Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Gry się tyle dzisiaj robi, między DS1 a DS2 Kojimą potrzebował 7 lat a miał już bazę pod część drugą.

Akurat PG ufam, ale będzie to dla nich sprawdzian w nowym gatunku i test dla samego XGS jak jeden z ich najlepszych silników sprawdza się w innych gatunkach.

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

W tych 7 latach jest wliczone również tworzenie nowego zespołu, praktycznie od zera.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Gry się tyle dzisiaj robi, między DS1 a DS2 Kojimą potrzebował 7 lat a miał już bazę pod część drugą.

Kojima w niecałe 10 lat zrobił dwie części Death Stranding.

Opublikowano
15 minut temu, ASX napisał(a):

W tych 7 latach jest wliczone również tworzenie nowego zespołu, praktycznie od zera.

Obstawiam ze gowno to managerkow obchodzi. Jak by nie mieli do pokazania czegos co naprawde ma potencjal to i tak by ich odjebali. Skoro nie skaskowane (jeszcze) to znaczy ze juz musi byc naprawde dobrze i nie tak daleko do premiery. Widac ze ktos tam sie wkurwil i jest mocne sprzatanie.

Opublikowano

Może być tylko lepiej przez to. Rozmawialiśmy już o tym wielokrotnie, że są pewne studia do zaorania, jak np. przejebanie tylu pięniędzy przy takim Halo Infinite które będąc topową marką MSu spadł praktycznie do trzeciej ligi IP.

MS ma obecnie studia które regularnie wydają dobre gry, niech skupia się na nich, a reality check w postaci zwolnień niech trzyma ich w ryzach. Biznes to nie rurki z kremem, nie ma co się pieścić.

a do zaorania jebane RARE, nie wybaczę im tego Everwild

Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to że tym kimś jest Nadella, który chcę konkretnych zysków na już, bo chcą odzyskać zainwestowane dzisiątki miliardów jak najszybciej to możliwe.

Już pisałem to kiedyś, ale ten zakup Acitvision mimo iż postawił ich w dobrej pozycji jeśli chodzi GAASy głównie za sprawą CoDa, to dla wielu pracowników, studiów i projektów okazał się pocałunkiem śmierci. Teraz oko Saurona, znacznie uważniej przygląda się temu co robi i ile zarabia xbox.

Opublikowano
33 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Akurat PG ufam, ale będzie to dla nich sprawdzian w nowym gatunku i test dla samego XGS jak jeden z ich najlepszych silników sprawdza się w innych gatunkach.

5.5 (w tym COVID i preprodukcja Physinta i OD).

Myślę, że obecnie zagrożone są nawet nowe odsłony CoDa, zawsze można to zautomatyzować i wydawać same robione przez AI skórki do ciągle tej samej gry. O kampanii singlowej do orki to już nawet nie wspomnę.

Opublikowano
2 godziny temu, Soul napisał(a):

Zgadza się, chodzi o to, że nie sugerował bym się tą wypowiedzią MSu.

Generalnie chyba nie ma co się sugerować jakakolwiek ich wypowiedzią. Dziś jestem pewien że są w stanie ciachnąc cokolwiek nagle bez żadnych ostrzeżeń.

Opublikowano

Bardzo możliwe wszystkie decyzje tej ciapatej spie.rdoliny pochodzą od AI

148b4a10-a571-4130-8dcc-6abc1aae04d2.png

Słucha podcastów przez copilota xd. No debil

Edytowane przez _Shaman_

Opublikowano

Snod i Paolo nadal myślą, że Xbox wygrywa wojnę konsol.

Opublikowano

Napewno nie chodzi o to by co pół roku zastanawiać się co ten Xbox odpierdala i dokąd zmierza, czy za tydzień Nutella nie powie "a huj z tym Gejpasem" albo "konsole to niech se japońce robią".

Serio to jest popaprana firma jeśli chodzi o jakikolwiek przekaz, konsekwencję i zaufanie

Opublikowano
4 minutes ago, drozdu7 said:

Napewno nie chodzi o to by co pół roku zastanawiać się co ten Xbox odpierdala i dokąd zmierza, czy za tydzień Nutella nie powie "a huj z tym Gejpasem" albo "konsole to niech se japońce robią".

Serio to jest popaprana firma jeśli chodzi o jakikolwiek przekaz, konsekwencję i zaufanie

No nie zdziwię się jak kiedyś i Gamepassa zaorają no ale co się nagrałem to nikt mi nie odbierze.

