Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

właśnie czytam, ze nowy Resident po wrzuceniu kodu na ps5 działa zauważalnie gorzej niż na xboxie, a nawet ps4pro. Czuje, ze ten magiczny dysk w ps5 i problemy z produkcja procesora mogą zwiastować powtórkę z hiper/uber magiczna mocą cella z ps3 :(

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 365,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
33 minuty temu, Shago napisał:

Naprawdę trzeba nie szanować siebie i swoich pieniędzy kupując PS5 :). Microsoft zniszczył Sony w tym rozdaniu :dunno:

Znowu minie kilka lat i po tych kilku latach popatrzy się wstecz i będzie jak zawsze. Boty zawsze się motają przed nową generacją licząc że będąc w mniejszości światowej coś zwyciężą. 

Ale kończy sie jak zawsze. I pamiętajcie - konsola PlayStation nigdy nie miała aspiracji by być mocniejszą - wystaczy że była lepsza!

Opublikowano

Taaa a te marketingowe hasła najmocniejsza konsola na świecie w czasie ps4 to faktycznie bez aspiracji xD 

Opublikowano

Nie kojarze takich haseł ale Ty pewnie tak. 

Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Nie kojarze takich haseł ale Ty pewnie tak. 

3df37cec9ac5b2832311995cd71cbb0c.jpg

Opublikowano

Na pudełkach tego nie było. Pierwsze to widzę.

XoX chwile później wyszedł, był mocniejszy a nawet generacja się nie skończyła a już go skończyli produkować. 

Moc nie ma znaczenia tylko gry. Ale już nie bede pisał kto je ma a kto nie....

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

DLC gry z PS4 nie daje rady w 4K/30fps? xDDD

To nawet nie jest konkurencją dla KOXa już nie mówiąc o nadkonsoli XSX.

Opublikowano

Ten temat jest już martwy, wywiało wszystkich klapów, z Listunio i Yetim nie ma co dyskutować, można się rozejść.

Opublikowano

Ostatni zgasze tu światło bocie. 

Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

Na pudełkach tego nie było. Pierwsze to widzę.

Cała kampania reklamowa Ps4 i PS4PRO do premiery Xboxa one X opierała się na haśle most powerful console ever

3 minuty temu, ListuniO napisał:

XoX chwile później wyszedł, był mocniejszy a nawet generacja się nie skończyła a już go skończyli produkować.

no, po czterech latach wyszedł w 2017(chwila :dynia: kurwa )

4 minuty temu, ListuniO napisał:

Moc nie ma znaczenia tylko gry.

Tu już odeśle do nadrobienia wszystkich edycji CW od 2013 roku. Miłej lektury i przestań się błaźnić :hi:

Opublikowano
10 minut temu, Figuś napisał:

Cała kampania reklamowa Ps4 i PS4PRO do premiery Xboxa one X opierała się na haśle most powerful console ever

Nie patrzyłem na kampanie tylko zmieniłem na PS4 pro jak kupiłem tv 4k z OLEDEM i chciałem miec konsole z HDR i obsługa 4k - moc nie miała znaczenia, nie odczułem zmiany mocy tylko wyświetlania obrazu ai może kilka fps ale w grach na PS4 takie tematy mają drugorzędne znaczenie - jakby gry były pasja dla Ciiebie a nie liczbami to byś wiedział o czym mówie 

Cytat

no, po czterech latach wyszedł w 2017(chwila :dynia: (pipi)a )

Czytaj ze zrozumieniem bo wychodzisz na niezłego buca i już mi ręce opadają - jak Ci wyszło 4 lata od premiery PS4 Pro? 12 Teraflopów to wszystko co znasz z matmy?

Cytat

Tu już odeśle do nadrobienia wszystkich edycji CW od 2013 roku. Miłej lektury i przestań się błaźnić :hi:

Chvuj mnie obchodzą stare CW - same sobie poczytaj jak masz czas. Miałem X360 i Xbox One również i to sprzedałem bo tam gier nie było - rozumiesz czy nie rozumiesz? 

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano

Mam luźna ale z błaznem to troche nie teges. :)

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

i ładnie tak kłamać? :)

Dalej siedzisz i analizujesz mój GT?

Opublikowano

@ListuniO - na chwilę wyłączam sarkazm i na serio zapytam.

Wiadomo, że ps4 zmiażdżyło konkurencję i dało mega dobre gry. PS5 też zapowiada się świetnie w dłuższej perspektywie. 

Jednak na serio nie rusza Cię traktowanie klienta ostatnio? Jak to $ony kłamie w tak głupi sposób jak "Wierzymy w generację" i "Takie gry są możliwe tylko na ps5".

Sam się dałem sfrajerować i tłumaczyłem ludziom jak ten magiczny SSD ładuje cały RAM w 1sekundę w czasie jak obracamy postacią. A tym czasem te niesamowite gry wychodzą na PS4 i jest zmiana śpiewki o 180 stopni.

I super, że gry wychodzą na ps4, ale po co kłamać? Po co wkręcać ludziom, że gry NIGDY nie wyjdą na PC, a potem robić to z wielką pompą? 
Nie spodziewałem się tego po M$, ale to oni są bardziej z nami fair. Wszystkie obietnice dotrzymane, a czasem nawet obiecują mniej, niż dają. 
M$ mówił, że nie będzie żadnych exów i skupią się na cenie. Tymczasem zliczając wszystko wychodzi tych exów kilka.

