Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 363 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Dotarło do ludzi już dawno, żę PlayStation jest konsolą dla januszy. 

Dodaj jeszcze ze wszystkie muchy lecą do gunwa, ze owczym pędem itd. Na końcu i tak liczy się sprzedaż. 
Janusz nie Janusz. 
Lepszy Janusz w garści niż cebulak na dachu.

Opublikowano
2 minuty temu, C1REX napisał:

@MatekDM
Mocny argument. 

Najarany fanboj idzie sobie kupić ps5 z dwiema gierkami pod choinkę. 
Pani z uśmiechem mówi, że aktualnie nie ma na stanie, ale jak wpłacimy 2700zł, to gdzieś na początku 2021 powinna być.

W tym samym czasie jest Series S w ofercie za 111zł + 300gier dostępne od ręki.

Na część ludzi moze to zadziała, ale patrzac po pre-orderach czy odzewie ludzi w sieci, to ta cena nie ma żadnego znaczenia. Ludzie potrafią 2 dni stać w kolejce po iPhone'a za 6000 zł bo sa przywiązani do marki. Chu.j z tym, że masz Xboxa za 111 zł + 300 gierek. Przeciętnego Janusza to nie interere, chce plejke i koniec. Nie ma to sie poczeka.

Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

Dodaj jeszcze ze wszystkie muchy lecą do gunwa, ze owczym pędem itd. Na końcu i tak liczy się sprzedaż. 
Janusz nie Janusz. 

Lepsza mała grupa hardcorów niż konsola pełna januszy. 

Opublikowano
Just now, ListuniO said:

Janusz nie Janusz. 

W dzisiejszych czasach liczy się sprzedaż subskypcji.
To będzie wojna pomiędzy PS Now i PS Plus vs GamePass na Xa i PC.

2 minutes ago, MatekDM said:

Na część ludzi moze to zadziała, ale patrzac po pre-orderach czy odzewie ludzi w sieci, to ta cena nie ma żadnego znaczenia. Ludzie potrafią 2 dni stać w kolejce po iPhone'a za 6000 zł bo sa przywiązani do marki. Chu.j z tym, że masz Xboxa za 111 zł + 300 gierek. Przeciętnego Janusza to nie interere, chce plejke i koniec. Nie ma to sie poczeka.

Obie konsole sprzedały 100% preorderów. Czyli wszystkie 7 konsol na sklep.
All Acess nie było dostępne w pre orderach. 

Wiele będzie zależało od dostępności konsol na święta. Jeśli Sony nie podobała z produkcją, a Xbox będzie na półkach za 111zł, to bardzo to może namieszać.

Opublikowano

Dopóki Microsoft nie pokaze gierek only for XSX/PC, to konsoli nie sprzeda (tak dobrze jakbyście chcieli) - PS5, podobnie jak PS2, może być najsłabsza na rynku, a jak będzie mieć wysyp zajebistych tytułów to choćby Microsoft rozdawał Xboxa za darmo, to będą chętni na PS5.

Opublikowano
2 minutes ago, MatekDM said:

Dopóki Microsoft nie pokaze gierek only for XSX/PC, to konsoli nie sprzeda (tak dobrze jakbyście chcieli) - PS5, podobnie jak PS2, może być najsłabsza na rynku, a jak będzie mieć wysyp za(pipi)istych tytułów to choćby Microsoft rozdawał Xboxa za darmo, to będą chętni na PS5.

Przecież teraz się robi masa gierek tylko na XSX/PC. 

Opublikowano
4 minuty temu, C1REX napisał:

Robi się, a jest na rynku to olbrzymia róznica. Kiedy będą te gierki na XSX? W 2022? 2023? A my jeszcze o tym wiemy, a taki janusz nie ma pojęcia - widzi to co ma na wierzchu.