Opublikowano
7 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Ty nadal myślisz, że chodzi o wygrywanie.

Wiadomo, że nie chodzi o wygrywanie. W każdym razie nie od kiedy to nie Xbox wygrywa

4 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Koniec końców chodzi o gry. Jedni je mają, a drudzy czekają - tyle i aż tyle.

No dokładnie. Na Playstation są gry i od Sony i od Microsoftu. Na Xboxie tylko te drugie. Wybór oczywisty

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Wiadomo, że nie chodzi o wygrywanie. W każdym razie nie od kiedy to nie Xbox wygrywa

Na forum dalej panuje przekonanie, że konsole sprzedają exy, gry single player rządzą rynkiem i najważniejsza jest sprzedaż fizyczna. Więc nawet szkoda strzępić ryja na chłopów co myślą, że dalej 2005.

2 minuty temu, Homelander napisał(a):

No dokładnie. Na Playstation są gry i od Sony i od Microsoftu. Na Xboxie tylko te drugie. Wybór oczywisty

Na PC są te i te i sporo więcej, ale jedziesz z tarczowankiem jak liczy się tylko PS. BTW PS jor ma nawet 1/10 biblioteki XGS. :)

Także wybór prosty.

Opublikowano
1 godzinę temu, Homelander napisał(a):

Nie wierzę w to. Playgrounds dostarczało za każdym razem bez wpadki

Nie no byku, Playground dowiozło na razie tylko gry z jednej serii i to jedynkę robili we współpracy z Turn 10 które im pewnie bardzo pomogło. A Fable jest robione od jakiegoś 2018 roku (wtedy poszło pierwsze info że robią AAA RPG) więc daje to już 7 lat pracy nad Fable. Ja bym kasował w pył.

Opublikowano
  • Autor

Gdyby gry miały być kasowane tylko dlatego że są tworzone 7 lat to nigdy byśmy na przykład nie dostali takiego Helldivers 2, które było robione przez lat 8.

Opublikowano
Godzinę temu, _Shaman_ napisał(a):

Bardzo możliwe wszystkie decyzje tej ciapatej spie.rdoliny pochodzą od AI

148b4a10-a571-4130-8dcc-6abc1aae04d2.png

Słucha podcastów przez copilota xd. No debil

Skoro taki stary dziad polega na AI w każdej dziedzinie jego życia, to nie ma co się dziwić, że korporacje tak zniszczyły świat w ostatnich 15 latach, jeśli są tak odklejeni od rzeczywistości i potrzeb konsumenta. Wszędzie minimalizm, szukanie kosztów gdzie się da, masowe zwolnienia, slabe zarobki szeregowych pracowników, outsourcing projektów do Indii, a później wychodzi syf.

Te idiotyczne decyzje MS musi podejmować AI, po prostu musi.

Opublikowano
8 minutes ago, suteq said:

Nie no byku, Playground dowiozło na razie tylko gry z jednej serii i to jedynkę robili we współpracy z Turn 10 które im pewnie bardzo pomogło. A Fable jest robione od jakiegoś 2018 roku (wtedy poszło pierwsze info że robią AAA RPG) więc daje to już 7 lat pracy nad Fable. Ja bym kasował w pył.

No oby nie, bo wygląda bardzo fajnie te Fable. Aż nabrałem ochoty na ogranie przez te rozmowy :)

No i proszę, nawet w promocji jest

IMG_4933.png

Edytowane przez Homelander

Opublikowano

Nie chodzi o wygrywanie, chodzi o to żeby co miesiąc wymyślać siebie na nowo, kasować projekty i wypuszczać gry, na które mało kto ma tyle siły/ochoty by je ukończyć. To jest to czego pragniemy - burdelu.

dario.jpg,,Spencer Ty dobrze siebie sobie wymyśliłeś, wymyśliłeś sobie, że inni będą cię szanowali''

Opublikowano
  • Autor

Teksty o przegrywaniu/wygrywaniu jakieś wojny konsol czy innych wymyślonych rywalizacji zostawiam fanboyom, którzy żyją tego typu tematami.

Ja osobiście nie mam dużych wymagań oczekuje po prostu kolejnych dobrych gier, solidnego wsparcia, dobrze wykonanych sprzętów i atrakcyjnych. Do tej pory nie mogę powiedzieć żebym był z tych rzeczy jakoś szczególnie niezadowolony. Zwolnienia są chujowe, kasowanie gier robionych od lat jeszcze gorsze, ale z tym kładzeniem xboxa do grobu, to tak na spokojnie panowie.