Jump to content

XIII

Faka

Recommended Posts

Posted (edited)

Remasterek wchodzi. Graliście kiedyś? No, a ja grałem i było turbofajnie. Coś jakaś nowa moda na cell shading nadejszła. Bordery, a teraz 13-stka.

Edited by Faka
  • Upvote 2
Posted

Grafika swoją drogą, ale siłą XIII było świetne wplecenie komiksu w grę, te cięcia, dymki, kadry w kadrze. Choć obawiam się, że mechanika trochę będzie trącić myszką. 

Posted

Swego czasu gierka stała tylko oprawą, bo strzelanie i drewniany gameplay to max 6+/10. Przeszedłem na GC i w sumie niewiele z tej pozycji pamiętam. Sama komiksowa stylistyka jak widać jakoś się nie przyjęła, nie była zbytnio kopiowana. 

Meh/10

• Upvote 1
Posted

Ło matko, kiedy ja w to grałem. Ale wspominam pozytywnie. Może i by się zagrało jeszcze raz jak cenowo będzie atrakcyjnie.

Posted

Świetna gierka. Mam na pierwszego X'a, ale tak po prawdzie to się zastanawiam nad sensem tego remastera.

XIII jest w stylu komiksowo-cel-shadingowym, więc nawet teraz nie zestarzała się aż tak bardzo, jak inne gry z tej epoki. Chyba że jest to jakiś większy plan na przypomnienie serii i zrobienie kolejnej części.

W każdym razie kto nie grał, to mocno polecam.

• 3 years later...
  • 6 months later...
Posted (edited)

A zgadza się, 13 Września 2022 roku(?) i to ma być taki nowy początek dla gry.

EDIT:

Trochę pograłem i zauważyłem że nie ma osiągnięć spolszczonych i w scenkach zamiast pomiń jest wybierz oraz to co widać w prawym dolnym rogu na zdjęciu tj: wchodzić.

(Wersja gry PS5)

IMG_20230305_094056.jpg

Edited by Kavka