO grałem tylko w jakieś dema, ale bardziej mi chodzi czy to coś nowego czy powtórka np HZD, a takie ploty też widziałem.

Opublikowano

Eh, z całym szacunkiem dla Sony które póki co było,jest i wydaje się że ciągle będzie dla mnie numero uno jeśli chodzi o gaming ale całe huczne zapowiedzi i jaranko jakimś crossem aloyki z lego mnie zwyczajnie prdolą w momencie kiedy tyle perełek z przeszłości nie doczekało się nowych rozdań. O nowych IP nawet nie wspominam bo bo to już temat który dotyczy całej obsranej branży. 

Opublikowano

Ciekawe czy te plotki o remaku czy remasterze jedynki to prawda - imo niepotrzebne marnotrawstwo zasobow i czasu SIE.

Opublikowano

Dokładnie. Na tę markę szkoda czyjegokolwiek zachodu. 

Opublikowano

"Call of Duty: Black Ops 6" - gra, której na Ps5 czy PS4 kompletnie się nie spodziewałem; chodzi o to, że kompletnie zapomniałem, że tytuł z tej serii zadebiutuje jeszcze w tym roku. I że twórcy nie szczędzili tu niczego: sposób graficznej realizacji i tworzenia świata przedstawionego to w tym przypadku jakaś cholerna ,,dolina niesamowitości"! Bardzo, ale to bardzo przypadł mi do gustu styl graficzny i technologie tu zastosowane. Fabuła na Single'a: ok, mechanika rozgrywki wydaje się być mega dopracowana! I nie będzie ty przesytu. Czuję, że to będzie udana pozycja na mega gierkowanie na singlu i multi.! Damn it!

Czekam nieziemsko!

https://youtu.be/oyZY_BiTmd8?si=YOmjqOfQeKqY9OXq

P.S. Oczywiście wersja Gold/Ultimate etc. do Black Ops 6, będzie kosztować, jak poniżej:

image.thumb.png.4c9f47cba471f5c3afe1cb55e1db1da9.png

Opublikowano

Nowe gierki z PS2 wpadły do emulacji na PS Store i wygląda to całkiem nieźle. Zdecydowanie bliżej temu do HD Remasterów z PS3 aniżeli mocno poszarpanych krawędziowo oryginałów z PS2. Gierki można pobierać w wersji PS4 albo PS5 i mają wsparcie trofeów.

Łudzę się, że kiedyś wrzucą Silent Hill 2 i człowiek nie będzie musiał babrać się w HD Collection.

Opublikowano

Najpierw niech zrobią update już dostępnych tytułów bo nawet nie ma opcji przełączenia z PAL na NTSC i część gier lata w 25 FPSach co wygląda tragicznie i powoduje u mnie odruch wymiotny.