Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 25,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Niestety nie i też nad tym ubolewam. Możesz tylko w bibliotece sobie jakieś foldery porobić ale w głównym menu wszystko w sznureczku.

Opublikowano

Kurde szkoda bo jak naściagam milion małych gierek to menu się zapcha i weź wtedy szukaj. No i ilość motywów animowanych jest śmiesznie mała. Dobrze że z Tsushimy jest fajny.

Opublikowano
Teraz, Plugawy napisał(a):

Kurde szkoda bo jak naściagam milio małych gierek to menu się zapcha i weź wtedy szukaj.

Bez przesady, ze dwie/trzy pierwsze litery tytuły gry w wyszukiwarce... Tak, wciąż foldery spoko i przydałyby się, ale aż takiego dramtu nie ma.

Opublikowano

No to macie foldery w bibliotece. Na ekranie głównym jest chyba 10 ostatnich tytułów.

Opublikowano
W dniu 1.01.2026 o 14:00, Square napisał(a):

No to macie foldery w bibliotece. Na ekranie głównym jest chyba 10 ostatnich tytułów.

W bibliotece widzę że moge zrobić foldery dla posiadanych gier, ale dla zainstalowanych już nie a właśnie o to mi chodzi. Powinno być na odwrót. I dlaczego mogę pobierać jednocześnie tylko jedną grę? XD puszczam transfer jednej to druga się pauzuje.

Opublikowano

To sobie wrzuć do folderu tylko zainstalowane? Tam masz sortowanie po kolejności użycia.

No chyba logicznie jest ściągnąć najpierw jeden tytuł, potem kolejny? Chyba, że masz tak dojebany internet, że nie leci pełnym łączem? Nie wiem.

Opublikowano

10k? Nawet nie pierwsza 50ka platyniarzy.

Opublikowano
20 minut temu, czarek250885 napisał(a):

Znalezione przypadkiem na x-ie. Nie wiem czy to możliwe w pojedynkę i ile czasu zajęło, ale to wykracza poza moją wyobraźnię.

Screenshot_20260104_201322_X.jpg

https://psnprofiles.com/leaderboard/all?page=1&h=RobThanatos#RobThanatos

psn profiles nigdy nie widziales? Pierwszy tysiąc ludzi worldwide to takie gagadki platyniarskie.

Opublikowano

W ogóle nie robi to na mnie wrażenia, raczej wzbudza uśmiech politowania. To już bardziej "cenię" profil takiego @Josh, gdzie są po prostu same "normalne", dobre gry, bez żadnego gówna. Nawet nie wszystkie dobre gry, które łatwo splatynować, a takie, w które on sam lubi przede wszystkim grać, a później platynować. Trochę ocd, bo widać też, że nie zaczyna tam gier, których nie planuje wymaksować, no ale nie zalewa statystyk gównem dla samych cyferek. Gdybym bawił się w platyny, to na pewno bardziej w tę stronę, niż dla suchych cyferek. Samo to, że przeglądałem jego profil i zatrzymałem się na chwilę, przeglądając listę w całości coś znaczy, bo raczej tego nie robię, nie interesują mnie za bardzo cudze trofea. Nie chcę złośliwie rzucać ksywami z forum, ale jak wszedłem na jeden z profili z ciekawości, to po zobaczeniu trzech wymaksowanych gówno-gierek po prostu nie chciało mi się dalej przeglądać, bo co w tym interesującego.

Brzmi to trochę tak, jakbym robił e-loda Joshowi, ale ja naprawdę nie śledzę cudzych profili i od święta coś takiego się zdarzy, bo na przykład zobaczę post w temacie dot. konkretnej gry. Jego profil sprawdziłem z ciekawości, bo kiedyś chyba pisał coś o tych łatwych platynach.

Opublikowano

Jak kogoś stać, to nie tak źle.

No image preview

PlayStation 5 Legitimate Games

Platinum Game Services
Opublikowano

Niektóre zestawy nieźle wywindowane, i to takie nie trudne z pozoru, ale wymagające jakiegoś grindu.

Opublikowano

No tak, ale nawet gry nie musisz kupować, bo przecież kto by tam grał, liczy się komplet w profilu.

