Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

w pl janusze i tak polecą po ps ja mimo wszystko wątpię że gp jest czymś co takich ludzi przekona do innej konsoli niż sony. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 365,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
1 minutę temu, messer88 napisał:

w pl janusze i tak polecą po ps ja mimo wszystko wątpię że gp jest czymś co takich ludzi przekona do innej konsoli niż sony. 

Zobaczymy jak kupią ps5 i zobaczą cenę gry xD  Myśle, ze na Allegro będzie szybo wiele używek konsoli 

Opublikowano
17 minut temu, ASX napisał:

Czyli uważasz że szybszy SSD

Umożliwi bardzo wiele rzeczy. Sony miało gorszy marketing od MS do momentu pokazów gier, nagle gdzieś zniknęła cała beka.

10 minut temu, C1REX napisał:

Ps5 będzie miało w ch.uj ciężko tym razem. 

W uk series x to 28funa. Mniej niż tygodniowy bilet na metro. Mniej niż telefon w abonamencie. 

Sprzedaż ratalna to nie nowela.

Opublikowano

Właśnie wtedy się zaczęła cała beka z tej plejc0rwy360

Opublikowano
3 minuty temu, aph napisał:

Sony miało gorszy marketing od MS do momentu pokazów gier, nagle gdzieś zniknęła cała beka.

Co? To niby te gierki od Sony zaskoczyły wszystkich grafiką? :pppp

Jak to jest pokaz mocy next gena, to czekam już na ps6.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
Teraz, 20inchDT napisał:

Jak to jest pokaz mocy next gena, to czekam już na ps6.

Jeśli Halo Infinite to pokaz mocy Xboxa, wg słów MS wcale nie spowalniany przez wersję na X1, to ja bym się... zastanowił.

Opublikowano

Zastanawiaj się więcej. Albo i nie, bo ci nigdy nie wychodzi.

Opublikowano
21 minut temu, messer88 napisał:

GP istnieje kilka lat, każdy może ocenić co zdziałał. PS5 wszędzie się wyprzedaje ofc.

Opublikowano
20 minutes ago, aph said:

Sprzedaż ratalna to nie nowela.

Nie znam ludzi kupujących telefony na raty. Za to poznałem kilku, co ma telefon w abonamencie. 

Opublikowano
3 minuty temu, C1REX napisał:

Nie znam ludzi kupujących telefony na raty. Za to poznałem kilku, co ma telefon w abonamencie. 

C1REX

Spoko

Edytowane przez aph

Opublikowano
28 minut temu, aph napisał:

Umożliwi bardzo wiele rzeczy. Sony miało gorszy marketing od MS do momentu pokazów gier, nagle gdzieś zniknęła cała beka.

No już widać co umożliwia - robienie crossgenów na PS4. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Gamepass wciąż przebija się do globalnej świadomości, wielu causali i jauszow wciąż nie zadaje sobie sprawy że coś takiego istnieje, ale nawet pomimo tego już teraz ma 15 milionów abonamentów.

Myślę że lekką ręką można przewidywać że za kilka lat, pod koniec następnej generacji będzie ich kilkadziesiąt milionów.

Opublikowano

Ehh nie mogę z telefonu wstawiać grafiki :c zaniechajcie ten post

Edytowane przez cotek

Opublikowano
9 minut temu, ASX napisał:

Gamepass wciąż przebija się do globalnej świadomości, wielu causali i jauszow wciąż nie zadaje sobie sprawy że coś takiego istnieje, ale nawet pomimo tego już teraz ma 15 milionów abonamentów.

Myślę że lekką ręką można przewidywać że za kilka lat, pod koniec następnej generacji będzie ich kilkadziesiąt milionów.

Pytanie ile w tych 15 milionach jest GP na PC? 

Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Pytanie: a co to za różnica? Gamepass na pc, konsoli czy androidzie to jeden ekosystem i Microsoft ma w nosie na czym grasz bylebyś płacił im pieniążki

Opublikowano

W Sony się musi palić i to ostro. Teraz jeszcze jada na popularności ps4 wykreowanej bardzo silnym line upem exow. Pamietam jak wiele gier dopiero po czasie dostał Xbox np. Nier automata. 

Teraz przeciętny Janusz kupi ps5 myśląc, ze będzie to następstwo ps4, a tu okaże się ze
Ceny gier o 100zl większe, a exow na horyzoncie mało, bo Sony się mocno wypstrykało z tytułów na sam koniec generacji, a gry jednak krótko się nie tworzą. 

Xbox ma naprawdę wiele asów w rekawie
- Mocniejsza konsola
- Lepsza cena w Polsce i bundle z grami na płycie 
- gamepass 
- Przejrzysty marketing
- potężna wsteczna z licznymi ulepszeniami 
- Share play 
- Cebule kupowania gier w Turcji/Węgrzech za polowe ceny
- wyglad (kwestia gustu, ale ja się bym nie wstydził tego postawić w salonie)
- znajac inżynierów Xboxa po One x mogę obstawić z pewniakiem, ze klocek będzie dużo cichszy niż ps5

Sony
- DS na premierę 
- Kolekcja PS 
- Spiderman (ale to ograć można na ps4)
- na pewno łatwiej będzie wymieniać używki w Polsce 

Tyle

Opublikowano
1 minute ago, ListuniO said:

A co za różnica? PC jest nawet lepszym dealem dla M$, bo nie dopłaca się do konsoli.
Sony przegapiło rynek PC i nie otworzyło własnego sklepu i sprzedaje swoje gry na steam i epic chyba.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Pytanie: a co to za różnica? Gamepass na pc, konsoli czy androidzie to jeden ekosystem i Microsoft ma w nosie na czym grasz bylebyś płacił im pieniążki

Teraz, Soul napisał:

A jakie to ma znaczenie? 

No pytam w związku z określeniem popytu na Xboxa i tego że GP ma ta konsole sprzedać. Bo to że GP jest spoko to inna sprawa ale czemu Xbox nadal goni a nie lideruje? Boty w odwrocie.

Opublikowano

Jak ma gonić, skoro generacja się jeszcze nie zaczęła?

Opublikowano
3 minuty temu, Faka napisał:

Jak ma gonić, skoro generacja się jeszcze nie zaczęła?

Gamepass nie pojawi się 10.11.2020 tylko jest od kilku lat. 

Opublikowano
3 minutes ago, ListuniO said:

No pytam w związku z określeniem popytu na Xboxa i tego że GP ma ta konsole sprzedać. Bo to że GP jest spoko to inna sprawa ale czemu Xbox nadal goni a nie lideruje? Boty w odwrocie.

Popyt na xboksa nie jest już tak istotny. Sony może sobie się cieszyć do ilu konsol ma dopłacać. 
Xbox to tylko dostęp do gier. Celem dla obu firm są gry i subskrypcje.

Opublikowano

Jakby ktoś przegapił newsy, to Amazon właśnie włączył  się do gry.
Amazon jest też właścicielem Twitch i Amazon Games.

Niby Cloud Gaming, ale Amazn Games to PC, więc może zrobią kopie gamepass.

Amazon-Reveals-Cloud-Gaming-Service-Luna

Opublikowano

Eh, niedługo będzie tego tyle że nawet ppe nie nądaży z newsami.

Opublikowano

Amazon to jest duży deal moim zdaniem. 

Ja dużo kupuję z Amazona i jakoś za darmo mam Prime. To daje mi darmowy dostęp Twitch Prime, Prime Video i stos darmowych gier z Amazon Games. 

Nie zdziwię się, jak dodadzą jakiś mega deal na Lunę. 

Spodziewam się też reklam Luny na każdym kroku na stronie Amazona. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.