Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minuty temu, Homelander napisał(a):Moja opinia, poparta obserwacjami, jest taka, że nie zaczną. Twoja jest zupełnie odwrotna.Czyli moja racja jest racja najmojsza, a twoja wcale nie jest twojsza niż mojsza.To niezłe analizy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):Prędzej bym uwierzył, że Sony wrzuci do GP swoje hity, niż normalnie do sprzedaży. Zresztą to sie nie stanie. Gra usługa wrzucona, zeby potem i Maratona tam wrzucić. Proste.Jesli coś jest w XGP to musi być standardowo w sprzedaży.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. To ja bym na miejscu Sony postawił warunek, albo tylko GP, albo wcale.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 20 minutes ago, Bzduras said:Czyli moja racja jest racja najmojsza, a twoja wcale nie jest twojsza niż mojsza.To niezłe analizy.Ja nie wykluczam niczego ani nie czekam na nic. ASX i Paolo sobie wymyślili scenariusz, absolutnie nic innego nie dopuszczają. Siedzą w oknie tęsknie wypatrując.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, Homelander napisał(a):Ja nie wykluczam niczego ani nie czekam na nic. ASX i Paolo sobie wymyślili scenariusz, absolutnie nic innego nie dopuszczają.No a z drugiej strony lustra siedzisz Ty, który wymyśliłeś sobie scenariusz i absolutnie nic innego nie dopuszczasz. Jedyna różnica jest taka, że Ty mówisz "opieram to na obserwacjach".
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 hours ago, Homelander said:A co do polityki wydawniczej Playstation to na tę chwilę jest jaka jest. Jak im excel powie, że trzeba ją zmienić to ją zmienią. W sekundzie i bez sentymentów. Nie mam co do tego wątpliwości.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Greg, jak scenariusz do chuja? Co Ty sobie ubzdurałeś i teraz próbujesz mi jeszcze wcisnąć? Pokaż palcem gdzie i co napisałem, że ciągle jakieś projekcie uskuteczniasz?T r z y m a j m y s i ę f a k t ó w jak sam bardzo często lubisz wspominać :)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 8 minutes ago, Bzduras said:No a z drugiej strony lustra siedzisz Ty, który wymyśliłeś sobie scenariusz i absolutnie nic innego nie dopuszczasz. Jedyna różnica jest taka, że Ty mówisz "opieram to na obserwacjach".Tak jest. A powyższy cytat to dowód. Zadaj sobie trud przeczytania tego co piszę jak już chcesz rozmawiać
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor Ja nie mówię, że na 100% tak będzie i że nie mogę się mylić, mówię tylko że wszystko na to wskazuje że za 2, 5, 10 albo X lat to się wydarzy.Branża jest dosyć nieprzewidywalna, bo kto tydzień temu przewidywał że Sony zapowie Helldivers 2 na Xboxa? Raczej nikt. Ale kierunek jest dosyć klarowny, ekskluzywności sprzętowej z roku na rok coraz mniej, pojawia się coraz więcej gier wydawanych jednocześnie na wielu platformach. Nie ma też jeszcze przykładu by ktoś z tej drogi, mającej na celu maksymalizacje zysków zawrócił.Powtarzałem że to podróż w jedną stronę jak Sony portowało swoją pierwszą grę na PC, wtedy wówczas jako określano to jako "jednorazowy eksperyment". Powtarzałem to też jak Xbox zapowiadał "Just 4 games" na PS5, że na tych grach się nie skończy i w tych przypadkach miałem rację. Ale równie dobrze mogę się tym razem mylić. Wydarzy się coś niespodziewanego i wszystkie moje przewidywania okażą się nietrafione.Różnica między Gregiem a mną, jest taka że ja w 100% akceptuje to że on może mieć inne prognozy, nie próbuje go nawet przekonywać,. Ale on nie jest w stanie pogodzić się z moją i co chwila mnie wywołuje w różnych postach i tematach, tak jakbym nie mógł mieć prawa do własnej, popartej moimi obserwacjami opinii.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 minutes ago, Paolo de Vesir said:Greg, jak scenariusz do chuja? Co Ty sobie ubzdurałeś i teraz próbujesz mi jeszcze wycisnąć? Pokaż palcem gdzie i co napisałem, że ciągle jakieś projekcie uskuteczniasz?T r z y m a j m y s i ę f a k t ó w jak sam bardzo często lubisz wspominać :)No to się trzymaj. Fakt 1. Nie ma i nie ma zapowiedzianych żadnych singlowych gier od Playstation na XboxaFakt 2. Nie ma i nie jest zapowiedziany żaden pecetoxbox i inne takieWszystko to co przeczy powyższym fakyom są to spekulacje, chciejstwo i widzimisię. Pasuje?