Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Bo wczoraj w sklepach wylądował preorder modern warfare 4 i nie ma on usługi Play Anywhere, wiec jak to w końcu jest, ta usługa jest tak super, ze microsoft przestaje dodawać do swoich gier?

• Odpowiedzi 38 tys.
  • Wyświetleń 3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Wszystkie gry MS powinny wspierać PA, ale najwyraźniej straty z Black Ops 7 były na tyle duże, że trzeba doić. Zresztą nie tylko CoDa to dotyczy, takie Diablo IV też nadal siedzi bez wsparcia Play Anywhere mimo kilku lat na karku. Właściciel marki powinien dawać przykład reszcie wydawców, ale najwyraźniej excelek mówi inaczej.

Opublikowano

No ale warto o tym pisać bo to akurat pokaz hipokryzji MS.

Zupełnie głupi dodajmy. Bo idealnie by się nadawał do reklamowania kupienia jednej wersji i ogrania na combo Xsx/Rog Xbox Ally

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, wojtas011 napisał(a):

Bo wczoraj w sklepach wylądował preorder modern warfare 4 i nie ma on usługi Play Anywhere, wiec jak to w końcu jest, ta usługa jest tak super, ze microsoft przestaje dodawać do swoich gier?

Oficjalna strona

Screenshot_20260529-094734_Google.png

No image preview

Call of Duty: Modern Warfare 4: All Game Editions and Pre...

Pre-order Call of Duty: Modern Warfare 4 before October 23. Get Open Beta Early Access, Hunter Killer Operator Skin, and learn about the 10% Loyalty Discount.

Po co szerzyć fake newsy?

Opublikowano

Troll chciał przyatakować ale nie wyszło

Wylewa frustrację bo pewnie mina the hollower w Turcji na psn też 90zł

Opublikowano

To chyba jeszcze ktoś Asi musi powiedzieć, że PA w grze jest, bo w sklepiku go nie ma a wersja PC (Windows) jest osobno do kupienia.

obraz.png

obraz.png

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

To chyba jeszcze ktoś Asi musi powiedzieć, że PA w grze jest, bo w sklepiku go nie ma a wersja PC (Windows) jest osobno do kupienia.

obraz.png

obraz.png

Do premiery jest wchuj czasu. Np Bravely default jak wyszło działało od razu Playanywhere a tagi pojawiły się po miesiącu od premiery.

Opublikowano
  • Autor

W sklepie zakładki Play Anywhere nie ma, ale zakup jednej wersji daje dostęp do obu. Dlatego opłaca się nawet kupić wersję na Windowsa bo jest 50 zł tańsza niż konsolowa.

Opublikowano
24 minuty temu, devilbot napisał(a):

Do premiery jest wchuj czasu. Np Bravely default jak wyszło działało od razu Playanywhere a tagi pojawiły się po miesiącu od premiery.

Co nie zmienia faktu ze sa jak dupa od srania zeby takie informacje byly za wczasu publikowane. To nie tak ze dzien przed premiera ktos tam se wysle maila ze moze jednak PA i wezcie dodajcie info do strony. Jeszcze jak 3rd party im poda zle informacje to rozumiem. Ale CoD? Najwazniejsza gra jaka maja w produkcji (z finansowego pkt)? Maja srogi burdel i niestety nie zanosi sie na poprawki.

Opublikowano

A to zaraz asax to zgłosi i poprawią.

Widzę upgrade do vault edition ma tagi Xbox i pc więc tak burdel.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.05.2026 o 10:36, devilbot napisał(a):

A to zaraz asax to zgłosi i poprawią.

Zrobione

Screenshot_20260531-155637_Opera.png

Opublikowano

to jeszcze zgłoś to

image.pngimage.png

Bo tak średnio konsekwentni będą z tym play anywhere sprzedając wersję bez konsol

Opublikowano
  • Autor

Ale w czym problem? Nie ma znaczenia czy kupisz te wersje na konsole czy Windowsa, otrzymujesz dostęp do obu i możesz grać na PC, i konsoli.

Screenshot_20260531-190454_Opera.png

Pisałem o tym już wcześniej, że z tego powodu nawet jak ktoś gra tylko na konsoli opłaca się wziąć wersję na Windowsa bo jest 50 zł tańsza.

Opublikowano

No przeciez jak byk sa dwie wersje w ms store i to zaczyna wygladac jak celowe zagraniee06c594a8126df4504beb9d1fe2c4e50.jpg

Opublikowano
  • Autor

No są, jedna konsolowa druga na PC i obie są oznaczone jako Play Anywhere.

Wciąż nie wiem w czym jest problem?

Opublikowano
  • Autor

To kup tańszą i po problemie problem

To chyba pierwszy taki przypadek by problemem było to że można kupić grę taniej xd

Opublikowano

CoD Modern Warfare 4 Wojtas Windows 10 Edition ;)

Asax nie uważasz że szefostwo Xboxa znów dużo pierdoli, łazi po podcastach, twitterach, jedno drugiego poprawia i przeprasza. A generalnie nic z tego nie wynika? Takie lanie wody w hooy

Opublikowano

Zaczyna się drozdu redemption arc

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Ekskluzywne gry nie wrócą jeżeli na to ktoś liczy, a bez tego wiadomo platforma jako konsola do zaorania.

Opublikowano
44 minuty temu, Sebas napisał(a):

Zaczyna się drozdu redemption arc

O już tam, zwykłe niedzielne pierdololo :) ale na szczęście znajduję czas na zaliczanie gier i to na każdej platformie o dziwo

42 minuty temu, devilbot napisał(a):

Ekskluzywne gry nie wrócą jeżeli na to ktoś liczy, a bez tego wiadomo platforma jako konsola do zaorania.

No ja pisałem że chciałbym chciałbym wszystko na wszystkim ale jednocześnie uważam że konsola bez eksów nie przetrwa, ewentualnie będzie wegetować. Tak specyficzny jest to rynek.

Zresztą MS już chyba z dwa lata ponad jest multiplatformowy a jednak koniec końców ich gaming poleciał w dół

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Asax nie uważasz że szefostwo Xboxa znów dużo pierdoli, łazi po podcastach, twitterach, jedno drugiego poprawia i przeprasza. A generalnie nic z tego nie wynika? Takie lanie wody w hooy

Miałem się na ten temat nie wypowiadać bo chyba znowu mam kontrowersyjną opinię, ale skoro pytasz.

Tak, uważam że szefostwo xboksa cały czas za dużo pierdoli. A już całkowicie jestem zażenowany tym co ostatnio odwaliła Asha Sharma na twitterze. Kiedy grupka dorosłych facetów spłakała się o to że na Xbox Showcase gry multitplatformowe będą pokazywane jako multiplatformowe, a CEO wielomiliardowej firmy się pod nimi ugięła i pod presją powiedziała że to pomyłka.

Ja wiem, że Sony czy Nintendo raczej tego nie robią, ale uczciwie pokazywanie na jakie platformy wyjdzie gra i nie wprowadzanie klienta w błąd trudno nazwać pomyłką.

Wiem też że niektórzy piszą że xboks musi to robić aby pozostać konkurencyjny, ale czy naprawdę ma to tak duże znaczenie? Każdy zainteresowany, może przecież w 5 sekund sprawdzić na jakie platformy wychodzi dana gra, Są też o wiele lepsze sposoby na zachęcanie grania w multiplatformy na xboxie, jak np. Xbox Play Anywhere o którym tyle się ostatnio piszę czy Game Pass, to są rzeczy z których gracze czerpią wyraźne korzyści, a nie ukrywanie logo.

Moim zdaniem takie spoufalanie się i podlizywanie się z jedną najbardziej toksycznych grup czyli fanboyami konsoli nie wyjdzie jej na dobre i raczej prędzej niż później obróci się przeciwko niej.

Opublikowano

Ta sama ekipa 7 czerwca ugotuje Asię. Sama zaczęła temat exów, podpuszczała ludzi. Więc jeśli nie wyjdzie i nie powie że tylko na Xboxy będą konkretne gry to elo. Ukrycie logo nie Ps5 nie pomoże ;)

A nie zrobi tego bo nawet nie ma konsol w sklepach i co miała by tym sprzedać? Bezsens. Helix oddalony o huj wie ile

Ale to tylko Xbox ma taką pojebana relacje z użytkownikami