Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 30 vdolców za wypożyczenie gry na miesiąc Phil Spencer przestał sie patyczkować. Dobrze że gość robi takie głupie ruchy przed całkowitym ubiciem pudełek
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dobrze że nie ma przymusu opłacania abonamentu, a gry można też kupić na własność Xbox play anywhere!
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Wchodzą na rynek PC i z cenami muszą być konkurencyjni, pewnej granicy nie przeskoczą (chociaż przeginają już teraz). No, na pewno nie sami... Poza ceną, abonament raczej nie ma wielu zalet.Ten wymyślony przez MS biznes, to będzie złoty strzał i będą panami przyszłego, przedefiniowanego giereczkowa, albo brutalne zderzenie z rzeczywistością i bardzo szybka weryfikacja obecnie znanych nam planów, które pewnie mają też już przygotowane na długo w przód, a zarazem kolejny fikoł w innym kierunku, z czego znamy MS i zmiana prowadzonej narracji. Historia sugeruje, że będzie to drugie, tak czy inaczej, BARDZO CIEKAWA SYTUACJA będzie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Rozkminiam, że na dobrą sprawę kiedy kupuję jakąś grę i puszczę ją dalej to strata wynosi właśnie w okolicy 100zł, więc niby się zeruje. Tylko, że w abo ja zapłaciłem a nikt nie zyskał. Nawet jeśli Ultimate jest najlepszą ofertą tego typu na rynku to i tak dla zdrowia lokalnego rynku wolę puścić jednak płytę w obieg. Zaś kiedyś, jak nazbiera się kilka gier to i zapłacę te 120zł za miesiąc i bez bólu dupy ogram co tam będzie.No, ale płacić tyle miesiąc w miesiąc? Niech mnie...
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ciekawe czy im cyferki w exelu się będą dopinać tak za pół roku. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez kudlaty88
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Historia stara jak świat, wprowadzić usługę, która brzmi aż za dobrze, wciągnąć w to konsumentów, a potem stopniowo pogarszać cały model.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 minutę temu, Figaro napisał(a):Historia stara jak świat, wprowadzić usługę, która brzmi aż za dobrze, wciągnąć w to konsumentów, a potem stopniowo pogarszać cały model.Tylko czy udało im się wciągnąc w tę usługę graczy na tyle, żeby teraz stawiać takie warunki? Nie sądzę.Na pewno to przez cła, a później wróci do normy! Może jednak ten Ybarra miał rację i teraz będą sobie odbijać na różne sposoby różne decyzje biznesowe, na których stracili?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 45 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):100zł za miesiąc XGP? Kogoś chyba POJEBAŁO. Zdrapeczki wjadą aż miło. Za moment dojdziemy do granicy gdzie będzie taniej kupić coś na premierę i odsprzedać z małą stratą.Cholera... ale oni wycofują się z nośników. Czyżby to był plan od początku? Zabrać własność, ale kazać płacić sobie jak za retail?Pisałem nie raz. Wyjebia fizyczne wydania i nie będę zdziwiony grą za 499 w dniu premiery. Cyfro nadciągaj. 114,99zl na miecha.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ciekawe czy ten twardy elektorat to wytrzyma co tam ma gamepassika w abonamencie w Playu i od X lat jebie pełną cenę.Posrało ich. Mam do lutego chyba nabite jeszcze z Indii i jak nie będzie jakiejś cebuli to elo.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Człowiek miał dobre przeczucie i pogonił to pazerne dziadostwo z domu.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. @Paolo de Vesir Ponoć kodów do gp nie będzie już, pojebało ich do reszty, 115 zł na miesiąc pierdolić dla knura.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Na kompach też już koniec Eldorado czy jak zwykle tylko oddani fani marki xbox dostali po łbie?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Najgorsze że zaraz Sony i zjeby z Nintendo też podniosą ceny. Pc nigdy nie był tak kuszącą alternatywą.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 minutę temu, Pupcio napisał(a):Na kompach też już koniec Eldorado czy jak zwykle tylko oddani fani marki xbox dostali po łbie?koniec, muszisz płacić 120zl za day 1 gierki xd
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Podnieśliby bez ruchu MS-u, widać to chociażby po cenach konsol. Po prostu tanio już było, a konsument w późnym kapitalizmie i tak uklęknie i weźmie z połykiem dziękując za to, że w ogóle może.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, Faka napisał(a):@Paolo de Vesir Ponoć kodów do gp nie będzie już, pojebało ich do reszty, 115 zł na miesiąc pierdolić dla knura.O kodach i o końcu zakupach w Albani itp też pisałem Wygoda kosztuje. Jak pudełka jebną na amen to potem będzie tylko gorzej. Może jak pójdzie petycja i jakieś większe ruchy rezygnacji to wrócą to przyziemnych cen. Ale wątpię.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. BF6 - 300 zł na Steam, 340 na PSN, klucz Xbox od 270 na eneba. Jeszcze niech MS pójdzie drogą Sony, zrezygnuje z kluczy i wtedy to już naprawdę tylko na PC nie będzie jebania po same kule.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, wojtas011 napisał(a):koniec, muszisz płacić 120zl za day 1 gierki xdNie, w apce Xboxa dalej jest za 63zł na miesiąc z gierkami day 1
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Ja jestem jednym z tych klientów dla których ten interes przestaje się opłacać, do tej pory płaciłem 43 zł miesięcznie i miałem wszystkie gierki day one na konsole. Teraz za to samo + jakieś bzdety do Forcika, stare gry Ubisoftu i lepszą jakość chmury chcą żeby płacił ponad 100 zł. No nie widzę tego.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ta apka to jest taka chujnia że pewnie jeszcze nie zdążyło się zaktualizować
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Niech podnoszą i do 200ziko, ja jestem załadowany do 2027, a potem i tak nie miałem zamiaru przedłużać. W końcu przemówili knurowi do rozsądku, ze day1 w abo się nie spina.