Skocz do zawartości

Co było pierwsze - Senior czy Premium?

Premium, Senior, a może Gold? 62 użytkowników zagłosowało

1. 1. Za czym głosujesz:

• Grupy Premium i Senior bez zmian
      22
    • Tworzymy jedną grupę dla wszystkich wyróżniających się userów
      40

Ankieta została zamknięta

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Na moment aktualizacji (14.01) miałeś średnią niecałe 31. Z tym tysiącem nabitych postów przez ostatnie dwa i pół miesiąca (ładny wynik) brakuje ci obecnie 120 postów aby mieć średnią 40.

Od ostatnich ustaleń minęły 4 lata, także mamy nowy próg dla osób ze stażem 16+ lat. Zaktualizuje zaraz grupę wszystkim którzy się łapali na dzień robienia aktualizacji tj. 14.01 a jakby ktoś uważał, że nie dostał, a mu się należy to niech da znać na PW, albo tu w temacie.

• Senior dla stażu minimum 4 lat - średnia 50 postów/miesiąc
  • Senior dla stażu minimum 8 lat - średnia 40 postów/miesiąc
  • Senior dla stażu minimum 12 lat - średnia 30 postów/miesiąc 
  • Senior dla stażu minimum 16 lat - średnia 25 postów/miesiąc

Przy okazji aktualizacji związanych z Patronami, może wprowadzimy nowe zasady (a może nie). Zobaczy się.

• Odpowiedzi 546
  • Wyświetleń 70,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Drodzy forumowicze, pierwszy etap zmian za nami. Z forum zniknęła grupa Premium Member, a wszyscy jej członkowie trafili do grupy Senior Member. Do końca sierpnia dodamy info odnośnie tego, jak wygląd

• Czlowieku ja tak nawet smsy pisze

Opublikowano
17 godzin temu, Square napisał:

• Senior dla stażu minimum 16 lat - średnia 25 postów/miesiąc

Czyli nie zawiodła mnie ostatnio matematyka z tą średnią 27, bo wpadł mi senior :yakubu:

Opublikowano

A liczniki nadal poblokowane.

Opublikowano

Zablokowany licznik w WKP to trochę nonsens, ale w CW? Jak najbardziej niech zostanie.

Opublikowano

W WKP zmieniłem aby zliczało, CW zostawiamy jak jest.

Opublikowano

Krychu jaki smutny, że za friko nie wskoczy na seniora bo CW dalej się nie liczy xd

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał:

Zablokowany licznik w WKP to trochę nonsens, ale w CW? Jak najbardziej niech zostanie.

Nonsenem to jest blokowanie licznikow bez wzgledu jaki dzial. No chyba, ze kogos boli dopa, ze altery sobie nabija niebieska range, z ktorej tylko taki pozytek, ze edita literowek nie widac (przy okazji mozna zadac sobie pytanie jak to w ogole mozliwe, ze taki algorytm nadawania rangi zastosowano. pozdro administracja). Oczywiscie tylko zgaduje, bo nigdy tutaj nie padlo jakiekolwiek wyjasnienie.

2 godziny temu, iluck85 napisał:

50 nie uciułam na miecha :dafuq:

Tylko nie spamuj w wkp za duzo bo znowu zablokuja.

Opublikowano
23 minuty temu, Mejm napisał:

Nonsenem to jest blokowanie licznikow bez wzgledu jaki dzial. No chyba, ze kogos boli dopa, ze altery sobie nabija niebieska range, z ktorej tylko taki pozytek, ze edita literowek nie widac (przy okazji mozna zadac sobie pytanie jak to w ogole mozliwe, ze taki algorytm nadawania rangi zastosowano. pozdro administracja). Oczywiscie tylko zgaduje, bo nigdy tutaj nie padlo jakiekolwiek wyjasnienie.

Dla mnie CW to ściek, na który wszyscy się godzimy i miejsce, w którym zasady obowiązują tylko umownie i gdzie przechodzą rzeczy, które na "zwykłym" forumku by poleciały z miejsca. I okej, fajno, sam w tym bagnie biorę czynny udział i nie mam z tym problemu, a jednocześnie uważam, że posty stamtąd nie mają kompletnie wartości właśnie przez to, że to betoniarnia i (od jakiegoś czasu) taka Bluzgownica Super Light, więc liczenie ich do średniej to trochę parodia. Wpadniesz parę razy napisać "iksboks chuj" czy "jebać plejstejszyn" i magicznie jesteś wyróżniony na forumku choćby tym głupim niebieskim kolorkiem. Słaba akcja.

