Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 410,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Dotarło do ludzi już dawno, żę PlayStation jest konsolą dla januszy. 

Dodaj jeszcze ze wszystkie muchy lecą do gunwa, ze owczym pędem itd. Na końcu i tak liczy się sprzedaż. 
Janusz nie Janusz. 
Lepszy Janusz w garści niż cebulak na dachu.

Opublikowano
2 minuty temu, C1REX napisał:

@MatekDM
Mocny argument. 

Najarany fanboj idzie sobie kupić ps5 z dwiema gierkami pod choinkę. 
Pani z uśmiechem mówi, że aktualnie nie ma na stanie, ale jak wpłacimy 2700zł, to gdzieś na początku 2021 powinna być.

W tym samym czasie jest Series S w ofercie za 111zł + 300gier dostępne od ręki.

Na część ludzi moze to zadziała, ale patrzac po pre-orderach czy odzewie ludzi w sieci, to ta cena nie ma żadnego znaczenia. Ludzie potrafią 2 dni stać w kolejce po iPhone'a za 6000 zł bo sa przywiązani do marki. Chu.j z tym, że masz Xboxa za 111 zł + 300 gierek. Przeciętnego Janusza to nie interere, chce plejke i koniec. Nie ma to sie poczeka.

Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

Dodaj jeszcze ze wszystkie muchy lecą do gunwa, ze owczym pędem itd. Na końcu i tak liczy się sprzedaż. 
Janusz nie Janusz. 

Lepsza mała grupa hardcorów niż konsola pełna januszy. 

Opublikowano
Just now, ListuniO said:

Janusz nie Janusz. 

W dzisiejszych czasach liczy się sprzedaż subskypcji.
To będzie wojna pomiędzy PS Now i PS Plus vs GamePass na Xa i PC.

2 minutes ago, MatekDM said:

Na część ludzi moze to zadziała, ale patrzac po pre-orderach czy odzewie ludzi w sieci, to ta cena nie ma żadnego znaczenia. Ludzie potrafią 2 dni stać w kolejce po iPhone'a za 6000 zł bo sa przywiązani do marki. Chu.j z tym, że masz Xboxa za 111 zł + 300 gierek. Przeciętnego Janusza to nie interere, chce plejke i koniec. Nie ma to sie poczeka.

Obie konsole sprzedały 100% preorderów. Czyli wszystkie 7 konsol na sklep.
All Acess nie było dostępne w pre orderach. 

Wiele będzie zależało od dostępności konsol na święta. Jeśli Sony nie podobała z produkcją, a Xbox będzie na półkach za 111zł, to bardzo to może namieszać.

Opublikowano

Dopóki Microsoft nie pokaze gierek only for XSX/PC, to konsoli nie sprzeda (tak dobrze jakbyście chcieli) - PS5, podobnie jak PS2, może być najsłabsza na rynku, a jak będzie mieć wysyp zajebistych tytułów to choćby Microsoft rozdawał Xboxa za darmo, to będą chętni na PS5.

Opublikowano
2 minutes ago, MatekDM said:

Dopóki Microsoft nie pokaze gierek only for XSX/PC, to konsoli nie sprzeda (tak dobrze jakbyście chcieli) - PS5, podobnie jak PS2, może być najsłabsza na rynku, a jak będzie mieć wysyp za(pipi)istych tytułów to choćby Microsoft rozdawał Xboxa za darmo, to będą chętni na PS5.

Przecież teraz się robi masa gierek tylko na XSX/PC. 

Opublikowano
4 minuty temu, C1REX napisał:

Robi się, a jest na rynku to olbrzymia róznica. Kiedy będą te gierki na XSX? W 2022? 2023? A my jeszcze o tym wiemy, a taki janusz nie ma pojęcia - widzi to co ma na wierzchu.

