Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
37 minut temu, MaZZeo napisał:

Artykuł o tym czy rzeczywiście Series S będzie wstrzymywał generacje

https://www.theverge.com/2020/9/17/21441174/xbox-series-s-next-gen-gaming-performance-gpu-memory-hardware

Jeżeli devi będą w wymagających grach celować w 1080p a w gorszych 1440p to nie ma co się martwić o to ze Ska będzie hamowała generacje.

Opublikowano

Dobrą wiadomością jest to, że obie konsole to małe PC, więc dobrze znana architektura na której i tak od dawna się gry skaluje. 
Ucieszyłą mnie też wiadomosć, że gry na Series S bedą mniej dysku zajmować - to najprawdopodobniej oznacza mniejsze tekstury, więc nie tylko rozdziałka.

Szczerze mówiąc, to coraz bardziej mnie martwi ps5 i plotki o poważnych problemach z chłodzeniem/wydajnością.

Opublikowano

Na nic tak nie czekam, jak bezpośrednie porównanie XSX vs XSS. Na ten moment XSS u mnie numer 1, ale na wszelki wypadek wpadną preordery na obie wersje :kaz:

Opublikowano

GPU słabsze o 8TF to nie może skończyć się tylko niższą rozdzielczością.

Opublikowano
6 godzin temu, Daddy napisał:

GPU słabsze o 8TF to nie może skończyć się tylko niższą rozdzielczością.

Ja podejrzewam, że te gry na S będą wyglądać i chodzić lepiej niż nam się wydaję. Myślę, że róznica będzie dopiero z czasem co raz bardziej widoczna np. w takich grach jak Cyberpunk.

Opublikowano
9 hours ago, MaZZeo said:

pierwsza kiera logitecha która działa zarówno z PS jak i Xboxem?

Są dwie wersie G923, jedna do PS4 PS5 PC i chyba PS3, a druga do Xboxa Series X i PC, wstecznie też chyba do Xboxa One, ale tej pewności nie mam. Nie jestem też pewny czy taka wersja dla PS4 działać będzie z Xboxem One albo wersja z Xboxa Series X/S będzie działać z PS5

Inne pytanie. Mam aplituner bez 4K, tylko do 1080. Podłączam PS4Pro kablem HDMI do TV i mam obraz 4K w grach które to obsługują. A dźwięk z konsoli puszczam kablem optycznym do amplitunera i mam dźwięk 5.1.

XBox Series X i S nie posiadają wyjścia optycznego, czyli żeby uzyskać dźwięk muszę albo zmienić amplituner (nie wchodzi w grę), albo. Czy zadziała taka gimnastyka że podłącze Xboxa do TV kablem HDMI a dźwięk z TV wypuszczę do amplitunera kablem optycznym i to zadziała? 

Opublikowano

Ja też mam dźwięk do wzmacniacza z TV. Chyba każdy TV ma jakieś audio out port. 

Opublikowano
  • Autor

myślicie że możemy spodziewać się jakiś nowych informacji przed 22 września by jeszcze bardziej nakręcić hajp przed ruszeniem preorderów?

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

myślicie że możemy spodziewać się jakiś nowych informacji przed 22 września by jeszcze bardziej nakręcić hajp przed ruszeniem preorderów?

Tak, że nakład będzie 10k dla pl. ;)

Opublikowano
  • Autor

patrząc na dotychczasowe zainteresowanie xboxem w polsce, 10k powinno spokojnie wystarczyć xd

Edytowane przez ASX

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

Ty nam powiedz :kaz:

Opublikowano

Do 22 nie ale do premiery konsoli MS powinien zrobić show z gierkami, pokazanie GP z forzy, everwild, zapowiedź gry TI i innych gierek.

Opublikowano

Myśle ze jakaś prezentacje zrobią, byłoby super dowiedzieć się coś więcej o Forzie i o FS2020 kiedy zmierza na Xboxa.

Opublikowano
13 minut temu, Daddy napisał:

Do 22 nie ale do premiery konsoli MS powinien zrobić show z gierkami, pokazanie GP z forzy, everwild, zapowiedź gry TI i innych gierek.

I koniecznie halo infinite :)

Opublikowano

halo infinite już zapomniałem że istnieje  :xboss:  ale bete mogliby dać w listopadzie/grudniu 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Koleś88 napisał:

Pisząc Forza macie na myśli Horizon czy Motorsport?

Motorsport raczej

Opublikowano
2 minuty temu, Daddy napisał:

halo infinite już zapomniałem że istnieje  :xboss:  ale bete mogliby dać w listopadzie/grudniu 

No mogliby bo przez te h5 myślę nad zmianą narodowości na meksykańską.