A zasady wymyślił Perez i wzięły się w sumie z powietrza, ale skoro są to chyba po coś są, nie wiem - trzeba go zapytać.

Opublikowano
  • Autor

Idea zasad wzięła się stąd, że było coraz więcej zapytań o Seniora, a tak naprawdę nie było żadnej zasady. Nie dało się powiedzieć "nie, nie dostaniesz, bo jesteś na krótko/masz za mało postów" itd. No i tak to sobie wykminiłem, aby jednak jakieś zasady dać. Natomiast kryteria nie wzięły się znikąd - jak już ten pomysł się pojawił to po prostu sprawdziłem jak wtedy wyglądała aktywność Seniorów, bo też nie chodziło o to, aby nagle 3 osoby zostały, bo jakieś wyśrubowane kryteria. Tak że to też były jakieś średnie wynikające z ówczesnych danych. Jak najbardziej można temat przemyśleć, zobaczyć jak to dzisiaj wygląda, chociaż @Square chyba całkiem git ogarnia. 

Opublikowano

Senior Member pierwotnie był nadawany w głosowaniu przez innych SM, ale to też te 15+ lat temu. I kiedyś tam powstał Premium już nie pamiętam przy jakiej okazji z tymi niejasnymi zasadami.

Opublikowano

Premium byl uznaniowo-zgloszeniowy - albo dawal admin sam albo sie prosilo. Glosowanie na SM to nie jest zly pomysl. Raz w roku nominacje i glosowanie (albo uznaniowo) na paru uzytkownikow, ktorzy sobie "zapracowali" postami/trzoda/atencja czy innym sposobem na wyroznienie sie. Ranga zostalaby dozywotnio. Dzisiaj wystarczy je.bac jednolinijkowce po calym forum i nie trzeba do tego cw. 

Ale ja nie o SM chcialem, jak pisalem ranga warta tylko tej edycji, reszta to kolorek pod awatarem. Natomiast slaba jest uznaniowosc tematow/postow wartych podliczania. To samo co o cw mozna powiedziec o temacie coronavirusa albo o postach typu "wkleilem z twittera" (a pamietacie jak oprocz cytowanego teksty trzeba bylo podawac zrodlo bo warn?). Na forum juz niewiele sie zmieni, w takim albo mniejszym gronie tu skisniemy, wiec nie ma co zalowac czyjegos czwartego altera z seniorem (mnie to przynajmniej nie razi).

W sumie dzisiaj sie okazlo, ze po odblokowaniu wkp (wiec pewnie i cw) posty napisane na blokadzie nie wroca... COS TY MI SQUARE ZROBIL, BANDYTO.

Opublikowano
43 minuty temu, Mejm napisał:

W sumie dzisiaj sie okazlo, ze po odblokowaniu wkp (wiec pewnie i cw) posty napisane na blokadzie nie wroca

Masz :lapka:

obraz_2024-04-03_201328105.png

Tyle byś miał.

obraz_2024-04-03_201505405.png

Opublikowano

Dzieki, pewnie jakies 50 z cw i reszta z wkp. Przegonilem blabera sprzed 8 lat xD Wciaz szkoda, ze nie na stale, ale przynajmniej juz sie dodaja.

Opublikowano

No to szkoda że się samo nie odświeża. Chciałbym znać sumę wszystkich postów. 

Opublikowano

Trzeba by było puścić przeliczenie dla wszystkich, tylko tyle.

Opublikowano

W sumie sam przyjalem, ze sie nie da, ale moze sie da przywrocic sume wszystkich postow?

Opublikowano

A skąd mamy wiedzieć, ile postów napisaliśmy w CW? 

:leo:

image.png.4c074b1ede5825e774eef5f0d5b509a8.png

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
29 minut temu, GearsUp napisał:

Krychu od 2006 i bez Seniora? Beka

Pierwszy post to chyba napisałem w 2022 :). 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co wyliczyłem, to do końca miesiąca muszę dobić do 4600 postów, żeby się kwalifikować na SM.  :Coolface: