Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 4 Remake

Featured Replies

Opublikowano
1 hour ago, XM. said:

Zrobił ktoś z was już s+ na pro?

Ja będę robić to dopiero jak maksymalnie ułatwię sobie drogę do S+ Więc zanim zacznę PRO muszę 

• Skończyć Hardcore na S+ żeby zdobyć kurzą czapkę, (redukcja odnoszonych obrażeń w trakcie przechodzenia PRO dla S+)
  • Skończyć Professional na S żeby zdobyć Zbroję dla Ashley. (dużo to pomoże podczas przechodzenia na PRO dla S+)
  • I zastosuję też wszystkie dostępne sztuczki do ominięcia najbardziej upierdliwych momentów. Wiem że w dzwon z pistoletu nie trafię ale sztuczka ze snajperką jak tylko ją dostanę będę stosować. 
  • Zainwestuję w kuszę i wybuchające bełty bo to jest po prosty masakryczne ułatwienie jak szybko można pozbyć się Mendeza, pierwszego i pozostałych dwóch Garrador
  • Złote jajo zostawię na Salazara
  • Zamierzam grać nieczysto :spicy:

Dopiero tak uzbrojony zamierzam biec po S+ na PRO. Za to dostanę Handcannon i kocie uszy, których i tak już raczej nie wykorzystam, chyba że grając po raz ostatni na Assisted po to aby przejść grę, nie kupując niczego u Merchanta i nie używając itemów leczących. Tego przejścia raczej nie da się połączyć z przejdź grę tylko nożem bo z pewnością oberwie się tutaj kilka razy więc leczenie wchodzi jak najbardziej w grę. :dunno:

Zajebiste kombinowanie, kocham tę grę. Za jakiś rok albo dwa, kupię po taniości wersję na PS4 i skończę na Prosiaku to jeszcze raz, powracając do tego niesamowitego gameplay'u. :banderas:

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 234,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Omg 

• Koniec, zrobione absolutnie wszystko co się dało w tej grze. Jak już się wie co i jak, to przez Pro leci się dosyć szybko nawet będąc "golasem". Może za jakiś czas rzucę się na run bez save'ów. 

• Niestety ale nie jest to efekt wow jaki miałem przy RE2R. Przeszedłem wioskę i dalej mi się w sumie nie chce. Oryginał nigdy nie zginie. Jednak wolę klepać tego expa w Tibii, w świecie gier video już

Opublikowano
5 minut temu, darkos napisał:

Skończyć Professional na S żeby zdobyć Zbroję dla Ashley.

wystarczy hardcore na A? 

Opublikowano

I zadnej sztuczki z trafieniem dzwonu nie zastosujesz bo ani RPG ani Snajperki w przejsciu na S+ mial nie bedziesz 

Opublikowano
33 minuty temu, darkos napisał:

Złote jajo zostawię na Salazara

Drugie może być dowolne.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

Drugie może być dowolne.

O co z tym chodzi?

Opublikowano

Jajka to kryptonit Salazara

Zlote jajka zabijaja karla jedno bierze mu 2/3 zycia 

Opublikowano
3 minuty temu, XM. napisał:

O co z tym chodzi?

Rzucając w Salazara złotym jajkiem, a potem dowolnym zabija się go od razu.

Pierwsze złote zabiera mu 70% życia.

Opublikowano

Coooooooooooo

Akurat sprzedałem a mam teraz loakcje przed Salazarem xD

Btw. Wczytałem się mocniej w Twittera i SW podobno robi Team od RE3 :) OTWIERAM PACZKE CHIPSOW I CZEKAM NA JEBANIE

Opublikowano

Kuuurde jak pójdą w RE9 w stronę mitologii Indian pod horrorowym płaszczykiem to:

Spoiler

image.png.35610121f7131b6a7ab24b67eaba77a4.png

Opublikowano
20 minut temu, XM. napisał:

Coooooooooooo

Btw. Wczytałem się mocniej w Twittera i SW podobno robi Team od RE3 :) OTWIERAM PACZKE CHIPSOW I CZEKAM NA JEBANIE