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Teraz, Homelander napisał(a):No to się trzymaj.Fakt 1. Nie ma i nie ma zapowiedzianych żadnych singlowych gier od Playstation na XboxaFakt 2. Nie ma i nie jest zapowiedziany żaden pecetoxbox i inne takieWszystko to co przeczy powyższym fakyom są to spekulacje, chciejstwo i widzimisię. Pasuje?Jeszcze raz - pokaż mi proszę gdzie piszę takie rzeczy, bo ciągle się rzucasz jakgówno w betoniarce, ale nie wiem nawet czego ode mnie chcesz.Opierajmy się więc na faktach - Sony jest wydawcą multiplatformowym, nie mniej, nie więcej.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 godziny temu, Homelander napisał(a):A co do polityki wydawniczej Playstation to na tę chwilę jest jaka jest. Jak im excel powie, że trzeba ją zmienić to ją zmienią. W sekundzie i bez sentymentów. Nie mam co do tego wątpliwości.Ale jak ktoś wspomina, że istnieje taka możliwość to jednak mocno walczysz i mówisz, że absolutnie takiej możliwości nie ma xD Nie wymyśliłbym tego choćbym chciał. Nie chcę, ale muszę, nie da się, ale może się da.8 minut temu, Homelander napisał(a):Tak jest. A powyższy cytat to dowód. Zadaj sobie trud przeczytania tego co piszę jak już chcesz rozmawiaćCzytam i widzę dwa wilki w jednym Gregu, ale chyba nie ulega wątpliwości który wygrywa.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 5 minutes ago, ASX said:Różnica między Gregiem a mną, jest taka że ja w 100% akceptuje to że on może mieć inne prognozy, nie próbuje go nawet przekonywać,. Ale on nie jest w stanie pogodzić się z moją i co chwila mnie wywołuje w różnych postach i tematach, tak jakbym nie mógł mieć prawa do własnej, popartej moimi obserwacjami opinii.Mam dokładnie odwrotne obserwacje. Jak piszesz, że Sony już wydaje gry day1 na PC, gdzie nic takiego nie ma miejsca to wymyślasz analizy, dane i inne kryteria żeby tylko poprzeć swoją teorię. Proponuję zakończyć te durne dyskusje, bo pewnie mamy dokładnie to samo na myśli tylko obydwaj nie potrafimy siebie nawzajem zrozumieć3 minutes ago, Bzduras said:Ale jak ktoś wspomina, że istnieje taka możliwość to jednak mocno walczysz i mówisz, że absolutnie takiej możliwości nie ma xD Nie wymyśliłbym tego choćbym chciał. Nie chcę, ale muszę, nie da się, ale może się da.Czytam i widzę dwa wilki w jednym Gregu, ale chyba nie ulega wątpliwości który wygrywa.Nie nie. Ja walczę z twierdzeniami, że JUŻ całkowicie zmienili, że już wypuszczają wszystko wszędzie i wszystko jest Playstation. No nie. Jeszcze nie. Może, a może nie. Ale jeszcze nie teraz
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor 2 minuty temu, Homelander napisał(a):Mam dokładnie odwrotne obserwacje. Jak piszesz, że Sony już wydaje gry day1 na PC, gdzie nic takiego nie ma miejsca to wymyślasz analizy, dane i inne kryteria żeby tylko poprzeć swoją teorię.No tak są takie gry, a jak podaje przykłady to je ignorujesz, pisząc:Że to gra usługa więc się liczyŻe to gra z Chin więc się nie liczyŻe to gra na licencji więc się nie liczyŻe to remake więc to się nie liczy Także tak wygląda ta dyskusja, i nie widzę sensu jej kontynuowania.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minute ago, ASX said:No tak są takie gry, a jak podaje przykłady to je ignorujesz, pisząc:Że to gra usługa więc się liczyŻe to gra z Chin więc się nie liczyŻe to gra na licencji więc się nie liczyŻe to remake więc to się nie liczyTakże tak wygląda ta dyskusja, i nie widzę sensu jej kontynuowania.Poza Lego Horizon (które nie wyszło na Xboxa), żadna z tych gier nie powstała w studiach należących do Sony. Wymień mi zatem te wszystkie gry od studiów należących do Sony day1 na PC. Wymień wszystkie na Xboxa. Mogą być istniejące, albo zapowiedziane, obojętnie.Dowodem przeczącym twoim teoriom jest Ghost of Yotei. Idealna gra żeby wydać ją day1 na PC. I na pewno odniosłaby tam sukces biorąc pod uwagę sukces Tsushimy. A jednak nie. Dlaczego?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 55 minut temu, Donatello1991 napisał(a):To ja bym na miejscu Sony postawił warunek, albo tylko GP, albo wcale.Ej ale weź wytłumacz dlaczego tak?;) jaki w tym dla Sony jest profit żeby nie dawać do sprzedaży?;) Strasznie mnie to ciekawi
