Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Kolejny ex sony już nie jest exem i można w niego zagrać na telefonie xddd

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 419,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
16 minut temu, Mendrek napisał:

Granie w konsolowe ex'y z PS4 na PC, to jak dawniej granie w Street Fightera 2 na Pegazusie i twierdzenie, że jest jak na automatach ;)

No nie ma tego cinematic feelsu w 24 klateczkach, tylko gejmingowy rozpie.rdol na ultra w 144+ i na normalnym padzie. Nic dziwnego, że pasożytniczy klapek może poczuć się zagubiony przy czymś takim :)

Opublikowano
7 minut temu, Bzduras napisał:

No nie ma tego cinematic feelsu w 24 klateczkach, tylko gejmingowy rozpie.rdol na ultra w 144+ i na normalnym padzie. Nic dziwnego, że pasożytniczy klapek może poczuć się zagubiony przy czymś takim :)

Doprawdy urocze są te teoretyzowania posiadaczy personal computers, o wartościach co widzą tylko w benchmarkach, a w instalatorach gier są już dodawane autoruny do stron w przeglądarkach - do petycji o patcha, albo do tematu na pclabie jak uruchomić tę grę. Która i tak potem chodzi i stutteruje jakby ciosali ją na devkicie z dwóch generacji wstecz ;)

Opublikowano

Teoretyzowania? Chodź, pokażę Ci te twoje supereksy w jakości takiej, że wydadzą ci się remasterami. Na pudełku, które stoi pod biurkiem. Podejmij wyzwanie, Krystyno, I dare you

Opublikowano
49 minut temu, Bzduras napisał:

Teoretyzowania? Chodź, pokażę Ci te twoje supereksy w jakości takiej, że wydadzą ci się remasterami. Na pudełku, które stoi pod biurkiem. Podejmij wyzwanie, Krystyno, I dare you

Ilekroć bywałem u pc-towców mających pokazać mi potęgę swojego sprzętu, zwykle napotykałem zawód w postaci błędów, awarii, braku patchy, grzebania w ustawieniach, dziwnej konfiguracji pada, a pomijam fakt że raczej nie masz obu sprzetów obok siebie z dwoma kopiami gier uruchomionymi jednocześnie. No ale wyręczę Cię. Oto gra z PS3, której zalecane wymagani na PC to: GdzieForsa GTX 1080 8 GB , Incel7-2700k, RAM 12 GB - i może pójdzie płynnie jak na PS4 Pro.

Ceneo podpowiedziało mi, że za te trzy elementy (nie licząc całej reszty, typu płyta główna ,monitor, peryferyjne) cena to: 4466 PLN.

...

...

...

:dynia:

Na Odyna komputrowcy, przecież wy jesteście ABSOLUTEM FRAJERSTWA. Nie, nie. Nie sorry, ale moja godność uniemożliwia mi teraz normalną rozmowę z tobą bzduras. Chciałem wrzucić jeszcze nalot ostatnich problemów technicznych multiplatform na pc, ale k*rwa, nie, po prostu nie mogę, nie mogę na ciebie patrzeć,, bo mi się zaraz żal i wpółczucie włącza, a to niezdrowe w tym temacie...

Opublikowano

Absolut frajerstwa to mieć jeden sprzęt do grania i mówić, że reszta jest ch.ujowa, Krysiu ;)

Ty kur.wa wrzucileś jakieś wymagania z plotek przed premierą :dynia: Jezu, jaką amebą pełną nienawiści musisz być w życiu, nie tylko na mównicy.

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano

Różnica jest taka że na PC na tym GTXie gra chodzi w 60 fpsach, a nie 26. Do tych 30 fpsow jak na Pro nie potrzebujesz wcale Gtx1080, który swoją drogą obecnie kosztuje pare stowek, więc ta cena 4500 to chyba tylko w Twojej głowie.

No i dozylismy czasów, że wystarczy mieć 1 sprzęt do grania by grać niemalże we wszystko - PC.

Ludzi teraz czekają na Wreckfest, gre z przed 2 lat i modlą się by przy jakiejkolwiek fizyce, grafice na ultra Low gra była choć trochę płynna na konsoli. Na specyfikacji która Mendrek podajesz gra działa w 4K z grafiką Uktraaaa, no ale wiadomka czekamy na nową generację konsol i biegniemy wymienic 4 raz nasz super sprzęcik, oby tylko kosztowala mniej niz 3k i może wtedy chociaz zobaczymy 45 fpsow w jakims remasterze za 2 stowki. xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Sens tego tematu powoli przestaje dla mnie istnieć. Tak samo jak udzielania się na tym forum. Teraz w sumie we wszystko można zagrać na wszystkim, mocniejsza konsola Microsoftu i tak się nie liczy pomimo lepszych możliwości a Sony i tak bije hajs na PS4. Każdy ex z PS lada chwila trafia na PC. O czym tu gadać?

Opublikowano

Niedawno największym argumentem był abonament na Xboxie, od jakiegoś czasu zaś w temacie narzekanie, ze szkoda ze kolejna gra trafia tylko do abonamentu PC, a nie na konsole, origin Access najlepsza oferta dla użytkowników PC, Epic Store za Free oddał już chyba więcej fajnych gier niż płatny PS+ w ciągu ostatniego roku, zaraz wchodzi usługa Ubi, które sprzedaje więcej gier na PC niż na konsolach, do tego online za Free- można pomalu CW zamykać. Exy przestaja istniec, a bic sie tutaj beda Mendrki z Vizyrami o to kto gra w chu.owszej jakosci, ale za to na tańszym sprzęcie!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czasy się zayebiscie zmieniły. Dla mnie sens gadki o wyższości jednego nad drugim traci sens. PS4 ma swoje exy ale nawet tutaj trafia granie na abonament,itd. 