Opublikowano

xbox jak ty mi imponujesz, collabo z najlepszym napojem :banderas:

Screenshot_20200930-141442.jpg

Opublikowano
12 minutes ago, C1REX said:

Może masz rację. Na bank będą ludzie kupujący ps5 dla Demon's Soul i może dla DLC do Spidermana, ale nie sądzę, że ktoś będzie brał ps5 dla Sackboya.

Xbox daje natomiast 300 gier w podbitej rozdziałce i 3rd party takie jak Assassin, Call of Duty czy Fortnite w najlepszej wersji w cenie od 111zł. 

Staram się postawić w roli janusza każuala stojącym przed wyborem 2700zł i start w 2021 lub 111zł i start od zaraz.

Opublikowano
10 minut temu, Shen napisał:

xbox jak ty mi imponujesz, collabo z najlepszym napojem :banderas:

Screenshot_20200930-141442.jpg

Szkoda, że na Blachę tylko. 

Opublikowano
Just now, Rozi said:

Szkoda, że na Blachę tylko. 

Jak masz na PC, to obniża to koszt apgrejdu do GP Ultimate

Opublikowano
3 minuty temu, C1REX napisał:

Staram się postawić w roli janusza każuala stojącym przed wyborem 2700zł i start w 2021 lub 111zł i start od zaraz.

Janusz każual w polsce wie, ze gra sie na plejce.

Jak mieszkasz w UK to tam pewnie jest inaczej i tam Xbox bedzie schodzić nieco lepiej niż tutaj.

Opublikowano
Just now, MatekDM said:

Janusz każual w polsce wie, ze gra sie na plejce.

Jak mieszkasz w UK to tam pewnie jest inaczej i tam Xbox bedzie schodzić nieco lepiej niż tutaj.

Ja pamiętam, jak grało się na psx i ps2, bo były piraty. 
Kurde, nie mogę się doczekać, by zobaczyć jak to naprawdę będzie. Domyślam się jednak, że mało kto kupi ps5 w tym roku.

Opublikowano
Just now, Moldar said:

To się grubo mylisz.

No nie wiem. Sporo ludzi, którzy złożyli zamienienia na preordery dostali info, że konsola będzie w 2021.

Opublikowano

Mylisz się :)

929ac56a161eef7badfba13c38a2728af5d7f068

Wibracje na padzie i dźwięk 3D zrobi w tym momencie za pewne :D

Edytowane przez cotek

Opublikowano
1 minute ago, Paolo de Vesir said:

To chyba tak nie działa. Mam XGP na PC, Golda na Xboxie i przejście na XGPU kosztuje dalej 55zł.

Naprawdę? Nie spodziewałem się tego, skoro live i EA pass można transferować.

Opublikowano

Jeśli ja miałbym zgadywać to obstawiam dosyć niepopularne ale myślę że zarówno Xbox jak i ps5 sprzedadzą się bardzo dobrze. 

Na koniec generacji myślę że Sony będzie mogło pochwalić się około 100-120 milionach sprzedanych konsol. A Xbox około 60-70 milionów czyli obie firmy zalicza udana generacje

Opublikowano
6 minutes ago, ASX said:

Jeśli ja miałbym zgadywać to obstawiam dosyć niepopularne ale myślę że zarówno Xbox jak i ps5 sprzedadzą się bardzo dobrze. 

Na koniec generacji myślę że Sony będzie mogło pochwalić się około 100-120 milionach sprzedanych konsol. A Xbox około 60-70 milionów czyli obie firmy zalicza udana generacje

Możesz mieć rację, ale nawet w takim stosunku sprzedanych konsol m$ może wygrać, jeśli sprzeda więcej subskrypcji na GamePass na xboksa i PC, niż Sony. 
To byłby też krok do przodu w długoterminowej walce o klienta.

Osobiście jednak myślę, że Series S X PC Android sprzeda się dużo lepiej, niż bardzo słaby xbox one.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

Ale tylko jedna wygra.

Opublikowano

Na początku PS5, jak dojdzie do ludzi świadomość gamepass i MS (pipi)nie dwoma trzema grami 9/10 to zacznie się ostra walka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.