Opublikowano

xbox jak ty mi imponujesz, collabo z najlepszym napojem :banderas:

Screenshot_20200930-141442.jpg

Opublikowano
12 minutes ago, C1REX said:

Może masz rację. Na bank będą ludzie kupujący ps5 dla Demon's Soul i może dla DLC do Spidermana, ale nie sądzę, że ktoś będzie brał ps5 dla Sackboya.

Xbox daje natomiast 300 gier w podbitej rozdziałce i 3rd party takie jak Assassin, Call of Duty czy Fortnite w najlepszej wersji w cenie od 111zł. 

Staram się postawić w roli janusza każuala stojącym przed wyborem 2700zł i start w 2021 lub 111zł i start od zaraz.

Opublikowano
10 minut temu, Shen napisał:

xbox jak ty mi imponujesz, collabo z najlepszym napojem :banderas:

Screenshot_20200930-141442.jpg

Szkoda, że na Blachę tylko. 

Opublikowano
Just now, Rozi said:

Szkoda, że na Blachę tylko. 

Jak masz na PC, to obniża to koszt apgrejdu do GP Ultimate

Opublikowano
3 minuty temu, C1REX napisał:

Staram się postawić w roli janusza każuala stojącym przed wyborem 2700zł i start w 2021 lub 111zł i start od zaraz.

Janusz każual w polsce wie, ze gra sie na plejce.

Jak mieszkasz w UK to tam pewnie jest inaczej i tam Xbox bedzie schodzić nieco lepiej niż tutaj.

Opublikowano
Just now, MatekDM said:

Janusz każual w polsce wie, ze gra sie na plejce.

Jak mieszkasz w UK to tam pewnie jest inaczej i tam Xbox bedzie schodzić nieco lepiej niż tutaj.

Ja pamiętam, jak grało się na psx i ps2, bo były piraty. 
Kurde, nie mogę się doczekać, by zobaczyć jak to naprawdę będzie. Domyślam się jednak, że mało kto kupi ps5 w tym roku.

Opublikowano
Just now, Moldar said:

To się grubo mylisz.

No nie wiem. Sporo ludzi, którzy złożyli zamienienia na preordery dostali info, że konsola będzie w 2021.

Opublikowano

Mylisz się :)

929ac56a161eef7badfba13c38a2728af5d7f068

Wibracje na padzie i dźwięk 3D zrobi w tym momencie za pewne :D

Edytowane przez cotek

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

To chyba tak nie działa. Mam XGP na PC, Golda na Xboxie i przejście na XGPU kosztuje dalej 55zł.

Naprawdę? Nie spodziewałem się tego, skoro live i EA pass można transferować.

Opublikowano

Jeśli ja miałbym zgadywać to obstawiam dosyć niepopularne ale myślę że zarówno Xbox jak i ps5 sprzedadzą się bardzo dobrze. 

Na koniec generacji myślę że Sony będzie mogło pochwalić się około 100-120 milionach sprzedanych konsol. A Xbox około 60-70 milionów czyli obie firmy zalicza udana generacje

Opublikowano
6 minutes ago, ASX said:

Jeśli ja miałbym zgadywać to obstawiam dosyć niepopularne ale myślę że zarówno Xbox jak i ps5 sprzedadzą się bardzo dobrze. 

Na koniec generacji myślę że Sony będzie mogło pochwalić się około 100-120 milionach sprzedanych konsol. A Xbox około 60-70 milionów czyli obie firmy zalicza udana generacje

Możesz mieć rację, ale nawet w takim stosunku sprzedanych konsol m$ może wygrać, jeśli sprzeda więcej subskrypcji na GamePass na xboksa i PC, niż Sony. 
To byłby też krok do przodu w długoterminowej walce o klienta.

Osobiście jednak myślę, że Series S X PC Android sprzeda się dużo lepiej, niż bardzo słaby xbox one.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

Ale tylko jedna wygra.

Opublikowano

Na początku PS5, jak dojdzie do ludzi świadomość gamepass i MS (pipi)nie dwoma trzema grami 9/10 to zacznie się ostra walka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.