Opublikowano 9 maja 20213 l A powiedzcie mi, od takich stacji ładujących, począwszy od oryginalnych, kończąc na tych z aliexpress za 3 dyszki, nie uszkadza się bateria, skoro jest co chwilę doładowywana? Nie znam się, więc może gadam bez sensu. Wyładować baterie i wtedy dawać na ładowarkę. Takie doładowanie co chwilę nie jest zdrowe na dłuższą metę.
Opublikowano 9 maja 20213 l Wymienne baterie w padzie mają tylko ta zaletę ze jak się rozładują to wkładasz nowe lub naładowane akumulatorki i grasz... Zajmie to góra 10s. i pad dalej gotowy do gry. A jak masz aku wbudowane to wtedy musisz podpiąć kabel i grać na kablu aż się naładuje. Od to taki minus jak ktoś ma tylko 1 pada, bo przy posiadaniu 2 tego problemu nie ma...
Opublikowano 9 maja 20213 l Wyładować baterie i wtedy dawać na ładowarkę. Takie doładowanie co chwilę nie jest zdrowe na dłuższą metę. Właśnie baterie li-ion powinno się ładować jak najczęściej i unikać stanu rozładowania oraz pełnego naładowania. Krótkie cykle ładowania do 80 procent przedłużają ich żywotność.
Opublikowano 9 maja 20213 l 2 godziny temu, WisnieR napisał: Krótkie cykle ładowania do 80 procent przedłużają ich żywotność. W sensie ładować tylko do 80%? Czy 20%->100%?
Opublikowano 9 maja 20213 l Niecały miesiąc użytkowania dualsense i juz go szlak trafił.. Chyba sprężyna w prawym triggerze poszła bo w ogóle nie ma oporu po wciśnięciu i słychać taki specyficzny click, co gorsze pad nie reaguje na żaden z przycisków w menu gier i aplikacji. Oba problemy których doswiadczylem są dość obszernie opisywane przez użytkowników reddita i tak na prawdę nie ma żadnego rozwiązania. Nie pozostaje nic innego zgłosić i odesłać go na gwarancje.
Opublikowano 9 maja 20213 l W sensie ładować tylko do 80%? Czy 20%->100%?Do. To samo się tyczy telefonu. Ogólnie operować bateria w zakresie 20-80 a pożyje o wiele dłużej niż taka rozładowywana do 0.
Opublikowano 12 maja 20213 l Ostanio zacząłem doceniać chyba najmniej przydatną fukcję w padzie od Sony - głośnik i mikrofon. Wieczorami nie mogę grać w słcuhawkach, bo muszę nasłuchiwać czy budz mi się syn w pokoju obok więc gram z dźwiękiem na TV, a na padziku prawilnie mam czat i mogę sobie gadać ze znajomymi. Działa to nawet bardzo sprawnie.
Opublikowano 12 maja 20213 l Dziś reklamowalem jednego ze swoich dualsensow. Lewy trigger luźny. Wszystko przez infolinie playstation. Nr seryjny potrzebny. Przychodzi mail z etykieta i w ciagu 0.5h trzeba skontaktowac sie z dpd w celu odbioru. Nr do dpd podaja stacjonarny 801, komórki brak ale na stronce mozna znaleźć. Troche martwi mnie czas bo koles na info mowil ze max do 3 tyg. Przesylka leci gdzies na Katy Wroclawskie. Mieszkam w sumie niedaleko wro to moze bedzie szybciej. Edytowane 12 maja 20213 l przez sajmon34
Opublikowano 12 maja 20213 l A ja wczoraj z ciekawości sprawdziłem ustawienia analogów w Returnal i lewy przy 3% działał jeszcze ok, jakieś okazjonalne minimalne ruchy jedynie, a prawy nawet na 1% bez drgnięcia, więc ogólnie chyba bardzo dobry wynik.
Opublikowano 12 maja 20213 l Dziś reklamowalem jednego ze swoich dualsensow. Lewy trigger luźny. Wszystko przez infolinie playstation. Nr seryjny potrzebny. Przychodzi mail z etykieta i w ciagu 0.5h trzeba skontaktowac sie z dpd w celu odbioru. Nr do dpd podaja stacjonarny 801, komórki brak ale na stronce mozna znaleźć. Troche martwi mnie czas bo koles na info mowil ze max do 3 tyg. Przesylka leci gdzies na Katy Wroclawskie. Mieszkam w sumie niedaleko wro to moze bedzie szybciej. Ale miałeś rzeczywiście luźny czy ustawiłeś deadzone na 0% i postać sama się ruszała? W innych grach też był problem? Bo w Returnal każdemu chodzi postać jak zjedzie dz do minimum.
Opublikowano 12 maja 20213 l Mam 2 duale. Returnala nie mam. L2 jest luźny tak jakby sprezynka czy cos tam odpowiadajacego za opor nie dzialalo. W drugim padzie jest elegancko. Nie trzeba odpalac gry aby to sprawdzic. Czuc pod palcem od razu.
Opublikowano 12 maja 20213 l Dziś reklamowalem jednego ze swoich dualsensow. Lewy trigger luźny. Wszystko przez infolinie playstation. Nr seryjny potrzebny. Przychodzi mail z etykieta i w ciagu 0.5h trzeba skontaktowac sie z dpd w celu odbioru. Nr do dpd podaja stacjonarny 801, komórki brak ale na stronce mozna znaleźć. Troche martwi mnie czas bo koles na info mowil ze max do 3 tyg. Przesylka leci gdzies na Katy Wroclawskie. Mieszkam w sumie niedaleko wro to moze bedzie szybciej. Wyjaśnię Ci trochę temat, paczka leci na kąty Wrocławskie bo jest powiedzmy centrala pośrednika. Z Katow sprzęt leci do Francji (reklamowałem DS4 i PS5). Konsole mi teoretycznie naprawili, pada dostałem nowego, ale niestety na obie przesyłki czekałem faktycznie ok. 3 tygodni. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 13 maja 20213 l DS5 z zestawu z konsola pojechał na wymianę - nie wytrzymała gumka na lewym analogu - odkleiła się i rozciągnęła :). Byłem na to przygotowany bo po kilku dniach grania po wyjęciu z pudla już było widać ze gumka jest kiepskiej jakości bo zaczęła się wycierać :(. Do tego nie wiem czy tylko ja tak miałem - strasznie szybko się wycierał plastik drążka jak dotykał obudowy gniazda - aż tak pyliło na biało i widać było wgłębienie na drążku - w ds4 tez mam taki rowek ale o wiele mniejszy i nie pyliło nic. No ale to był też dobry pretekst do zakupu drugiego pada ;)