A to spoko bo re3 było super i długości większego dlc właśnie więc podołają:gigabeta:

Opublikowano
39 minutes ago, wet_willy said:

I zadnej sztuczki z trafieniem dzwonu nie zastosujesz bo ani RPG ani Snajperki w przejsciu na S+ mial nie bedziesz 

Podobno kilku graczy trafiło z pistoletem ale nie wierzę w to dopóki nie zobaczę, więc już wiem że szkoda tam czasu marnować i amunicji i lepiej przeczekać biegając bezpieczna ścieżka :dunno:

34 minutes ago, XM. said:

Coooooooooooo

Drugie złote jest w skrzyni, w jego sali tronowej w ale ta odblokuje się dopiero po jego pokonaniu. Można tam wrócić i rzucić kurzym jajem w jego obraz gdy jedna z dwóch kur, które tam są zniesie jajo. :pawel:

Opublikowano

Ta sala odblokowuje się szybciej - jak się wróciło na powierzchnię po kopalni 

Opublikowano
57 minut temu, XM. napisał:

SW podobno robi Team od RE3 :) OTWIERAM PACZKE CHIPSOW I CZEKAM NA JEBANIE

Jebania nie unikną i tak,  za to, że będzie płatne. 

Opublikowano

Po ukonczeniu gry moge dowolnie zmienic sobie poziom trudnosci do ng+ czy tylko ten na ktorym aktualnie jestem ?

Opublikowano
2 godziny temu, XM. napisał:

Nie powiem, że straciłem zainteresowanie, ale zapał opadł mi o jakieś 90%. Nie rozumiem dlaczego Capcom nie da im po prostu do zrobienia jakiegoś spinoffa zamiast angażować ich w projekty wykraczające poza ich kompetencje. 

Opublikowano

Kurwa to parowanie to złoto normalnie Sekiro

Ale ze nawet Mołotowa się da :obama:

Opublikowano

Z tym RE3 to nie bylo tak ze wszystko w sumie bylo tip top poza tym ze wycieli 1/3 gry a z Nemesisa zrobili oskryptowanego bota ktory byl jeszcze glupszy niz Mr X w RE2R? 

Opublikowano

Nie zapomnij o wybuchach co 5 sekund, żebyś mógł się poczuć jakbyś oglądał kolejne barachło Michaela Baya. 

Opublikowano

Dopiero co ponownie skończyłem RE3 (a Remake 2 lata temu) i długość gry jest bardzo podobna, tylko że w remake'u nie ma bardzo charakterystycznych miejscówek które były w oryginale 

Spoiler

(wieża zegarowa, park, dead factory)

a za to dali bardziej standardowe lokacje (rozbudowane kanały, labirynt, laboratorium). Pod względem ilości miejscówek jest bardzo podobnie tylko że są inne (no i jest mniej backtrackingu). Odnośnie Nemesisa 

Spoiler

to w oryginale pojawiał się 'losowo' przez 70% gry a później już tylko jako walka z bossem a w remake'u na odwrót. Parę razy wyskoczy z zaskoczenia (najczęściej w tym samym miejscu) a później już tylko jako boss fight, ale te boss fighty były lepsze niż w oryginale

Sam RE3R to nadal bardzo dobra gra ale boli wycięcie charakterystycznych elementów oryginału (wybory, losowość przeciwników i przedmiotów, tryb Mercenaries, lokacje) więc warto ograć i oryginał i remake. A gdyby to wszystko zostało dodane do remake'u to była by gra 10/10.

Opublikowano

Nie ten temat ziomeczku, ale skoro już się podzieliłeś filmikami to obczaj to

Opublikowano

Misja: Kocie uszka rozpoczęta. Lecę pod żadnych Czikago, czapeczek, zbroi, ani trików z przenikaniem przez drzwi, więc jest grubo. Doszedłem do water roomu, na blacie trochę ponad 2 godziny i 3 wykorzystane save'y. Dopiero teraz naprawdę doceniłem based snajperkę i to jak ładnie kopie bossów po solidnym dopakowaniu :tokar: