Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Elite controller i zmapowanie krzyżaka na łopatki, od zawsze na zawsze.

• Odpowiedzi 7,7 tys.
  • Wyświetleń 681,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano

No taki urok soulsów, nic nie poradzisz. Jest jeszcze sakwa można tam kilka rzeczy umieścić.

Opublikowano

Przytrzymanie dół na d-padzie trochę dłużej zawsze przeskoczy na miksturkę ;)

Opublikowano

Dzięki panowie za rady. @Szermac sprawdzę to )

Szkoda, że jak się nie używa górnego krzyżaka na magię nie można go przypisać. Bo w walce już kilka razy na bossie zginąłem bo nie zdążyłem się uleczyć D

Opublikowano

he he jestem teraz w Nokronie i ogólnie idzie mi spoko, co najwyżej 2-3 podejścia do bossów czy silniejszych przeciwników, a teraz walczę z jakimś rycerzem na wąskiej ścieżce i wyciera mną podłogę jak szmatą, jebaniutki posturę mi zbija szybko i wyprowadza serię ciężkich uderzeń facepalm

Opublikowano

Crucible knight? To warto poćwiczyć parry na nich bo to easy mode tak ich załatwiać jak się poczujesz pewnie z odbijaniem.

Opublikowano

Tak właśnie po kilku próbach zacząłem próbować z parowaniem. Normalnie mam inna tarczę, ale właśnie pobawię się z odbijaniem ciosów. Co prawda da się go ominąć, ale nie muszę go załatwić.

Opublikowano

Trafiłem na bossa, który mnie teraz lekko zatrzymał. Gargulec, dopóki jest jeden to jest spoko walka ale jak już wyskakują dwa to robi się na bogato. Kilka podejść już miałem i na razie nie daję rady. Wydaje mi się, że mało im zabieram energii kataną bo są z kamienia, ale na jakieś bronie cięższe jestem za słaby.
Wracam do podstaw czyli nauka ataków i powolne dzióbanie :)

Opublikowano
35 minut temu, mario10 napisał(a):

Trafiłem na bossa, który mnie teraz lekko zatrzymał. Gargulec, dopóki jest jeden to jest spoko walka ale jak już wyskakują dwa to robi się na bogato. Kilka podejść już miałem i na razie nie daję rady. Wydaje mi się, że mało im zabieram energii kataną bo są z kamienia, ale na jakieś bronie cięższe jestem za słaby.
Wracam do podstaw czyli nauka ataków i powolne dzióbanie :)

Dziwne , bo żeby dostać się do dwóch gargulców, musiałeś pokonać cieższych bossów ;)

Opublikowano
Godzinę temu, mario10 napisał(a):

Wydaje mi się, że mało im zabieram energii kataną bo są z kamienia, ale na jakieś bronie cięższe jestem za słaby.

Zwykła drewniana pałka albo buzdygan będą dobre i napewno możesz ich używać. Możesz sobie ulepszyć nawet, nie żałuj kamieni bo się przyda broń z takim rodzajem obrażeń na później też.

Opublikowano

@AdiCarrion jaki na przykład bo unikam poradników więc nie wiem czy pokonałem )

@messer33 tak właśnie myślałem, że broń muszę zmienić popróbuje zmian.

Opublikowano
3 godziny temu, mario10 napisał(a):

@AdiCarrion jaki na przykład bo unikam poradników więc nie wiem czy pokonałem )

No Radahn :)

Opublikowano

A to on mi poszedł gładko chyba za 3 podejście go załatwiłem z tymi gargulcami się męczę. To nawet ten rycerz na drodze do gargulców mi więcej krwi napsuł )

Opublikowano
W dniu 17.03.2026 o 11:15, mario10 napisał(a):

Zapytam Was z ciekawości. Jak sobie radziliście z przedmiotami podczas walki? W sensie mam na dolnym krzyżaku ustawione butelki leczące, mana i niesamowity eliksir. Ale żeby używać np bomb, które tworzę muszę też tam ustawić ten przedmiot i odkąd się zacząłem bawić w produkcję różnych mikstur robi się to niepraktyczne. Bo czasem jak rzucę np zapalającą bombę w przeciwnika to zanim przeklikam aby znów była butelka to w ferworze walki już zginę. Trochę to niepraktyczne zwłaszcza, że górny krzyżak mam wolny bo nie używam czarów.

Przytrzymanie dpada w górę przez krótką chwilę zawsze ustawia estusy. To taki soulsowy „ficzer” który się przydaje.

Opublikowano

Wydawało mi się, że w dół trzeba przytrzymać.

Dziś przerwa od gargulców, jak jest jeden luzik ale drugi jak się pojawia to mnie załatwiają, ale dam im radę ... może jutro reggie

Opublikowano

Nie dałem rady facepalm

Tak mnie irytuje ten boss, że masakra. Próbowałem wezwać pomoc innego gracza ale nie pojawiają się te złote znaki. Jak wezwałem duchy, kopię siebie, to koleś puszcza truciznę i mój pomagier stoi w tym aż umrze gachigasm.
Mam 70 lvl zmieniałem taktyki, bronie, jak pojawia się drugi to w momencie mnie dojeżdżają jestem pipa i tyle.

Opublikowano

Musisz szybko zabić tego pierwszego, jak nie jesteś w stanie tego zrobić przed pojawieniem się drugiego, to za słaby masz dmg w tej lokacji, doleveluj się, znajdź lepsze bronie i wróć shotgun

Opublikowano

To jest słuszna koncepcja bo zbicie połowy pierwszemu odpala drugiego i później jest więcej uciekania i cudowania niż walki )

Opublikowano

Najpierw wszystko wywalasz w pierwszego i kończysz delikwenta zanim drugi dobiegnie, a potem łatwiutko drugiego myk myk.

Opublikowano

Sęk w tym, że nie jestem w stanie go ubić zanim doleci do mnie drugi. Z ciekawości jakieś filmy na yt oglądnąłem i faktycznie jest jak piszesz dobijają pierwszego zanim doleci drugi, ale u nich ten drugi często trzyma się przez jakiś czas na dystans u mnie w momencie się pojawia przy mnie.

Na razie ich odpuszczam, pójdę gdzieś i podbiję trochę lvl i mam pałkę morning star to ją podbiję w górę i wrócę. Irytujący mega duet.

Opublikowano

Może źle się ustawiasz w walce z tym pierwszym, nie bij go na środku tylko odciągnij pod samo wejście na arenę żeby drugi musiał trochę podbiec.

Opublikowano

Tak też robiłem. Do tej pory szło wszystko w miarę głądko, ale na tym bossie utknąłem )

Opublikowano

Taką dużą pałką mu szybko stance złamiesz, jak nie korzystasz to wyekwipuj rzeczy pod to i rób jump ataki, szybciej go ubijesz.