Opublikowano 9 marca 20214 l Jak czytam że "palcom cienżko" po graniu z adaptacyjnymi trigerami to polecam tak pół godzinki przed graniem poćwiczyć
Opublikowano 9 marca 20214 l Ale tu nie chodzi o to, ze mnie palce bolą. Bardziej chodzi dyskomfort z uczucia, że "coś jest nie tak" bo po jednej stronie triger działa normalnie a drugi trigger działa w różnym stopniu co powoduje, że ciągle zastanawiam się, czy już dobrze docisnąłem czy za lekko przez co całe te bujanie na sieci nie jest przyjemne.
Opublikowano 9 marca 20214 l 25 minut temu, szurubur napisał: Ale tu nie chodzi o to, ze mnie palce bolą. Bardziej chodzi dyskomfort z uczucia, że "coś jest nie tak" bo po jednej stronie triger działa normalnie a drugi trigger działa w różnym stopniu co powoduje, że ciągle zastanawiam się, czy już dobrze docisnąłem czy za lekko przez co całe te bujanie na sieci nie jest przyjemne. Jeżeli o to chodzi to sorry, fakt że pierwsze wrażenie jest dziwne i może powodować "dyskomfort" ale to kwestia przyzwyczajenia no i tego jak w danej grze jest to zaimplementowane. W astro nic a nic mi nie przeszkadzało, w takim Worms Rumble z plusa po ok 30min człowiek się przyzwyczaił do tego stopnia, że jak gram w gry z PS4 bez obsługi to zastanawiam się czy pad mi się nie popsuł. Ale nie wyobrażam sobie tego np. w takim Death Stranding bo tam przy dłuższej sesji też bym pewnie wyglądał jak smutny pieseł
Opublikowano 11 marca 20214 l Poczekaj chwilę, sklepy mają co jakiś czas dostawy. Ustaw sobie powiadomienia na pocztę jak ja i zdążysz kupić spokojnie w sklepowej cenie.
Opublikowano 11 marca 20214 l 1 godzinę temu, HiS napisał: Co to są za jaja z dostępnością stacji ładującej pady do ps5? Jeszcze rozumiem brak konsol ale takich pierdół jak akcesoria? Sony daje dupy po całości. Nie wspomnę juz o głąbach co sprzedają to po 450zl na allegro. No fakt, ja kupiem dopiero 3 miesiące po premierze, bo nigdzie nie było. Teraz jak jadę do jakiegoś handlowca, to też, pad jest, pilot jest, kamera i słuchawki są, a ładowarki brak. WTF.
Opublikowano 12 marca 20214 l W dniu 11.03.2021 o 08:11, Ukukuki napisał: Poczekaj chwilę, sklepy mają co jakiś czas dostawy. Ustaw sobie powiadomienia na pocztę jak ja i zdążysz kupić spokojnie w sklepowej cenie. W sugerowanej cenie 139zl, czy jak tam zawał to sprzedawał ostatnio tylko neonet. Od ponad miesiąca nic się u nich nie pojawiło. ME wrzuca +20, MM wrzuca +40. Wiem że różnica nie duża, ale jest.
Opublikowano 19 marca 20214 l W dniu 16.03.2021 o 17:24, Codex napisał: Proszę o info jaka jest aktualna wersja oprogramowania Dualsense? 0210
Opublikowano 19 marca 20214 l Biorąc pod uwagę, że dualsense ma mikrofon to można by ożywić takie mechaniki
Opublikowano 19 marca 20214 l Myślę, że fakt iż posiada też symetryczne analogi sprawią, że fight night wróci na rynek.
Opublikowano 22 marca 20214 l Moj DS wlasnie dryfuje... poczekam chwile i wysle na wymiane... szkoda...
Opublikowano 22 marca 20214 l 3 godziny temu, gnom napisał: Moj DS wlasnie dryfuje... poczekam chwile i wysle na wymiane... szkoda... Uuu.. to szybko padakę zaliczył. Mam nadzieję że to nie jakaś wada kiepskich elementów, bo już gdzieś o tym dryfowaniu analogów czytałem.