Szkoda czasu na takie wojenki. Wiadomo, że Xbox nie dogoni PS4 a psn nie podskoczy live. Xbox zmienił politykę i jasno dał do zrozumienia, że na polu gier nie wygra z Sony. 

Opublikowano

Ok, pora przerzucić się na PC. Znaczy mam PC i nawet gry na nim jakieś, ale problemy które generuje są empirycznym potwierdzeniem moich argumentów, że PC został stworzony do pracy, a nie do gier. No ale mniejsza, pora dać mu drugą trzecią straciłem rachubę którąś tam szansę, w związku z tym mam kilka pytań do pctowej podrasy z tego tematu:

- jakiego aimbota polecacie do multi?

- jaką stronę dot. petycji o gry z pańskiego stołu konsol polecacie?

- jaką stronę dot. optymalizacji i autorskich patchy proponujecie?

- jakiś sklep gdzie będę mógł wymieniać się używkami? dobra nie było pytania

- jakaś społeczność do grania w bijatyki na PC? dobra, tego pytania też nie

- jakiś namiar na handlarza organami, żebym za sprzedaną nerkę mógł pograć w jakości jak na konsolach?

- ma ktoś na zbyciu kalendarz, by sobie odnaczać odległe terminy oczekiwania na wersję pc-tową?

- której wazeliny używacie, żeby bycie ruchanym tak nie bolało? ;)

Opublikowano
9 minut temu, Nemesis napisał:

Dla mnie sens gadki o wyższości jednego nad drugim traci sens. PS4 ma swoje exy ale nawet tutaj trafia granie na abonament,itd

co jest złego w abonamencie?

9 minut temu, Nemesis napisał:

Xbox zmienił politykę i jasno dał do zrozumienia, że na polu gier nie wygra z Sony.

tak i właśnie dlatego tak mocno inwestuje w gry first party 

Opublikowano
12 minut temu, ASX napisał:

tak i właśnie dlatego tak mocno inwestuje w gry first party 

No ale gry first party od MS maja inny target niż te od Sony. MS stawia na tfu gry usługi z naciskiem na multi a Sony to gry czysto singlowe. No nie wiem jak inni ale ja wolałbym więcej tych drugich. :)

Opublikowano
1 minutę temu, suteq napisał:

No ale gry first party od MS maja inny target niż te od Sony. MS stawia na tfu gry usługi z naciskiem na multi a Sony to gry czysto singlowe. No nie wiem jak inni ale ja wolałbym więcej tych drugich. :)

moim zdaniem niekoniecznie bo na xboxie nie brakuje przecież gier singlowych, ale są oczywiście też gry z elementem sieciowych jak np. moje ulubione Halo i SoT. W grach usługach też nie widzę niczego złego, bo lubię jak gra jest rozwijana i staje się coraz lepsza i bogatsza. No nie wiem jak inni ale ja cenie sobie przede wszystkim różnorodność :) 

Opublikowano

No Sony mogłoby się już trochę ogarnąć z tymi 3osobowymi openworldami xD

Opublikowano

A  w Cyberpunka na czym będzie najlepiej zagrać? No chyba, nie na obecnej generacji :kaz:  :reggie::xboss:

Edytowane przez oFi

Opublikowano

To chyba logiczne, że jeśli nie masz parcia na premierę to te pół roku- rok zaczekasz na usprawniony port?

Opublikowano
2 godziny temu, Mendrek napisał:

Ok, pora przerzucić się na PC. Znaczy mam PC i nawet gry na nim jakieś, ale problemy które generuje są empirycznym potwierdzeniem moich argumentów, że PC został stworzony do pracy, a nie do gier. No ale mniejsza, pora dać mu drugą trzecią straciłem rachubę którąś tam szansę, w związku z tym mam kilka pytań do pctowej podrasy z tego tematu:

- jakiego aimbota polecacie do multi?

- jaką stronę dot. petycji o gry z pańskiego stołu konsol polecacie?

- jaką stronę dot. optymalizacji i autorskich patchy proponujecie?

- jakiś sklep gdzie będę mógł wymieniać się używkami? dobra nie było pytania

- jakaś społeczność do grania w bijatyki na PC? dobra, tego pytania też nie

- jakiś namiar na handlarza organami, żebym za sprzedaną nerkę mógł pograć w jakości jak na konsolach?

- ma ktoś na zbyciu kalendarz, by sobie odnaczać odległe terminy oczekiwania na wersję pc-tową?

- której wazeliny używacie, żeby bycie ruchanym tak nie bolało? ;)

Razem z czarkiem

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał:

moim zdaniem niekoniecznie bo na xboxie nie brakuje przecież gier singlowych, ale są oczywiście też gry z elementem sieciowych jak np. moje ulubione Halo i SoT. W grach usługach też nie widzę niczego złego, bo lubię jak gra jest rozwijana i staje się coraz lepsza i bogatsza. No nie wiem jak inni ale ja cenie sobie przede wszystkim różnorodność :) 

No ja jednak wolę singlowe, dopracowane produkty na premierę a nie półprodukty bez zawartości, która zostanie dodaną po roku. :)

Opublikowano

Przesrane tak lubić gry usługi jak asax :/ 

Opublikowano

to prawda, czasami to przeyebane czekać pół roku aż gra zrobi się dobra :pechowiec:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.