Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad wyborem nowego telewizora, i w grę wchodzą trzy modele:

LG 47 LA620

Samsung UE 46F6100

Samsung UE 46F6320

Który z nich wybrać? Główne zastosowanie to XOne i PS4, plus filmy odtwarzane z dysku i od czasu do czasu sport w tv. Proszę znawców tematu o poradę.

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad wyborem nowego telewizora, i w grę wchodzą trzy modele:

LG 47 LA620

Samsung UE 46F6100

Samsung UE 46F6320

Który z nich wybrać? Główne zastosowanie to XOne i PS4, plus filmy odtwarzane z dysku i od czasu do czasu sport w tv. Proszę znawców tematu o poradę.

ja mam  F6320 tyle, że 40. Polecam na prawdę ten TV. Jak masz jakieś konkretne pytania to wal :)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź chris85.

Jakie formaty plików video odtwarza ten Samsung? Jak sprawdza się w czasie oglądania sportu, szczególnie mam na myśli piłkę nożną? I co możesz powiedzieć o trybie 3D ( o ile się orientuję, to w tym Samsungu jest tryb aktywny)? Nigdy mnie jakoś nie ciągnęło do oglądania filmów w 3D, ale może warto spróbować?

Opublikowano

Panowie a mi ktoś by pomógł?

szukam TV LED tylko pod PS4, cena 2500-3000zł, 50"  dostane coś rozsądnego?

podajcie jakieś modele

czytając kilka ostatnich stron dowiedziałem sie, że nie każde modele gdzie pisze 100Hz natywnie mają 100Hz, czasami jest to po prstu 50Hz i mozę wystąpić input lag

chciałbym tego uniknąć, napewno jest tu paru specjalistó

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź chris85.

Jakie formaty plików video odtwarza ten Samsung? Jak sprawdza się w czasie oglądania sportu, szczególnie mam na myśli piłkę nożną? I co możesz powiedzieć o trybie 3D ( o ile się orientuję, to w tym Samsungu jest tryb aktywny)? Nigdy mnie jakoś nie ciągnęło do oglądania filmów w 3D, ale może warto spróbować?

No właśnie, sam zadawałem te pytania o 3D czy warto itd. Jasne, że warto. Filmy ogląda się super, lepiej niż w kinie. 3D jest aktywne.  Ten TV jedyne czego nie odtwarza to ISO :D  wszystkie formaty lecą jak złoto, nawet ponoć te z kamer sony. Ja na stałe mam wpięty dysk USB, telewizor ma nawet dedykowany port o większej mocy, specjalnie na dyski. Oczywiście nagrywa na pendrive, mecze ogląda mi się bardzo dobrze. Komunikacja z moim telefonem samsunga też bez zarzutu ( Youtube wymiata) :)

Opublikowano

Przekonałeś mnie do Samsunga, w poniedziałek kupuję. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.

Opublikowano

Już go oglądałem, ale wciąż nie miałem pewności czy LG, czy też Samsung :yes:

Opublikowano

Panowie a mi ktoś by pomógł?

szukam TV LED tylko pod PS4, cena 2500-3000zł, 50"  dostane coś rozsądnego?

podajcie jakieś modele

czytając kilka ostatnich stron dowiedziałem sie, że nie każde modele gdzie pisze 100Hz natywnie mają 100Hz, czasami jest to po prstu 50Hz i mozę wystąpić input lag

chciałbym tego uniknąć, napewno jest tu paru specjalistó

pomoże ktoś?

Opublikowano

Do grania najlepsze sa telewizory Sony seria w6 z 2013 była / jest tania, bardzo mały input lag, super czerń i ogolnie lux,

To samo tyczy sie modeli z 2014r tylko numeracja jest inna.

Opublikowano

Z nowymi modelami Sony dokładnie na rok 2014 musisz uważać bo niby to samo oznaczenie a na przykład w 42 calowych tv jest inna matryca niż w 50 calowych. Od takie brzydkie zagranie ze strony Sony 

Opublikowano

Sony KDL-50W656A   2750zł  (wifi, smart,2hdmi, 200hz)

http://allegro.pl/sony-kdl-50w656a-50-led-dvb-c-dvb-s-dvb-t-i4344137567.html

Sony KDL-50W685  3400zł    (wifi, smart,2hdmi, 200hz, 3D)

http://allegro.pl/sony-kdl-50w685-telewizor-led-50-full-hd-200hz-i4306686529.html

SONY KDL-50W805B  3600zł    (wifi, smart,4hdmi, 400hz, 3D)

http://allegro.pl/tv-led-sony-kdl-50w805b-400hz-3d-wi-fi-sklep-i4332221921.html

tutaj naprawde jest 400Hz?

który model? 3D gdybym brał to pasywne, niby nie jest mi potrzebne, ale jeśli jest możliwość to czemu nie

a z Samsunga coś?

nie byłoby taniej i podobnie jakościowo?

nie ukrywam, że zależy mi troche na cenie, to będzie tv tylko pod konsole i czasami coś może obejrzeć

ale priorytet to konsola

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Co do 400Hz jest to po prostu przez algorytm podbijane, i tak jak koledzy zaraz ci polecą to jednak w805 co do Samsunga to się nie wypowiem.

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/testy/telewizory-lcd/sony/test-3d-lcd-led-sony-sony-kdl-50w805b-sony-k-r769

tutaj znalazłem fajny test tego SONY KDL-50W805B, piszą że ma 22 msec, do gier idealny

znalazłem go najtaniej za 3400zł z przesyłką

ale może jakiś tańszy model?

w ogóle dostane rozsądny tv z małym imput lagiem 50" poniżej 3k zł?

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Owszem, 2xHDMI to mało na dzisiejsze czasy.

Do gier najlepsze modele to SONY  

- W655  ma on 2 złącza HDMI (2013r) i

- W705B 4 złącza HDMI (2014r.). 

Model z 2014 roku ma najnizszy input lag spośród WSZYSTKICH telewizorów LED jakie można spotkać na rynku (14ms).

http://hdtvpolska.com/topic/32700-test-lcd-led-sony-kdl-42w705b-sony-kdl-32w705b-sony-kdl-50w705b-w705b-w706b-w705-w706/

Opublikowano

Owszem, 2xHDMI to mało na dzisiejsze czasy.

Do gier najlepsze modele to SONY  

- W655  ma on 2 złącza HDMI (2013r) i

- W705B 4 złącza HDMI (2014r.). 

Model z 2014 roku ma najnizszy input lag spośród WSZYSTKICH telewizorów LED jakie można spotkać na rynku (14ms).

http://hdtvpolska.com/topic/32700-test-lcd-led-sony-kdl-42w705b-sony-kdl-32w705b-sony-kdl-50w705b-w705b-w706b-w705-w706/

Taaa :) 

http://www.hdtv.com.pl/forum/toshiba/109088-toshiba-55-l7453-test-tv-lcd-model-cevo-ze-strefowym-podswietleniem-led-czyli-uczta-dla-oczu.html

Opublikowano

O rzesz w mordę :) teraz doczytałem o grzyba wam chodzi. Jestem pod wielkim wrażeniem 

Ceny:

42 cale- 2999 zł

47 cale- 3799 zł

55 cale- 4999 zł

Ciekawe czy nie ma różnic w zależności od rozmiaru 

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

panowie Samsung 50" input lag ok 20 tylko pod PS4  jakie modele z 3D i bez 3D byscie zaproponowali?  do 3000zł+

i już was nie męcze :P 

co do Sony już wiem

Opublikowano

Ja od 3 miesięcy mam Samsunga 6 serii. Co prawda 40 cali, ale 55 też są. Telewizorem jestem zachwycony. Genialny smart, śliczny obraz, 3D, gram w " trybie gry" może to tylko moja wyobraźnia ale wydaje mi się, że na zwykłym  działają jakoś tak inaczej, nie wiem jak to nazwać. W każdym razie Tv sam przełącza się w tryb gry po uruchomieniu konsoli więc dla mnie to nie problem, a w nim działają idealnie i jest zero laga :P  :)

Ma 43ms opóźnienia, do zera jeszcze daleko ;)

Opublikowano

Wie ktoś jak sie spisuje Samsung ue40f6100  z PS4 ? Pozdrawiam

Jeszcze wypatrzony na amazonie za 599 funta UE40F6800

Edytowane przez Sqtr78

Opublikowano

Póki co wybór pada na Sony 50W805

Ale idealny by był: Sony 50", 3D pasywne, matryca real 100Hz, niski imput lag - znajde w ogóle taki model?

bo szukam dobrze ponad 2h i nic.

Znalazłem tylko 50W685 z 3D pasywnym, ale ponoć ma matryce 50Hz.

Help znajde taki wymarzony model czy odpuścić i nie tracić czasu? :)

Edytowane przez Fanek