Opublikowano
42 minutes ago, krzysiek923 said:

Jak kogoś stać, to nie tak źle.

No image preview

PlayStation 5 Legitimate Games

Platinum Game Services

Nie chodzi o pieniądze tylko marnowanie czasu i podporządkowywanie sobie życia zdobywaniu platyn.

Opublikowano

Za grę musisz zapłacić. Nie wydaje mi się aby mieli z tego jakiś większy utarg, ale w sumie nie byłbym zaskoczony.

Opublikowano

No przecież dlatego to wrzuciłem - jak masz pieniądze, to nie musisz marnować czasu i podporządkowywać życia zdobywaniu platyn, tylko kupujesz ten wątpliwy PRESTIŻ, jak jakieś znaczki do klasera, czy monety.

3 minuty temu, Square napisał(a):

Za grę musisz zapłacić.

Zrzut ekranu 2026-01-04 215743.png

Zrzut ekranu 2026-01-04 215238.pngZrzut ekranu 2026-01-04 215259.pngZrzut ekranu 2026-01-04 215313.png

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

Ok, nie wchodziłem w FAQ, jedynie widziałem przy tytułach, że cena nie uwzględnia gry.

W sumie ludzie od zawsze płacą innym za zdobywanie jakichś rzeczy (np. obrazy czy inne pierdoły), więc nie ma się co dziwić, że jest opcja i na wirtualne trofea.

Opublikowano

Q: Do you offer discounts?
Yes! We offer a loyalty scheme:

• Register an account to earn loyalty points with every order.

• Redeem your points for 5% or 10% discount vouchers on future purchases.

Można kupić customowo konkretne trofeum/trofea. Albo platyny z gier PS3, gdzie zamknięto serwery, dodatkowo wybierając czasy ich odblokowania, żeby zminimalizować ryzyko bana. Jak nie chcesz ryzykować, to płacisz za legitne splatynowanie gry za ciebie poprzez granie w grę. https://platinumgameservices.co.uk/pages/custom-timestamps

Pomysł na serwis i wykonanie konkretnie przemyślane. Nie wiem, ile na tym zarabiają (stawiam, że jednak całkiem dobry biznes), ale jakie to ma znaczenie? Jak wpada dodatkowa fucha, to dorabiają sobie.

Tak że... No grajcie dla siebie i dla własnej satysfakcji, nie ma sensu kopać się z koniem.

Opublikowano

Ciekawe jak oszukują z datą, na truechievements od razu lądujesz na jakiejś czarnej liście jak wbijesz aczika w grze z wyłączonymi serwerami. Samo płacenie za trofiki oczywiście czysty debilizm. Jak się katuje w jakiejś grze dla osiągnięcia to tylko, żeby sobie coś udowodnić i zaspokoić swoje OCD. Komu mam się tym chwalić? Przecież normalni ludzie mają to w dupie.

Opublikowano
10 godzin temu, Chewie napisał(a):

Ciekawe jak oszukują z datą, na truechievements od razu lądujesz na jakiejś czarnej liście jak wbijesz aczika w grze z wyłączonymi serwerami. Samo płacenie za trofiki oczywiście czysty debilizm. Jak się katuje w jakiejś grze dla osiągnięcia to tylko, żeby sobie coś udowodnić i zaspokoić swoje OCD. Komu mam się tym chwalić? Przecież normalni ludzie mają to w dupie.

Różne są powody do robienia 100%. Ja platynuje tylko gry, które mnie nie męczą po zakończeniu i replaybiliti jest spore lub jest to open world gdzie zbieractwo/side questy są dobrze zrobione poza main questem. Ludzie się zbierają na disco nawet takiego psnprofiles i sobie wirtualne "high=five" zbijają jak ktoś wbije kolejną platynkę. Każdy traktuję trofea trochę inaczej. Niektórzy jak widać jako serious business, że są za to nawet zapłacić.

Opublikowano

Jestem fanem systemów trofeów oraz osiągnięć i brakuje mi tego rozwiązania na konsolach Nintendo, ale zabawa w ilość platyn czy gamerscore straciła dla mnie sens od kiedy na konsolach zagościły śmieciowe budżetowe gry ze sklepików online.