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor To teraz już nie gry wydane przez Sony się liczą, ale gry należące do studiów Sony?I żeby była jasność ja nie mówię że już teraz, wszystkie gry będą wychodzić równolegle na PC, wciąż zapewne wyjdzie wiele tytułów jak Ghost of Yotei które przynajmniej pierwotnie wyjdą tylko na konsole. Obserwuje jednak i chyba każdy również to dostrzega, ze jest coraz więcej gier, nie tylko GAASów które pojawiają się równolegle na PC. 10 lat temu sytuacja była jasna, gra Sony wychodzi tylko na Playstatation i tyle, koniec tematu. Ale dziś pojawia się coraz więcej i więcej "ale" w tym temacie, po tym wnioskuje że ich strategia ewoluuje.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Zabawne widać jak Homelander i inni jak ostatniej twierdzy trzymają się tych gier singleplayer od Sony byleby nie wyszły na xboxa, aż widać dreszcze strachu.Jak dla mnie to mogą sobie darować, bo nic wielkiego xboxowcy nie tracą. Za to Helldivers 2 to najlepsza gra Sony ostatnich lat.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 10 minutes ago, ASX said:To teraz już nie gry wydane przez Sony się liczą, ale gry należące do studiów Sony?I żeby była jasność ja nie mówię że już teraz, wszystkie gry będą wychodzić równolegle na PC, wciąż zapewne wyjdzie wiele tytułów jak Ghost of Yotei które przynajmniej pierwotnie wyjdą tylko na konsole. Obserwuje jednak i chyba każdy również to dostrzega, ze jest coraz więcej gier, nie tylko GAASów które pojawiają się równolegle na PC.10 lat temu sytuacja była jasna, gra Sony wychodzi tylko na Playstatation i tyle, koniec tematu. Ale dziś pojawia się coraz więcej i więcej "ale" w tym temacie, po tym wnioskuje że ich strategia ewoluuje.No jasne, że ewoluuje. Ale do tego stopnia co Xbox nie doszli. Jeszcze. O ile w ogóle
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. to super, że Death Stranding 2 nie jest grą Sony - przynajmniej jest gwarancja, że wyjdzie na Xboxa :)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Dziś niewiele wskazuje żeby jakieś większe migracje w kierunku Xboxa były.Ale jeśli powiedzmy PS6 nie bedzie się sprzedawać tak jak Ps5, jeśli stwierdza że mimo wszystko baza klientów się kurczy z generacji na generację to wtedy kto wie. I tutaj akurat Homelander ma rację że excel pokaże. Jednak to musiałoby się kilka czynników złożyć, patrząc na wiele badań i "wykresów Asaxa" hehe to one się dzieją tylko dość powoli
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 58 minut temu, Homelander napisał(a):Dowodem przeczącym twoim teoriom jest Ghost of Yotei. Idealna gra żeby wydać ją day1 na PC. I na pewno odniosłaby tam sukces biorąc pod uwagę sukces Tsushimy. A jednak nie. Dlaczego?Musi klęknąć sprzedaż konsol, tu sony nie ma problemu. Oni w samej JP puszczą więcej konsol niż Ms na wszystkich rynkach. Jak wszyscy zaczną wypuszczać wszystko na wszystko to konsole jakie znamy jebna. A jebną, kwestia czasu. Wszyscy będą rzeźbić sprzęt z jakimś OS. I będzie jak na rynku kart graficznych np. Jeden model karty i 10 producentów. Obstawiam że taki będzie finał tego.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Sprzedaż konsol niewiele dzisiaj gwarantuje - z gier dedykowanych PS5 najlepiej sprzedał się SM2 a potem długo długo dłuuuugo nic. Zwłaszcza jeśli mówimy o grach 2nd party i czasowych exach.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 13 minutes ago, Paolo de Vesir said:Sprzedaż konsol niewiele dzisiaj gwarantuje - z gier dedykowanych PS5 najlepiej sprzedał się SM2 a potem długo długo dłuuuugo nic. Zwłaszcza jeśli mówimy o grach 2nd party i czasowych exach.Gwarantuje przychody ze sprzedaży gier od 3rd party i dochody z mikrotransakcji
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 godziny temu, Bzduras napisał(a):Czyli moja racja jest racja najmojsza, a twoja wcale nie jest twojsza niż mojsza.To niezłe analizy.To te 40 lat doświadczenia CHŁOPCZE