Opublikowano 22 marca 20214 l 8 godzin temu, maxoffe napisał: Mam nadzieję że to nie jakaś wada kiepskich elementów No właśnie jest to wada kiepskich elementów. Gówniane potencjometry ALPS. Edytowane 22 marca 20214 l przez RadkoR
Opublikowano 23 marca 20214 l 10 godzin temu, RadkoR napisał: No właśnie jest to wada kiepskich elementów. Gówniane potencjometry ALPS. No chyba jeszcze nie można mówić o jakiejś fali usterek... Owszem co po niektórzy zgłaszają takowy fakt ale nie jest to chyba w jakiejś ogromnej skali, a wiadomo przecież że wszystko może się popsuć.
Opublikowano 23 marca 20214 l 10 godzin temu, RadkoR napisał: No właśnie jest to wada kiepskich elementów. Gówniane potencjometry ALPS. W każdych padach są te same potencjometry w xbox również. Inna sprawa jak kto obchodzi się z padem. Pisałem już o tym wcześniej. Tam dostaje się kurz, więc lepiej pada nie trzymać luzem na półce.
Opublikowano 23 marca 20214 l 27 minut temu, Przemo napisał: W każdych padach są te same potencjometry w xbox również. Inna sprawa jak kto obchodzi się z padem. Pisałem już o tym wcześniej. Tam dostaje się kurz, więc lepiej pada nie trzymać luzem na półce. Słyszałem, że lepiej jest w ogóle go nie używać i trzymać w pudełku w pomieszczeniu o niskiej wilgotności i temperaturze ok. 22 stopni.
Opublikowano 23 marca 20214 l A jak chronić pada, żeby podczas grania nie dostawał się tam kurz? Serce mnie boli, gdy musze za kazdym razem wyciagac go z oryginalnego woreczka, ktory trzymam w oryginalnym pudełku po konsoli, ktore za każdym razem zaklejam plombami.
Opublikowano 23 marca 20214 l Nie wiem co za problem wsadzić pada po skończonej grze do worka tego, w którym był oryginalnie zapakowany. Jak grasz to grasz, ale większość doby pad nie jest używany i wtedy lepiej go włożyć do tej foli. To jakiś problem jest? Wszystkie te pady mają taką budowę, że są narażone na to, że w którymś momencie analogi mogą dryfować. Lepiej opóźnić sobie ten stan rzeczy i dbać o tego pada. Szczególnie, że to nic nie kosztuje, a pad sam w sobie jest drogi. Mam wrażenie, że część osób ma tu 15 lat i problemy z dbaniem o sprzęt, albo mają wyrąbane na to czy pad pochodzi pół roku czy rok bo kupią sobie nowego.
Opublikowano 23 marca 20214 l 4 minuty temu, Przemo napisał: Nie wiem co za problem wsadzić pada po skończonej grze do worka tego, w którym był oryginalnie zapakowany. Prędzej pogonię cały zestaw na olx niż będę pady w reklamówkach trzymał.
Opublikowano 23 marca 20214 l 2 godziny temu, zagul napisał: Słyszałem, że lepiej jest w ogóle go nie używać i trzymać w pudełku w pomieszczeniu o niskiej wilgotności i temperaturze ok. 22 stopni. Albo żartujemy i idziemy w skrajność, albo mówimy o normalnym dbaniu o sprzęt. Dobrze wiadomo jak w tych wszystkich padach działają potencjometry i że mają swoją wytrzymałość jak ktoś naparza w tekkena po 10 godzin to wiadomo, że pad mu nawet może 2 miesięcy nie wytrzymać. Tak samo jak niektórzy mają tłuste ręce i też grają to pad będzie miał krótszą żywotność. Też kiedyś byłem młody i podchodziłem z nonszalancją do tego tematu i zmieniałem często pady. Bo albo dryfowały analogi albo guziki nie reagowały. Teraz jestem stary i dbam o sprzęt aby chodził jak najdłużej. 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: 2 minuty temu, Ukukuki napisał: Prędzej pogonię cały zestaw na olx niż będę pady w reklamówkach trzymał. Ja trzymam w oryginalnym worku po skończonej grze. Będziemy monitorować czyj pad wytrzyma dłużej.