Wyśmiewam korpo i frajerowanie klienta, ale zamierzałem kupić ps5 mimo wszystko. ps4 było dla mnie super. Jednak po ostatnich akcjach $ony zaczynam mieć wątpliwości.
Za dużo nieczystych zagrywek zrobili i nie chcę udawać, że tego nie widzę. Chciałem kupić Vitę, ale akcja z kartami pamięci mnie zniechęciła. I nie przez cenę, bo są przejściówki, ale właśnie przez nieczyste zagranie.

Przez jakiś czas poczekam i poobserwuję rozwój sytuacji.  Na razie mam PC i PS4. Gry chyba będę kupował na naszym polskim mega etycznym GOG od twórców wiedźmina.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

niezły odklejeniec ten Listunio i ładny damage control uskutecznia. No nie wróże mu przyszłości w CW.

pamiętaj że niektórzy napierdalają tutaj na Sony od 10 lat

Opublikowano
3 minuty temu, ListuniO napisał:

Dalej siedzisz i analizujesz mój GT?

no bieda tym była straszna. Kupiłeś konsolę, ograłeś dwa exy i wypowiadasz się o prawie dwóch dekadach Xboxa jakbyś zęby na nim zjadł. No słabo tak, masz ogromne braki w wiedzy. :) 

Opublikowano

Ej, jednak upgrade będzie darmowy

Spoiler

:Coolface::dynia:

Opublikowano
3 minuty temu, C1REX napisał:

@ListuniO - na chwilę wyłączam sarkazm i na serio zapytam.

Wiadomo, że ps4 zmiażdżyło konkurencję i dało mega dobre gry. PS5 też zapowiada się świetnie w dłuższej perspektywie. 

Jednak na serio nie rusza Cię traktowanie klienta ostatnio? Jak to $ony kłamie w tak głupi sposób jak "Wierzymy w generację" i "Takie gry są możliwe tylko na ps5".

Sam się dałem sfrajerować i tłumaczyłem ludziom jak ten magiczny SSD ładuje cały RAM w 1sekundę w czasie jak obracamy postacią. A tym czasem te niesamowite gry wychodzą na PS4 i jest zmiana śpiewki o 180 stopni.

I super, że gry wychodzą na ps4, ale po co kłamać? Po co wkręcać ludziom, że gry NIGDY nie wyjdą na PC, a potem robić to z wielką pompą? 
Nie spodziewałem się tego po M$, ale to oni są bardziej z nami fair. Wszystkie obietnice dotrzymane, a czasem nawet obiecują mniej, niż dają. 
M$ mówił, że nie będzie żadnych exów i skupią się na cenie. Tymczasem zliczając wszystko wychodzi tych exów kilka.

Wyśmiewam korpo i frajerowanie klienta, ale zamierzałem kupić ps5 mimo wszystko. ps4 było dla mnie super. Jednak po ostatnich akcjach $ony zaczynam mieć wątpliwości.
Za dużo nieczystych zagrywek zrobili i nie chcę udawać, że tego nie widzę. Chciałem kupić Vitę, ale akcja z kartami pamięci mnie zniechęciła. I nie przez cenę, bo są przejściówki, ale właśnie przez nieczyste zagranie.

Przez jakiś czas poczekam i poobserwuję rozwój sytuacji.  Na razie mam PC i PS4. Gry chyba będę kupował na naszym polskim mega etycznym GOG od twórców wiedźmina.

Tak na serio bez spiny odpowiem Ci tak.

Konsola SONY mnie nigdy nie zawiodła. Skończyłem na niej od 96 roku naprawde wiele genialnych gier. Wiele. Do tej pory do nich wracam wielokrotnie. Corpo marketing mnie nie rusza. Śmieje się ttypów którzy po jakiejśc cyfrowej konferencji (puszczaniu trailerów bo to nawet nie konfa) coś sobie materializują w głowach i decydują co jest lepsze a co gorsze. Nie czuje się dymany przez korporacje jak to piszesz bo ja wiem czego chce - konsoli, pada i dobrych gier. To że gra później idzie na PC - za(pipi)iście, więcej osób zagra w genialne DS czy HZD i będzie więcej osób do wymiany opinii. Moc konsoli? Ja się nie zesram jak zobacze piksel którego na X nie zobacze bo jestem w grze a nie w Digital Foundry. 

@C1REX jestem zdrowym graczem którego interesują gry a nie czy klatki się zgadzają ale społeczność poszła w tą stronę - każdy za mointorem chce być kozakiem co ma najlepiej... życie jest inne ale ja się ciesze że gram na PS w dobre gry które do mnie trafią (nawet lesby2 jak to nazywają inni)

Tak poza CW. 

A już w CW - bawi mnie ta konwencja i dopóki mi się nie znudzi będe jechał po tych osiołkach z przyjemnością bo zawsze znajde tone argumentów (nie chce Was obrazić żeby było jasne)

Opublikowano
13 minut temu, MaZZeo napisał:

niezły odklejeniec ten Listunio i ładny damage control uskutecznia. No nie wróże mu przyszłości w CW.

pamiętaj że niektórzy napierdalają tutaj na Sony od 10 lat

Ja napier.dalam na Sony od 24

Opublikowano

Listek to Mendrek prawda?

Opublikowano

A tak z innej beczki. 

Wasz głośnik będzie miał konkurencje:

a9544081e05d148bgen.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.