Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 31 minut temu, Basior napisał(a):Ta aula F75 wygląda zacnie. Kusi co prawda pełnoformatowa f108 pro. Sam nie wiem co lepsze... A myszkę nie za miliony monet to co polecacie?Alu87 serię zobacz, mistrzowska klawa.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 godziny temu, iluck85 napisał(a):Ciekawe te podwyżki i ciekawe czy to chwilowe czy na dłużej.Duży rynek, sporo producentów i tak średnio imo to olać żeby się skupić na drogim kompie dla firm. Nie wszyscy się utrzymają na rynku, rynek gier też odczuje.Sporo producentów to znaczy ilu? Samsung i Hynix mają 70% udziału w rynku i już zapowiedzieli, że nie zwiększą produkcji, tylko beda maksymalizować zyski. Trzeci największy gracz wycofał się z rynku detalicznego. Ceny rosną i będą rosnąć. Szybko się to nie zmieni.https://www.pcworld.com/article/2998935/ram-is-so-expensive-samsung-wont-even-sell-it-to-samsung.html
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Sami na rynek wpuszą Chińczyków. DDR5 robią fatalne ale przyzwoite DDR4 teraz mają motywację w inwestowanie w R&D.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 24 minuty temu, Shen napisał(a):Sporo producentów to znaczy ilu? Samsung i Hynix mają 70% udziału w rynku i już zapowiedzieli, że nie zwiększą produkcji, tylko beda maksymalizować zyski. Trzeci największy gracz wycofał się z rynku detalicznego. Ceny rosną i będą rosnąć. Szybko się to nie zmieni.https://www.pcworld.com/article/2998935/ram-is-so-expensive-samsung-wont-even-sell-it-to-samsung.htmlOgólnie wszystkich podzespołów. Nie tylko pamięć RAM. Zara poleca kolejne podwyżki, PC będzie drogim sportem i stracą pozostali producenci bo będzie stagnacja.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 11 minutes ago, iluck85 said:Ogólnie wszystkich podzespołów. Nie tylko pamięć RAM. Zara poleca kolejne podwyżki, PC będzie drogim sportem i stracą pozostali producenci bo będzie stagnacja.Nie tylko PC tylko każda elektronika. Valve ma trochę pecha, że teraz wchodzą ze Steam Machines bo albo cena będzie wysoka, albo będą dopłacać czego raczej nie chcą robić.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Telefony też pewnie ładnie pójdą w górę, nie dość, że podzespoły drogie, to jeszcze ten jebany podatek wchodzi.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, iluck85 napisał(a):Ogólnie wszystkich podzespołów. Nie tylko pamięć RAM. Zara poleca kolejne podwyżki, PC będzie drogim sportem i stracą pozostali producenci bo będzie stagnacja.Nie tylko PC, od konsol po telefony.
Opublikowano 28 minut temu28 min 33 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Nie tylko PC, od konsol po telefony.To czytałem, ale wspomniałem o stricte rynku PC. Jak ceny wystrzelą i inne podzespoły też podskoczą to Zara PC będzie dla burżuazji.
Opublikowano 22 minuty temu22 min 5 minutes ago, iluck85 said:To czytałem, ale wspomniałem o stricte rynku PC.Jak ceny wystrzelą i inne podzespoły też podskoczą to Zara PC będzie dla burżuazji.Obecnie też nie jest to zabawa dla przeciętnego Polaka.
Opublikowano 21 minut temu21 min Pamięci, karty, dyski SSD zdrożeją. Przez następne 2 lata będzie drogo taniejące procki i płyty główne tego nie zrównoważą. Kto zrobił aktualizację sprzętu w 2024 trafił idealnie po drogich podzespołach w czasie pandemii.